Ledger: Bästa hårdvarukryptoplånbok för att lagra Bitcoin

Ledger är erkänd som den mest populära bitcoin-hårdvaruplånboken för säker lagring av kryptovalutor.

Denna tvådelade Ledger-översyn förklarar hur man använder kylförvaringsplånboken och en jämförelse mellan Trezor och KeepKey.

Här är en punktlista över specifikationerna och företagsuppgifterna för Ledger-krypteplånboken:

 • Officiellt Wallet-namn: Ledger
 • Officiell Wallet-webbplats: Ledger.com
 • Officiell Wallet-inloggning: Ledger.com/start/
 • Produkter: Ledger Nano S (mest använda), Ledger Nano X (nästa generation), Ledger Blue (pekskärm)
 • Lagringstyp: offline-lagring USB-hårdvaruenhet (inget batteri)
 • Grundare: Ledger SAS (Eric Larcheveque medgrundare, Pascal Gauthier VD, Nicolas Bacca CTO)
 • Plats och startat år: 2014 i Paris, Frankrike (kontor i New York, Hong Kong, San Fran, Vierzon)
 • Myntstöd: BTC, ETH, LTC, BCH, DASH, EOS, XLM, ADA, LINK, USDT, XMR, ZEC, NEM, ETC (1 250+)
 • Enhetsstöd: MacOS, Windows, Android och Linux plus webbläsartillägget Ledger Live
 • Integration av programvaruplånbok: MyCrypto, MEW, Binance, Magnum, Electrum, Mycelium, MetaMask
 • Exchange-integration: Changelly, Binance DEX, Bitstamp, ChangeNOW
 • Specialfunktioner: Ledger Live, LCD-skärm, Bluetooth, mobilitetsapp, 2FA, 100 appar installerade
 • Säkerhetsfunktioner: 24 ords återställningsfas, enkel säkerhetskopiering, diskret PIN-inloggning, manipuleringssäker förpackning
 • Extra: Pengar tillbaka-garanti, gratis frakt, kompakt, lätt + (Ledger Vault / Ledger IoT)
 • Sociala profiler: Twitter, Facebook, GitHub, Reddit, Youtube, LinkedIn
 • Företagets kontaktuppgifter: e-post ([email protected]), inget telefonsupport, endast online kontaktformulär här
 • Ledger plånbok pris: Ledger Nano S = $ 59 USD, Ledger Nano X = $ 119,00 USD, Ledger Blue $ 270 USD
 • Tillbehör: Ledger On-the-Go-kabelsats och Ledger Backup Pack
 • Var kan jag köpa Ledger Wallet: klicka här nu för att besöka den officiella Ledger Wallet-marknaden

Vår guide hjälper användarna att lära sig om fördelarna med Ledger Wallet och jämföra dem med Trezor och KeepKey:

1) hur man använder, byter och konfigurerar den mest populära kryptovalutahårdvaruplånboken för att byta och lagra mynt

2) jämför alla Ledger-attribut och tekniska egenskaper med de populära konkurrenterna, Trezor och KeepKey-plånböckerna

Ledger Wallet: Är det det bästa alternativet för maskinvarulagring?

Plånböcker för digital och kylförvaring utgör två av lagringsmedlen och betalningar för alla som har något intresse för kryptovalutor; köpa, sälja, investera eller spendera.

Medan vi tidigare har diskuterat sortens mångsidighet hos den offline kylförvaringsleverantören – Trezor – är denna krypto-plånbokspecialist bara en av ett växande antal av dessa typer av företag.

En av dessa inkluderar Ledger, som uppstod ungefär samma år som Trezor, och är mer känt som ett företag som är inriktat på en fin balans mellan effektivitet och kostnadseffektivitet för sina potentiella användare..

Så vad är Ledger? Vad skiljer det ut? Och vilka är några av de lösningar som den erbjuder för sina potentiella användare? Låt oss gräva i det.

Lite bakre berättelse på Ledger

Du är förmodligen mer bekant med Ledger genom sin Nano-serie av plånböcker, eller på ett helt varumärkesbasis, i vilket fall som helst, förblir företagets ursprung oförändrat. Efter att ha etablerats 2014 var Ledger specifikt involverad i hårdvaru- och säkerhetslösningar specifikt för Bitcoin.


År sedan och det har sedan dess utvidgat sina tjänster till att omfatta andra digitala tillgångar, efter att ha lyckats få fram mer än 85 miljoner dollar i finansiering för sitt företag, tillsammans med en ny finansieringsrunda på 75 miljoner dollar, som tillkännagavs i januari 2018.

Sedan dess har Ledger exploderat på världsscenen för att tillhandahålla sina plånbokslösningar för över 1 miljon användare i nästan 180 länder hittills, med alla medel för att ta det ännu längre.

Precis som Trezor ger Ledger också tillgång till en mycket aktiv sekundär marknad, vilket verkligen kommer att hjälpa sina plånböcker och den större drivkraften att ta kryptovalutor till mainstream.

Ledger’s Tokens – [Nästan] allt om ERC20-token

Totalt kan Ledgers Nano S och X, enligt webbplatsen på sin jämförelsessida, lagra alla kvantiteter på över 70 digitala tillgångar och ett ännu större antal ERC20-tokens, inklusive ett antal allmänt använda digitala tokens som används i spelvärlden som Enjin (ENJ), Decentralands (MANA) och WAX-tokens.

Detta antal digitala tillgångar som användarna kan välja att lagra varierar dock beroende på vilken typ av modell du väljer att välja från Ledgers relativt smala katalog..

Det udda av dessa är den äldre, mer kostnadseffektiva Ledger Nano-S, som är, som tidigare nämnts, desto billigare, men har ett tunnare antal tokens som det kan stödja.

Medan detta totala antal är betydligt mindre än den variation som tillåts av digitala plånböcker från dess motsvarighet – Trezor – till exempel, är antalet tokens in och ut ur blockchain-spelvärlden som det stöder ingenting att bara håna.

Design och tillgänglighet

Ett av sätten som Ledger verkligen skiljer sig från Trezor är dess ganska distinkta “USB” -utseende. Så anspråkslös i sin estetiska och ändå något som du enkelt kan hålla på din person och ansluta till din bärbara dator vart du än är, så länge du har rätt kabel för att faktiskt ansluta den.

Till skillnad från Trezor-modellerna, som är allmänt tillgänglig på PC, bärbar dator tillsammans med iOS och Android. Ledger-modeller är för närvarande inkompatibla med mobil och surfplatta för tillfället. Men där den saknar mångsidighet utgör Nano S och X några av de mer hållbara iterationerna av digitala plånböcker som användare kan få tag på.

Mycket besläktad med Trezor, Ledgers säkerhetsåtgärder står lika ganska robusta när det gäller dess hårda och mjukvara. Det betyder att även om du använder en dator som kan drabbas av någon form av skadlig kod kommer din kryptovaluta inte att riskeras.

Till skillnad från Trezor har Ledger faktiskt ännu inte spelat in en enda malware-attack på en enskild plånbokanvändare. Detta står i kontrast till Trezor, som fortfarande är sårbar för någon form av attack.

Du kan också använda säkra frön från både Ledger Nano-S och X för att säkra digitala digitala plånböcker som samarbetar med företaget, såsom Electrum, Mycelium, MyEtherWallet och ett antal andra.

Introduktion – Modellerna: Nano S och X

storbok-plånbok-i-lådan

Precis som Trezor består Ledger av bara två olika typer av en digital plånbok, beroende på vilken typ av slutanvändare som önskar och behöver.

Båda har en relativt enhetlig säkerhetsnivå, de har sina egna fördelar, oavsett om de konkurrerar med andra märken eller över hur mycket du vill plocka på en hård plånbok för kylförvaring.

Ledger Nano-S

Som tidigare, och kort nämnts, är Ledger Nano-S den mer kostnadseffektiva modellen som är tillgänglig via Ledger.

Kostar endast $ 59, vilket ger en riktigt användbar digital plånbok för alla relativa nykomlingar i världen av kryptovalutor, vilket offrar variation för förbättrad säkerhet.

Medan den digitala plånboken bara kan lagra ett urval av ungefär 23 digitala tillgångar och ERC20-tokens, är det rykte för hög fysisk och mjukvarubaserad säkerhet som ger en mer än tillräcklig avvägning. Om du är nybörjare i att investera eller använda krypto kommer antalet kryptor att vara av betydelse åt båda hållen; eftersom dina synpunkter kommer att ställas på de stora mynten och en digital plånbok.

En av de intressanta attributen som Nano-S kan skryta med är dess två fysiska knappar, som är tydligt synliga på ovansidan av plånboken. Vad är det för? För att slutföra någon betalning (Bitcoin ATM, Satoshi Point eller andra konkurrerande Ledger-vänliga betalningslösningar) måste en användare samtidigt trycka och hålla in båda dessa knappar.

I lådan

Om du är en av de få som bestämmer dig för att göra Nano-S till din plånbok (eller till och med startplånbok), här är vad du hittar i rutan (när den anländer):

För det första och viktigast är att var och en av dessa lådor är säkrade med en säkerhetsfilm som tejpar lådan ihop. Vad du vill göra först är att se till att det inte finns några tecken på att det har manipulerats. Om den har det kan du rapportera detta till företaget för att få en ersättare.

För det andra, när du väl har öppnat rutan, bör du hitta följande inuti:

 • Ledger Nano-S
 • En Micro-USB-kabel (används för att ansluta den till både din plånbok och PC / Laptop)
 • En snodd för att antingen hålla plånboken runt halsen eller binda den på ett bälteband
 • En nyckelring / nyckelring
 • En Seed Keyword Sheet för att skriva ner ditt frö.

Tillsammans med dessa tillbehör, oavsett om det är Ledger Nano-S eller X, låter båda dessa modeller dig skapa din egen unika PIN-kod för åtkomst och förflyttning av dina pengar, vilket ger ytterligare ett säkerhetslager till din plånbokslösning.

Tekniska specifikationer

 • 1 USB-plånbok, 1 USB-kabel
 • Dimensionera & vikt
 • Storlek: 56,95 mm x 17,4 mm x 9,1 mm
 • Vikt: 16,2 g
 • Material
 • Borstat rostfritt stål och plast.
 • Inget batteri krävs.
 • Mikrokontroller & kontakt
 • Kontakt: USB-typ Micro-B.
 • Certifieringsnivå: CC EAL5+.
 • Chips: ST31H320 (säker) + STM32F042.

Kompatibilitet

64-bitars stationär dator (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux) exklusive ARM-processorer. Också kompatibel med Android 7+ smartphones. Du behöver ett OTG-kit för att ansluta din Nano S till din stationära dator eller smartphone.

Enheten är inte lämplig för gruvdrift (se mer)

Kryptografiskt stöd: Meddelande Digest: RIPEMD160, SHA224, SHA256, SHA384, SHA512, SHA3, SHA3-XOF, KECCAK, BLAKE2B, Grøstl

Cryptography Key, med nyckelgenerering: DES (56, 112, 168 bitar), AES (128, 192, 256 bitar), ECC (256 bitar), RSA (1024, 2048, 3072,4096 bitar) RSA-kryptering med PKCS1 v1.5, PKCS1 OEAP, NOPAD-scheman HMAC-signatur: HMAC-SHA256, HMAC-SHA512 RSA-signatur med PKCS1 v1.5, PKCS1 PSS-scheman Elliptisk kurvsignatur: ECDSA / EC-Schnorr (SECP256K1, SECP256R1, Brainpool256R1, Brainpool256T1), EdDSA (Ed25519Die) Ellipt (SECP256K1, SECP256R1, SECP521R1, Brainpool256R1, Brainpool256T1, Curve25519) Symmetrisk kryptografi: DES, Triple-DES, AES med ISO9797M1, ISO9797M2, NOPAD-scheman Slumptalsgenerering: RND, Prime RND (hårdvara stöd TRNG) DRBG

Ledger Nano-X

Jämfört med Ledger Nano-S är Nano-X den högsta plånboken från Ledger. Med en prislapp på 115 $ och ger det ett mycket mer omfattande utbud av funktioner och mynt som användarna kan lagra.

När det gäller tokens, till exempel, utökar Nano-X Nano-S: s tunnare sortiment av mynt med nästan 1000 olika mynt som är kompatibla och tillgängliga att lagra i plånboken.

Detta mynt tillgänglighet matchas med en mycket mer sofistikerad underliggande programvara. Vad detta betyder är att användare kan lägga till en extra digital mjuk plånbok som en app i Ledger Nano-X.

Enligt företaget inkluderar detta mer än 25 olika digitala plånböcker, som ger ytterligare stöd för denna långa lista över digitala tillgångar.

I lådan

 • Ledger Nano-X
 • En Micro-USB-kabel (används för att ansluta den till både din plånbok och PC / Laptop)
 • En snodd för att antingen hålla plånboken runt halsen eller binda den på ett bälteband
 • En nyckelring / nyckelring
 • En Seed Keyword Sheet för att skriva ner ditt frö.

Nano-X i fickan och på din mobil

Nano-X är mycket mer än bara en fysisk plånbok. Mellan antalet digitala plånböcker som det tillåter användare att ladda ner som appar.

Nano-X kommer med tillgång till online-applikationen känd som Ledger Live.

Denna applikation är allmänt tillgänglig på både stationära och mobila enheter; gör det möjligt för potentiella användare att få en fullständig visualisering av sina portföljer för digitala tillgångar, deras aktivitet och deras valutas löpande resultat.

Där Nano-X är annorlunda är att Ledger Live-appen är tillgänglig för användning både på stationära och mobila enheter. Denna applikation ger också användare möjlighet att ladda ner de senaste säkerhetsuppdateringarna för sin plånbok.

Komma igång

ledger-wallet-review-guide

Trots att Nano-X är den mer sofistikerade av de två digitala plånböckerna, är dess ombord- och inloggningssystem en relativt enkel process. Allt du behöver göra är att följa dessa steg så är du väl på väg.

1 – Ställa in ditt personliga identifieringsnummer (PIN):

På samma sätt som när du startar din mobil (trots iOS eller Android), när du aktiverar Nano-X uppmanas du att ange en anpassad PIN-kod på 4 till 8 siffror.

Som tidigare beskrivits har både S och X. två knappar på toppen av plånboken. Du matar in siffrorna genom att trycka på den ena eller den andra knappen och du trycker på enter genom att trycka ner båda knapparna samtidigt.

2 – Skriv ner din fröfras: 

Inom varje låda finns ett pappershäfte för att skriva ner en serie nyckelord för att komma åt din digitala plånbok. Detta är känt som en fröfras och består av 24 ord som måste skrivas ned i ordningsföljd.

När du startar upp enheten hälsas du med dessa fröfraser. Se till att du skriver ner dessa och lagrar dem på ett säkert ställe. Om du någonsin tappar åtkomst till ditt konto och pengar kan du använda den här frasen för att få tillbaka åtkomst.

Vad som gör detta steg lite mer besvärligt för nya användare är att Ledger Nano-X är inställt så att den här delen inte kan hoppas över.

3 – Para ihop Nano-X med din mobil:

Som tidigare nämnts tillåter Nano-X användare att para ihop sin hårdvaruplånbok med antingen deras stationära, mobila eller till och med båda via online-applikationen – Ledger Live.

En av aspekterna på denna parning är att det ofta kan vara lite buggy eller full av signalproblem. Detta beror främst på att mobilparningen sker via Bluetooth, som tuggar upp ditt mobilbatteri samtidigt som det ger en mindre än perfekt signal mellan din telefon och plånbok..

Även om detta är (var) din upplevelse när du går ombord kan du helt enkelt vänta när det gäller anslutningen, eftersom plånboken automatiskt godkänner anslutningen efter en tid.

Härifrån är det en ganska enkel uppgift att ladda ner specifika appar (plånböcker) riktade till den typ av digitala tillgångar du vill äga.

Kostnadsmatchning – Ledger Versus Trezor

Trezor-Vs-Ledger recension

Vi har gjort ett par jämförelser med Ledgers samtida motsvarighet – Trezor – som grundades samtidigt och ger sina användare konkurrenskraftiga modeller. Medan var och en har sina för- och nackdelar, var matchar Ledger med Trezors Model One?

Jämförelse med dem direkt, Trezor Model One kostar ungefär $ 80, medan Ledger Nano S överträffar i termer av kostnad med en prislapp på $ 59..

Medan Model One erbjuder ett mer omfattande sortiment av digitala tillgångar, kompenserar Nano-S för sin begränsade token-spridning med ett större rykte om digital säkerhet, oavsett om det är i fickan; dess stålram innebär att den kan ta mer än sin rättvisa andel träffar. Förutom online, med sina cybersäkerhetsåtgärder som innebär att du fortfarande kommer att kunna hantera dina digitala tillgångar; oavsett vilka begränsningar ditt skrivbord kan tåla.

Nu när du har en kort prisjämförelse av Ledger- och Trezor-hårdvaruplånböckerna, låt oss dyka djupt och jämföra Ledger-kryptoplånboken i en sida vid sida matcha med Trezor- och KeepKey-alternativen som vår del två i användargranskningsguiden.

Ledger Nano S Wallet Review: Ledger Vs Trezor Vs KeepKey

Trezor + Ledger + KeepKey-jämförelse

Ledger Nano S kryptoplånbok är världens mest populära kryptoplånbok. Med plånboken med flera valutor kan du hantera 22 mynt och hundratals ERC-20-tokens med praktiska applikationer.

Idag förklarar vi allt du behöver veta om Ledger Nano S-plånboken, inklusive hur plånboken jämförs med Trezor och KeepKey. Vi tittar också på Ledgers nya Nano X-plånbok, som introducerades i mars 2019.

Vad är Ledger Nano S?

Ledger-nano-s

Som nämnts ovan är Ledger Nano S en populär kryptovalutaplånbok. I själva verket hävdar Paris-baserade Ledger att deras plånbok är den mest populära kryptoplånboken på marknaden. Företaget har hittills sålt över 1 miljon Ledger Nano S-plånböcker i 165 länder.

En anledning till att Ledger Nano S är så populärt är dess pris: för bara $ 59 är Ledger Nano S en berättigad kostnad för mindre och större kryptoinvesterare. Priset på $ 59 inkluderar även gratis frakt till praktiskt taget alla länder.

Priset på $ 59 gör också Ledger Nano S till den billigaste av de tre hårdvaruplånböckerna med skärmar (inklusive Trezor- och KeepKey-plånböcker).

Nano S stöder 22 mynt och alla ERC 20-token. Av de 20 största kryptokurvorna efter marknadsvärde stöder Nano S alla utom en: den stöder inte Bitcoin Cash SV (BSV).

Ledger Nano S släpptes ursprungligen 2016.

Vad är Ledger Nano X?

ledger-nano-x recension

Som nämnts ovan introducerade Ledger i mars 2019 en ny version av deras berömda Ledger-plånbok som heter Ledger Nano X. Priset till $ 119 beskrivs Ledger Nano X som ”nästa generations hårdvaruplånbok”. Den använder Bluetooth och toppmoderna säkerhetsfunktioner för att hålla dina tillgångar säkra.

En av de största fördelarna med Nano X jämfört med den ursprungliga Nano X är att du inte behöver ansluta den till ett skrivbord för att ställa in den. Du kan ansluta till plånboken via Ledger Live-appen för iOS eller Android. Du ansluter också till plånboken via Bluetooth istället för att använda en USB-kabel.

Med Ledger Live-appen kan du också kontrollera ditt saldo och skicka och ta emot eventuella tokens som stöds på Ledger Nano X, vilket innebär att du kan göra affärer direkt från appen istället för att överföra tokens till en börs. Dessutom kan du installera upp till 100 applikationer för att hantera dina olika kryptovalutor.

Precis som Nano S stöder Nano X 22 mynt och alla ERC20-tokens. Genom att ansluta din Ledger Live-app till enheten via Bluetooth kan du hantera dina kryptokurrencyinnehav när du är på språng.

Nano S: s senaste säkerhetsfunktioner inkluderar under tiden ett mycket säkert CC EAL5 + -certifierat chip för att lagra dina privata nycklar. Detta är samma chip som används i kreditkort och pass. Ledger hävdar ofta att designen med dubbla chip gör plånboken säkrare än sina konkurrenter.

Enheten har två knappar och en skärm som gör det enkelt att verifiera alla transaktioner. Hela systemet bygger på BOLOS egna operativsystem.

Ledger Nano S Versus Ledger Nano X

Nano S och Nano X ser överraskande lika ut vid första anblicken. Nano X är dock nyare och är dubbelt så mycket som priset för Nano S. Här är några av de anmärkningsvärda skillnaderna mellan de två populära kryptohårdvaruplånböckerna:

Holding Versus Trading: Nano S låter dig hålla dina kryptotillgångar, men du måste skicka dessa tillgångar till en börs för handel. Med Nano X kan du handla tillgångar när du är på språng.

Chip: Både Nano S och Nano X hävdar att de upprätthåller de högsta säkerhetsstandarderna med samma säkra chip.

App-support: Med Nano X kan du lagra upp till 100 appar på enheten, medan Nano S låter dig lagra 3 till 20 appar.

Ledger Live Mobile och Desktop App: Både Nano S och Nano X stöder Ledger Live mobil- och stationär app. Appen låter dig hantera alla tillgångar på endera Ledger-enheten.

Bluetooth-stöd: Nano X har en Bluetooth-anslutning som gör det enklare att hantera din krypto när du är på språng, medan Nano S använder en trådbunden anslutning.

Mobilappar: Ledger Live är tillgängligt för stationära enheter när du hanterar Nano S och Nano X. Mobilappen är dock endast tillgänglig för Android för Nano S (ingen iOS-version finns tillgänglig), medan både iOS- och Android-versioner finns tillgängliga för Nano X Ledger Live-app.

Upplösning: Nano X har en skärm med högre upplösning (128 x 64) än Nano S (128 x 32).

Batteri-liv: Nano S har inget inbyggt batteri och måste anslutas till en dator via USB för att fungera. Nano X håller i 8 timmar på batteri i standby-läge.

Färgalternativ: Nano X finns endast i svart, medan Nano S finns i svart, orange, rosa, grön, blå och vit.

Ledger Tekniska specifikationer: Nano S Versus Nano X

För att bygga vidare på vad vi hänvisade till ovan, här är de tekniska specifikationerna för Nano S och Nano X:

Nano S

 • Kapacitet: 3 till 20 appar (beroende på appstorlek)
 • Stödda kryptotillgångar: 1250+ (22 stora tokens och 1200+ ERC20-tokens)
 • Plattformssupport: Desktop och Android
 • Plånbokskompatibilitet: Kompatibel med 50+ plånböcker
 • Säkerhet: Certifierat säkert element (CC EAL5 +) Chip
 • Certifiering: Oberoende certifierat av ANSSI
 • Pinkod: Ja
 • Säkerhetskopiering: 24-ords återhämtningsfras
 • Blåtand: Nej
 • Skärmupplösning: 128 x 32
 • Anslutning: USB-typ Micro-B
 • Batteri: Nej
 • Storlek: 57 x 17,4 x 9,1 mm
 • Vikt: 16,2 g

Nano X

 • Kapacitet: Upp till 100 appar (beroende på appstorlek)
 • Stödda kryptotillgångar: 1250+ (22 stora tokens och 1200+ ERC20-tokens)
 • Plattformssupport: Desktop, Android och iOS
 • Plånbokskompatibilitet: Kompatibel med 50+ plånböcker
 • Säkerhet: Certifierat säkert element (CC EAL5 +) Chip
 • Certifiering: Oberoende certifierat av ANSSI
 • Pinkod: Ja
 • Säkerhetskopiering: 24-ords återhämtningsfras
 • Skärmupplösning: 128 x 64
 • Anslutning: USB Type-C
 • Batteri: 8 timmar i standby-läge
 • Storlek: 72 x 18,6 x 11,75 mm
 • Vikt: 34g

Om Ledger

Ledger lanserades 2014 av en grupp experter med bakgrund inom säkerhet, kryptovalutor och entreprenörskap.

Företaget har sitt huvudkontor i Paris, även om företaget också har kontor i Vierzon och San Francisco.

Ledger Versus KeepKey Versus KeepKey

Ledger, Trezor och KeepKey är de tre mest populära kryptoplånboksföretagen på marknaden idag. Hur jämför plånböckerna med varandra? Låt oss titta närmare.

Obs: för denna jämförelse analyserar vi Ledger Nano S kontra plånböckerna Trezor och KeepKey – inte Ledger Nano X.

Pris

 • Ledger Nano S: 59 $
 • Trezor: 99 $
 • KeepKey: 99 $

Nano S var ursprungligen prissatt till cirka 100 dollar, även om priset har sjunkit sedan enheten ursprungligen lanserades 2016. Idag är Nano S cirka 30% billigare än sina två stora konkurrenter. Som nämnts ovan är det en berättigad kostnad även för någon med mindre kryptoinnehav.

Vinnare: Ledger Nano S

Skärm

Alla tre plånböckerna ovan har skärmar. Skärmar föredras i allmänhet eftersom det gör det lättare att hantera dina kryptoinnehav och kontrollera vart din krypto ska. En annan viktig fördel med skärmen är att du kan säkerhetskopiera återställningsfrasen utan att exponera den på en dator.

Vinnare: Slips

säkerhet

Alla tre kryptoplånböcker är mycket säkra när det gäller chipsäkerhet. Nano S använder ett säkert chip, medan KeepKey och Trezor liknar mer på små datorer.

Den svagaste säkerhetslänken för alla tre plånböckerna är ögonblicket när du ansluter dem till en dator. Om din dator är infekterad kommer alla tre plånböcker att äventyras (även om alla tre plånböckerna har skydd på plats för att skydda dem även när de används på komprometterade datorer).

Vinnare: Slips

Uppstart

Att ställa in alla tre plånböckerna är enkelt. Du skapar plånboken, anger ett lösenord och skapar en 24-ords återhämtningsfras. Du ställer in plånböckerna genom att ansluta dem till valfri stationär enhet.

Vinnare: Slips

Storlek & Design

De tre plånböckerna varierar avsevärt i storlek. Trezor-plånboken är den minsta överlägset, medan Nano S är vikbar och ungefär lika stor som ett genomsnittligt USB-minne. KeepKey är mycket större än de andra två.

Vinnare: Slips

Knappar och gränssnitt

KeepKey är större i storlek än Trezor och Nano S, även om det mesta av denna storlek består av skärmen. KeepKey har en mycket större skärm, vilket är något som vissa användare uppskattar.

När det gäller fysiska knappar har Trezor och Nano S två knappar medan KeepKey har en knapp.

Vinnare: Slips

Material och byggkvalitet

Trezor är tillverkad av plast, medan plånböckerna Nano S och KeepKey är gjorda av aluminium. Aluminium kanske låter bättre, men Trezors plastdesign gör den faktiskt mer droppbeständig.

Vinnare: Slips

Programvarukompatibilitet

De tre plånböckerna varierar kraftigt när det gäller mjukvarukompatibilitet, inklusive vilka plånboksappar och Chrome-tillägg de stöder. Generellt sett har Trezor det bästa stödet, även om Nano S och KeepKey ligger nära. Alla tre stöder de mest populära kryptoplånapparna som Electrum, Mycelium och MyEtherWallet.

 • Trezor-programvara som stöds: Electrum, Mycelium, MyEtherWallet, Copay, MultiBit HD, GreenBits, GreenAddress och myTREZOR
 • Ledger Nano S-programvara som stöds: Electrum, Mycelium, MyEtherWallet, Copay, GreenBits, GreenAddress och Ledger Chrome
 • Programvara som stöds av KeepKey: Electrum, Mycelium, MyEtherWallet, MultiBit HD, GreenBits, GreenAddress och KeepKey Chrome.

Vinnare: Trezor

Stöd för kryptovaluta

Ledger Nano S stöder det bredaste utbudet av mynt, inklusive varje mynt i topp 20 förutom Bitcoin Cash SV (BSV). Trezor och KeepKey släpar efter i kryptovalutastöd.

 • Ledger Nano S: BTC, ETH, XRP, LTC, BCH, EOS, BNB, USDT, XLM, ADA, TRX, XMR, DASH, ATOM, IOTA, NEO, ETC och ZEC.
 • Trezor: BTC, ETH, XRP, LTC, BCH, BNB, USDT, XLM, ADA, XMR, DASH, ATOM, ETC och ZEC.
 • KeepKey: BTC, ETH, LTC, BCH, BNB, USDT och DASH.

Vinnare: Ledger Nano S

Vilken Cryptocurrency Wallet är bäst?

storbok-plånbok-kontor

Många av kategorierna ovan rankades som ”slipsar”. Vi gjorde det med avsikt: ja, det finns stora skillnader mellan kryptoplånböckerna ovan. Många av dessa skillnader beror dock på personliga preferenser – inte objektiva fördelar eller nackdelar.

Alla tre plånböckerna är mycket säkra kryptoplånböcker med lättanvända gränssnitt och hjälpsamma skärmar. Alla tre ser också mycket annorlunda ut, men fungerar i stort sett på samma sätt.

Baserat på dina personliga preferenser kan du välja någon av de tre plånböckerna ovan. Crypto-användare som till exempel letar efter en prisvärd kryptoplånbok som inte kompromissar med kvalitet, kanske vill köpa Nano S. Trezor. Och KeepKeys unika design gör det till ett populärt alternativval – så länge du är okej med det mindre myntsortiment som stöds.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map