STOs vs Crowdfunding, ICOs & IEOs – Thought Leaders

Crowdfunding och ICO a steg i Evolution av huvudstad marknader

ICO-förkortning förkortas till “initiala myntoffer”. Men praxis härrör från liten kapitalfinansieringsmetod som kallas crowdfunding.

2009 lanserade ett amerikanskt företag som heter Kickstarter och fortsätter framgångsrikt idag för att främja och underlätta finansiering av kreativa idéer och produkter. Tanken är att försälja någon produkt som ett kreativt team lovar att utveckla eller massproducera och leverera till sina stödjare. Övningen hade ingen tydlig rättslig grund när den började. Det var bara tre år senare, 2012, att den amerikanska lagen ändrades för att reglera den nya praxis för lättare tillgång till småfinansiering genom att anta Jumpstart Our Business Startups (JOBS) Act [mfn]https://www.sec.gov/spotlight/jobs-act.shtml[/ mfn].

På samma sätt sprang ICO-fenomen upp från den växande kryptosamhället. Den första ICO är allmänt accepterad att vara Mastercoin blockchain-projektet 2013. Det skiljer sig ut som det första krypto-crowdfunding-fallet. Tanken var att förvälja ett blockchain-mynt / token som en tjänst som teamet lovade att utveckla i framtiden. För att köpa intresse för projektet kunde man betala i bitcoin-kryptovaluta. Plötsligt föddes en ny praxis.

Ett nytt användningsfall för kryptovalutor smiddes och började utvecklas snabbt. År 2017 uppstod inte bara många nya kryptovalutor utan det fanns hundratals ICO-projekt,

förförsäljning av sina tjänster, ofta men inte uteslutande blockchain-baserade affärsapplikationer. Det var faktiskt det främsta målet för praxis att samla in pengar på ett mindre restriktivt sätt. Säljer en symbol som intresse för projektet som hade någon nytta eller representation. Därav det nya uttrycket – verktygstoken.

Genom att definiera hade investeringar i en nebulös nyttjettecken (vanligtvis Ethereum EIP-20, även känd som ERC-20-kompatibel) mycket lösa juridiska skyldigheter, endast de som utfärdats av den utfärdande enheten. Investeringen var inte ett aktieköp, inte heller ett lån, snarare – ett frivilligt bidrag. Attraktionen var en nästan omedelbar likviditet hos det nyligen präglade symbolet. Efter det första erbjudandet utvecklades en bubblande sekundärmarknad som erbjöd alla deltagare enkel in- och utresa. Att sälja en token sålde ett löfte om en obefintlig men ändå tjänst, inte olik den upptäckten av långa havsresor.

På samma sätt introducerade början av 1600-talet den första permanenta aktieformen, där investeringen i aktier inte behövde returneras utan kunde handlas på en börs. [mfn]https://en.wikipedia.org/wiki/East_India_Company[/ mfn]

Kryptoinvesteringspraxis utvecklades till en våg av ICO-projekt, som kulminerade 2017. Således fick många startups och mestadels vitboksidéer finansiering. De flesta var riktiga projekt. Vissa var dåliga äpplen. Men den mest attraktiva aspekten av ICO var avkastningen på investeringarna. Enligt en källa gav avkastningen mer än 10 gånger, även om du hade investerat i både vinnarna och förlorarna under 2017-året. Hela branschen hade ett kraftigt tryck uppåt med stort intresse från den institutionella sektorn. Sådan avkastning saknar motstycke i den normala handelsmiljön. Förmögenheter skapades och förlorades.

Året 2017-2018 gick in i historien när ICO-hype utvecklades. Det kulminerade med flera stora händelser som inträffade samtidigt. En var Bitcoin blockchain-gaffel och den efterföljande näsdykningen av mest kryptovalutavärde. Det fanns andra anmärkningsvärda händelser som sammanföll och bidrog till det totala prisfallet.

Från topp till dal minskade marknadsvärdet för kryptotillgångar ibland plötsligt och senare gradvis från över USD800B till drygt USD100B. Den så kallade kryptovinteren hade börjat. Det bittersöta massintresset minskade och en omedelbar fl ight bort från allt krypto följde. Se diagram nedan. [mfn]https://coinmarketcap.com/charts/[/ mfn]

STO vs Crowdfunding, ICO & amp; IEO: er - tankeledare

IEO första utbyta erbjudande

På samma sätt som med Slack- och Spotify-börsnotering finns det några ICO som har listats direkt på tokenbörser. På detta sätt kan projekt utnyttja kundbasen för token-handelsplatsen för att visa upp sina projekt direkt utan att aktivt marknadsföra erbjudandet via andra, ofta ineffektiva, marknadsföringskanaler. Detta har fått många handelsplatser för token att börja utfärda IEO-verktyg för token på uppdrag av nystartade företag..

För bidragsgivarna lägger utbyteslistning tillförlitlighet, säkerhet och vetting, med vetskap om att ett ansedd utbyte, t.ex. Binance kommer att ha gjort viss due diligence innan man listade ett okänt projekt. Faktum är att IEO för verktygsmärken kan visa sig vara ett säkert, om inte billigt sätt att få samhällets förtroende. Det återstår dock att se om de ursprungliga noteringarna fortsätter att bestå under en längre tid och vilka lagstadgade krav som kan ställas för noteringskrav. Detta är också en historia.

Detta är del 3 av en serie med fem delar.

Klicka här för del 1

Klicka här för del 2

Klicka här för del 4

Klicka här för del 5

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map