Evolution in Capital Markets – Thought Leaders

Från de traditionell privat rättvisa eller skuld till mindre konventionell crowdfunding. De mest nyligen tokenisering metod är de Nästa steg i de Evolution av de huvudstad marknader.

ICO-token-emittenter gjorde ofta offentliga löften om framtida värdeökning av deras token. Enligt tillsynsmyndigheter anses sådana anspråk främja värdepapper. Det fanns dessutom fall där ICO tydligt ignorerade sina åtaganden om färdplanen. Omkring samma tid som några dåliga ICO-äpplen föll och lagstiftningskontrollen ökade, blev STO- eller säkerhetstoken med idéer som en naturlig fortsättning på ICO-industrin.

Faktum är att STO: er ger mer juridisk mening, men mycket mindre detaljhandeln. Tiderna för att samla in hundratals miljoner för en vitbokidé är definitivt borta. Men det är påståendet från författaren till denna artikel – det betyder inte att alla ICO är döda. Det kan fortfarande finnas fall av verktyg som representeras av ett smart kontraktstoken.

Men om det inte finns något verktyg eller en tjänst som erbjuds, är det sannolikt en framtida vinstdistribution eller direkt företagsrätt. Med andra ord – en säkerhet.

Ett värdepapper är en juridiskt definierad finansiell tillgång som kan handlas eller bytas. En juridisk definition varierar dock beroende på jurisdiktion. Huvudkategorierna är eget kapital eller skuld eller derivat därav. Värdepapper erbjuds av en emittent. Det primära erbjudandet av en säkerhet idag kan göras antingen genom crowdfunding, privatemission eller fullföljt offentligt prospekterbjudande. Beroende på belopp och jurisdiktion skulle något av alternativen utgöra ett värdepapper.

En tokeniserad säkerhet erbjuder en kombination av fördelar med både ICO-praxis och befintliga värdepapperslagar. Å ena sidan följer en STO lagen till punkt och pricka. Och å andra sidan erbjuder en STO ett liknande löfte om en omedelbar (eller fördröjd vid lagstadgade låsningstider) likviditet.

Det finns inga “börser med värdepappers-token” hittills (april 2019). Men det finns en hel del initiativ för att få myndighetsbehörighet att driva en värdepappersbörs för den modifierade värdepappersklassen – säkerhetstoken. Ett potentiellt sätt att utbyta säkerhetstoken skulle vara OTC-skrivbord som tillhandahålls av ägare som överför ägare som Fintelum. Se mer nedan.

Huvudskillnaden som skiljer säkerhetstoken från icke-token värdepapper är den faktiska blockchain-aspekten. Nu i stället för, eller snarare utöver regulatoriska krav, såsom registrering av certifikat, aktier, obligationer och obligationer – utfärdas ett smart kontrakt som representerar de registrerade rättigheterna och skyldigheterna för det emitterade värdepapperet, medan värdepappersinnehavaren kan vara mest effektivt tokeniserad.

Investerare eller deltagare i en STO är vanligtvis kryptovalutaanvändare, men inte nödvändigtvis. STO-praxis kommer att fortsätta den väg som ICO-industrin har tagit fram för att fastställa användningsfall för kryptovaluta i stort. STO-erbjudandet är inte så demokratiskt än vad ICO brukade vara. Security token-erbjudande är mycket mindre friktionsfritt än vad det brukade vara med verktygetoken.

Idag kommer den potentiella köparen av en STO att behöva övervinna den besvärliga KYC / AML-bearbetningsprocessen för att överensstämma med försäljningen av en säkerhet. Och försök ofta tillhandahålla det omöjliga – den ackrediterade, sofistikerade eller professionella investerarstatusen. Och beroende på jurisdiktion och projektutbud kan smärtnivåerna variera. Det är därför en STO-emittent borde ha ett attraktivt förslag på bordet för att kunna locka investerare.

säkerhet tecken eller tokenised värdepapper?

Som en viktig vikt, att inte förväxla de två begreppen, väl publicerade av Noelle Acheson i hennes stycke [mfn]https://www.coindesk.com/security-tokens-vs-tokenized-securities-its-more-than-semantics[/ mfn]. Säkerhetstoken är föremål för vår nuvarande artikel. Medan tokeniserade värdepapper är en symbolisk representation av en redan befintlig säkerhet. Till exempel kan ett Apple-aktie tokeniseras och handlas på en separat börs än den ursprungliga aktien handlas (t.ex.: APPL-ticker, handlas på New York Stock Exchange). Även om det är tveksamt, men det verkar finnas försök att notera tokens som påstås representera ett Apple-lager.

Detta är del 4 av en 5-delarserie.

Klicka här för del 1,


Klicka här för del 2,

Klicka här för del 3

Klicka här för att läsa del 5

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map