Ska jag köpa Bitcoin nu?

Vilket krångel som Bitcoin gör de senaste dagarna! Massor av artiklar, recensioner och undersökningar kommer ut med endast ett mål – att förutsäga om det kommer att sluta falla och hoppa upp för att nå ett nytt tak, eller om vi kommer att se nya djup i BTC-diagrammen. Det finns knappt en kryptovalutaexpert som inte har varit engagerad i denna diskussion. I år, när Bitcoin tillsammans med alla sina tillbedjare firar sin 10-årsdag, är det bästa tiden att få alla dina ankor i rad. Jag vill berätta vad jag tycker om de senaste trenderna och den närmaste framtiden för den första krypton. Förhoppningsvis hjälper det dig att svara på huvudfrågan – att köpa eller inte köpa.

Låt oss se om något har förändrats i Bitcoins teknik och natur. Det är fortfarande helt oberoende, decentraliserat och digitalt. Vilket innebär att det inte stöds av banker eller nationell ekonomi. Det är anonymt, säkert, globalt och det totala utbudet är fortfarande begränsat till 21 miljoner. Vad säger detta för genomsnittliga användare? Krypto förblir knapp, användbar och skiljer sig från fiat-pengar. Du kan säga – saker som efterfrågas och kan göra vad andra inte kan förlora aldrig sitt värde. Varför kan då Bitcoin inte hitta botten och drunknar fortfarande?

Tja, om du kommer ihåg situationen med teknikmarknaden vid sekelskiftet, kan du se likheter mellan BTC och högteknologi. Internetbubblor, kraschar och yrklättringar: vi har sett detta nyligen, och nu verkar situationen vara mer stabil. Precis samma sak med stora kryptovalutor – de är väldigt unga och de är på mode. Det resulterar i snabba svängningar och dopp, för när för mycket uppmärksamhet fokuseras på tillgången orsakar en liten prisrörelse stora förhoppningar eller lavinliknande panik.

Situation med huvudkryptovaluta

bild2

Låt oss se var Bitcoin är just nu och hur den kom dit. Jag börjar med den enorma spänningen vi observerade den 17 december 2017, då BTC-priset höjde sig upp till 19 000 USD och högre. Det var taket på huvudkrypto hela tiden, men det innehöll inte denna rekord ens en dag. Inför det nya året 2018 kostade bitcoin nästan sju tusen dollar mindre. Sedan, på en vecka, steg den med tre tusen, förlorade sedan ännu mer, och dessa berg-och dalbanor drog BTC upp och ner i flera månader, tills den i juni-juli hittade golvet och stod relativt stilla på cirka sex till sju tusen dollar per bitcoin.

Denna fred och stabilitet var kortlivad. 13 november 2018 var Bitcoin ”den svarta tisdagen” då priset flyttade sig under 4000 dollar och kan sjunka ännu mer. Bloomberg ger en mycket pessimistisk prognos: dess kryptoanalytiker hävdar att Bitcoin är förtrollad av det negativa marknadssentimentet och försäljningen kommer att fortsätta, vilket tydligt ses från den högsta ADX-nivån. ADX är det speciella index som är högt när trenderna är dåliga. Mike McGlone, experten från Bloomberg, förutser priset runt 1 500 USD.

En annan anledning till denna nedgång kan vara den senaste Bitcoin Cash-gaffeln, som hände i november. Det var inte den första splittringen i BTC-avkomman, men den här gången lyckades två grupper av programmerare inte nå enighet om hur man utvecklar sitt projekt. Denna oenighet påverkade inte klassiska Bitcoin direkt, men de stora investerarna kände sig fortfarande osäkra, för det här fallet visar tydligt hur ny digital tillgången är. Så de har rusat till utgången. Dessutom säljer många kryptoanvändare sina innehav i slutet av året för att betala skatt, köpa gåvor etc..

Här är vad jag tycker om Bitcoin volatilitet:

  • Det finns en hög risk för spekulationer, eftersom det uppskattades att 40% av alla bitcoins tillhör cirka 1000 innehavare;
  • Den har en mindre marknadsstorlek, det är därför det är lättare att tappa eller tvinga upp priset;
  • Bitcoin-diagram är mycket sårbara för negativ press och rykten.
  • Nya regler, särskilt förbud och begränsningar, från nationella regeringar gör inte saker bättre.

Rädsla för skadliga manipulationer, dåliga nyheter från TV och små förändringar i utbud och efterfrågan kan orsaka betydande fluktuationer i marknadssentimentet. Bitcoin-investerare börjar avyttra sina tokens, vilket leder till ytterligare panik, och situationen blir en ond cirkel. Men priset sjunker aldrig oändligt, eller hur? Det finns många anledningar att köpa på en björnmarknad.

Anledningar att investera när Bitcoin sjunker

bild1 1

Tänk på en sak – om så många bitcoins säljs nyligen borde det finnas en köpare, eller hur? Vad får dem att investera i något som faller och verkar för riskabelt? Helt enkelt medvetenheten om något du inte uppmärksammade:

  • Detta är inte den första kraschen av Bitcoin, och den har redan återhämtat sig från grundläggande kollapser tidigare. Jag kan påminna om att 2011, när det var mindre än en dollar i april, slog nästan 30 dollar i juni och förlorade sedan mer än 90% av priset i november. Död eller levande? I april 2013 steg den högre än $ 260, föll ner till $ 50 och i november 2013 gav handlare mer än 1000 USD för en bitcoin. Det kommer alltid tillbaka för att nå en ny rekordhög nivå;
  • Bitcoins sänds ut av systemet enligt ett protokoll, så det finns ingen risk för konstgjord inflation.
  • Kryptor är inte beroende av någon regering. Under denna mycket osäkra tid kommer människor alltid att söka stabilitet i något som inte kommer att brinna i kärnvapeneld, eller bara devalvera på grund av världsekonomisk kris.
  • BTC-användare behöver det för anonym online-shopping, vilket är omöjligt med fiat-pengar. Dessutom fler e-handelsföretag som acceptera bitcoins varje år;
  • Blockchain-tekniken kommer in i våra liv: nya startups använder den för redovisning (Auditchain), för att upptäcka falska droger (FarmaTrust), för att hjälpa flyktingar (ExsulCoin), etc. Dessutom börjar stora finansiella företag handla och investera i kryptos, t.ex. JP Morgan och Goldman Sachs;
  • Det finns en indikator, Meyer multipel, enligt vilken det nuvarande priset på Bitcoin är lägre än dess medelhistoriska värde.

Allt detta säger att även på kort sikt är Bitcoin ett bra köp nu, när det är billigare. Kom ihåg den grundläggande regeln att spela på marknaden – köp när alla säljer och sälj när alla köper.

Efter björnmarknaden


När jag skrev den här artikeln var Bitcoin fortfarande på en björnmarknad och saker var inte så tydliga om vad som kunde hända med den mest populära digitala tillgången. Nu när vi är närmare 2020 än 2018 kan vi förstå lite mer om vad som hände med den digitala tillgången och vad som kan hända i framtiden. 

Under dessa månader kunde Bitcoin växa från 3700 $ i början av året till 13 750 $ för några månader sedan. Detta visar att det finns ett verkligt intresse för den mest populära digitala tillgången och att många köpare och entusiaster åter kommer in på marknaden. 

Under de senaste veckorna handlades Bitcoin mellan 9 500 och 11 000 dollar. Kryptovalutan verkar vara i en ackumuleringsperiod efter en tjur till $ 13 700. Saker och ting förbereds för att den digitala valutan ska växa igen och fortsätta sin bulltrend. 

Det finns flera analytiker som anser att den virtuella valutan kan överträffa sin tidigare rekordhöga nivå på $ 20.000. Även om bara några få analytiker ger ett specifikt prismål, anser de alla att den virtuella valutan går in i en ny tillväxtcykel. 

En av anledningarna som gör användare, investerare och experter hausse om denna virtuella valuta är att den kommer att halveras i maj nästa år. Gruvarbetare kommer att få hälften av de belöningar de för närvarande får. Det betyder att de kommer att tjäna 6,25 BTC per block. 

Detta är hausseartat för Bitcoin eftersom den nya emissionen av Bitcoin minskar vart fjärde år. Samtidigt har 85% av alla Bitcoins redan bryts, vilket innebär att det finns knappt 15% av Bitcoins att bryta. 

Michael Novogratz, till exempel, en erkänd investerare och tidigare hedgefondförvaltare, sa under ett samtal med Bloomberg att den digitala valutan kan nå 40 000 dollar fram till 2020. Detta visar att det enligt honom är en bra tid att köpa Bitcoin, även när den handlas omkring 10 800 dollar när denna artikel skrivs. 

John McAfee och många andra experter har gett sina förutsägelser för det virtuella valutans framtida pris. Alla anser att Bitcoin kommer att överträffa sin rekordhöga nivå och nå större värden. 

Förenta staterna och euroområdet upplever också monetära stimulanser för att förbättra sina respektive ekonomier. Centralbanken i var och en av dessa jurisdiktioner vidtog åtgärder som skulle tillföra amerikanska dollar och euro till marknaden, vilket gjorde att spara pengar eller dyrt för individer. 

FED: s ordförande, Jerome Powell, meddelade att de sänkte en referensränta på en kvartpoäng på onsdagen för att undvika framtida problem i ekonomin. Samtidigt beslutade Europeiska centralbanken (ECB) att hålla fast vid stimulansen till ekonomin på grund av PMI: s mycket dåliga resultat inom tillverkningssektorn. Inflationstakten faller också, vilket pressade myndigheterna att fortsätta expandera ekonomin. 

Med den digitala valutan som halveras på mindre än ett år och med flexibel penningpolitik kan Bitcoin bli en mycket bra investering för framtiden. Faktum är att Bitcoin blir en mycket mer värdefull tillgång jämfört med andra digitala valutor på marknaden. Som rapporterats av CoinMarketCap har Bitcoin samma dominans som 2017. 

När marknaden fortsätter att expandera visar den mest populära kryptovalutan hur motståndskraftig den är mot svängningar i rymden och hur den överträffar altcoins. 

Om du vill veta mer om Bitcoin-förutsägelser kan du kolla in det här.

Slutsatser

Sammanfattningsvis vill jag säga att Bitcoin är mer ett långsiktigt investeringsverktyg. När du köper kryptor bör du komma ihåg att du deltar i något nytt, fortfarande okänt, med enorm potential. Denna teknik handlar om att utveckla hela världen av e-handel, statistik, ekonomi osv. Det är därför som bitcoins är bra för patientspelare. Ja, det har blivit en katastrof för många handlare, föreställ dig de fattiga kamraterna som har köpt mynt för $ 19.000. Att hantera kryptos är som att spela: du bör vara klok och mycket försiktig, för du kan förlora allt.

Det finns dock BTC-innehavare som har köpt dem för flera år sedan. År 2013 kunde de köpa fem mynt för ~ 100 USD. Trots alla krascher sedan den tiden äger de nu tillgångar till en kostnad av cirka 19 000. Du kan säga att det skulle vara klokare att sälja dem när varje symbol var värt dessa pengar, men vem vet var nästa enorma bull run kommer att öka BTC-priset? Och som historien visar kommer det att finnas den, och mycket snart.

Varför är jag så säker? Jag har mina skäl, och vi har pratat om dem ovan. Först – bitcoins kommer att vara efterfrågade, eftersom de är nödvändiga för många människor. För det andra – antalet är begränsat, och utbudet kommer bara att minska med åren, eftersom gruvdrift kommer att ge mindre bitcoins, eftersom det är så systemet fungerar. Det är därför jag säger till dig – vänta inte tills BTC skjuter upp, och diagrammen blir läckra. De förutsägelser av McGlone kanske aldrig går i uppfyllelse. Personligen litar jag på yttranden från sådana experter, som Blockchain-investeraren Oliver Isaacs, Donald Bullers från Elastos eller Mati Greenspan från eTorro. De säger alla att kryptor är långt ifrån döda, och det här är en bra tid för investeringar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map