Cryptocurrency Wallets: Varför behöver du plånböcker?

Några av länkarna i det här inlägget kommer från våra sponsorer. Vi ger dig korrekt och tillförlitlig information. Läs vår annonsering.

Plånböcker för kryptovaluta

Artikelöversikt: Detta är en omfattande guide till kryptovalutaplånböcker som alla borde veta. Vi har sammanställt en lista över de olika typerna av kryptoplånböcker och förklarar behovet av att du har en.

Huvudsyftet med skapandet av Bitcoin som en decentraliserad valuta var att ge massorna makten att kontrollera och hantera sina egna pengar. Du kan fråga dig själv:

“Tja, har jag inte full kontroll över mina pengar?”

Eftersom pengarna du sätter in i banken vanligtvis används för att låna ut dem till andra har du tekniskt sett inte full kontroll över det.

Vad du äger är helt enkelt en IOU eller ett löfte från banken att betala dig. Det kan tyckas galet, men vårt nuvarande monetära system har många grundläggande brister som undgår de flesta av oss.

Bitcoin – och kryptovalutor – ger dig makten att ha absolut och total kontroll över dina pengar.

Och med tanke på att Bitcoin och andra kryptovalutor har ökat i värde är det viktigt att ha din egen kryptovalutaplånbok för att lagra och hantera dina mynt.

Lär dig hur du gör mer än 100% avkastningen genom att investera i Crypto

GRATIS TRÄNING Snabb navigering Vad är en Crypto Wallet?Hur fungerar det?

Vad är en Crypto Wallet?

Förenklad definition: Det är ett program som lagrar dina mynt

Teknisk definition: Det är ett program som lagrar dina privata och offentliga nycklar (de kommer i par), så att du kan skicka och ta emot mynt via blockchain samt övervaka ditt saldo.

Hur fungerar det?

För det första är digitala plånböcker ganska olika jämfört med din fysiska plånbok. I stället för att lagra pengar lagrar digitala plånböcker privata och offentliga nycklar.

Privata nycklar är som ditt PIN-nummer för att komma åt ditt bankkonto, medan offentliga nycklar liknar ditt bankkontonummer. När du skickar Bitcoin skickar du VALUE i form av en transaktion och överför ägandet av ditt mynt till mottagaren.

För att mottagaren ska spendera den nyligen överförda Bitcoin måste hans privata nycklar matcha den offentliga adress som du skickade Bitcoins till. (Läs också: Guide till gafflar: Allt du behöver veta om gafflar, hård gaffel och mjuk gaffel)

Ägandet av dina privata nycklar ger dig total kontroll över de medel som är associerade med dina motsvarande offentliga nycklar. Det är därför det är viktigt att se till att du håller dina privata nycklar i hemlighet så att BARA DU känner till dina privata nycklar.

Om någon annan tar tag i dina privata nycklar, kommer de att ha kontroll över dina mynt. Det är också lika viktigt att ha en säkerhetskopia av dina privata nycklar för att skydda dig mot oavsiktlig förlust.

Du förlorar också dina pengar om du inte kan återställa dina förlorade privata nycklar.

(Läs också: Guide om sekretessmynt: Jämförelse av anonyma kryptovalutor)

Begär din GRATIS Crypto IRA-guide och få en GRATIS DVD “The Rise of Bitcoin”

BEGÄR DIN GRATIS GUIDE Rise of Bitcoin DVD

Kan jag bara hålla dem på utbyte för att undvika komplexiteten?

Du kunde, men du skulle inte vilja. Även om du automatiskt skulle ha en plånbok när du öppnar ett utbyteskonto för kryptovaluta (utbytesvärd plånbok), har du inte kontroll över privata och offentliga nycklar.

Att ha kontroll över dina nycklar innebär att ha kontroll över dina mynt. Börser fungerar som en bank; det är en tredjepartsleverantör som du litar på för att hålla dina mynt säkra.

Det finns emellertid alltid en sannolikhet för att börsen stängs av eller hackas, vilket resulterar i förlust av mynt (exempel: Mount Gox Exchange).

Med tanke på bristen på regleringsramar för börser och kryptovalutor som helhet, liksom branschens barndom, är det bästa sättet att hålla dina mynt säkra att ha total kontroll över dina mynt. Du kan bara ha absolut kontroll genom att ha din egen plånbok.

Dessutom kräver deltagande i ICO att du har egna privata plånböcker som du kan investera från. Du kan inte investera i ICO via ditt växlingskonto.

Här är en nybörjarhandbok för ICO-investering: hur man deltar i ICO: er.

(Se mer: Guide till decentraliserade utbyten: jämförelse av populära DEX: er)

Låt oss börja!

Det kan vara skrämmande att välja rätt plånbok, men oroa dig inte! Vi har sammanställt olika typer av plånböcker för olika mynt enligt deras pris, säkerhetsnivå och mobilitet för din bekvämlighet.

Varning: För enkelhets skull listar inte den här guiden fullständiga klientplånböcker som Bitcoin core, Mist eller Parity eftersom nedladdning av hela blockchain kanske inte är en användarvänlig upplevelse, även om vi erkänner att det är det säkraste sättet att lagra dina mynt.

Guide till Cryptocurrency Wallets: Varför behöver du plånböcker? | MasterTheCrypto.com

Om du vill komma igång med att öppna en gratis Ether (och ERC20-kompatibel) online plånbok, läs den här guiden till Cryptocurrency Wallets: Öppna en MyEtherWallet (MEW).

Alternativt om du vill öppna en gratis Bitcoin online plånbok, ta en titt på den här guiden till Cryptocurrency Wallets: Öppna en Bitcoin Wallet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map