Uniswap Exchange: Master The Crypto User Review Guide

uniswap

Så här använder du, handlar och registrerar dig för Uniswap Exchange

Uniswap är ett protokoll som låter dig göra automatiskt tokenutbyte via Ethereum. Ta reda på allt du behöver veta om Uniswap och hur det fungerar idag i vår guide och recension.

Vad är Uniswap?

Uniswap är ett protokoll som låter dig byta tokens via ett smart kontrakt på Ethereum blockchain.

Tack vare Uniswap kan du byta ERC-20-tokens medan du betalar avgifter på 0,3%, med alla affärer automatiserade med smarta kontrakt.

Uniswap byggdes med fyra grundläggande principer, inklusive:

  • Ett enkelt smartt kontraktsgränssnitt för att byta ERC-20-tokens
  • En formaliserad modell för sammanslagning av likviditetsreserver
  • Ett gränssnittsgränssnitt med öppen källkod för handlare och likviditetsleverantörer
  • Ett åtagande om gratis och decentraliserat utbyte av tillgångar

Idag har Uniswap framgångsrikt uppnått dessa fyra principer. Det är ett öppet utbytesprotokoll (vem som helst kan lista vilken ERC-20-token som helst via protokollet). Det är decentraliserat: alla affärer slutförs automatiskt via smarta kontrakt. Och den formaliserade likviditetsmodellen grupperar framgångsrikt likviditet på ett sätt som stimulerar likviditetsleverantörer samtidigt som de tar ut handlarnas konkurrenskraftiga avgifter (0,30%).

uniswap recension

Uniswap är en Ethereum Foundation-mottagare. Ethereum-utvecklare och Uniswap-uppfinnaren Hayden Adams tillkännagav lanseringen av protokollet på Twitter den 2 november 2018. Adams inspirerades att starta projektet efter att ha läst en av Ethereums skapare Vitalik Buterins Reddit-inlägg några år sedan.

Från och med december 2019 är Uniswap officiellt fortfarande i beta, och handlare rekommenderas att använda det på egen risk.

Det finns flera saker som gör Uniswap unik. Först är token-listan öppen och gratis, och alla smarta kontraktsfunktioner är offentliga.

uniswap token utbyte

För det andra är Uniswap mycket mer gaseffektivt på grund av sin minimalistiska design än exempelvis Bancor och andra protokoll. För en ETH till ERC-20-tokenhandel kommer Uniswap att använda cirka 10 gånger mindre gas än Bancor. Uniswap kan också utföra ERC-20 till ERC-20-affärer mer effektivt än 0x-protokollet, och det har betydande gasminskningar jämfört med on-chain orderbörser som EtherDelta och IDEX.

Du kan byta online idag via Uniswap.exchange eller lära dig mer om Uniswap och hur det fungerar genom att besöka Uniswap.io.


Uniswap-funktioner

uniswap krypto utbyte

Viktiga funktioner i Uniswap inkluderar:

Automatiserad handel dygnet runt: Med Uniswap kan du byta polletter när som helst på dygnet. Alla affärer utförs via ett automatiskt smart kontrakt.

Handla ERC-20-token: Med Uniswap kan du handla ERC-20-protokollpoletter på Ethereum blockchain.

Som en decentraliserad börs: Uniswap är som ett decentraliserat utbyte genom att du kan handla tokens utan ingripande från en centraliserad tredje part. Det skiljer sig dock från ett decentraliserat utbyte genom att det inte finns någon verklig P2P-‘utbyte ‘. Du byter tokens med en likviditetspool.

Kör i evighet: Uniswap kan inte stoppas. Protokollet kommer att köras i evighet så länge Ethereum-nätverket körs.

Kan hantera beställningar av alla storlekar: Uniswap kan tekniskt hantera vilken storleksordning som helst – från 0 till oändlighet. Protokollet använder en asymptotisk kurva för att höja myntpriset när den önskade kvantiteten ökar. Detta innebär att Uniswap tekniskt kan hantera beställningar av alla storlekar, men riktigt stora beställningar är oöverkomligt dyra efter en viss gräns.

Inte perfekt för valar och stora beställningar: Uniswap fungerar eftersom valar inte kan överväga likviditetspooler. Valar har inget incitament att göra stora affärer med Uniswap-protokollet. Faktum är att de höga Uniswap-handelsavgifterna gör stora affärer oöverkomligt dyra.

Mottaget Ethereum Foundation-bidrag: Utvecklaren av Uniswap, Hayden Adams, fick bidrag från Ethereum Foundation för att utveckla Uniswap.

0,3% handelsavgifter: Uniswap tar ut handelsavgifter på 0,3%, och dessa pengar går till likviditetsleverantörerna. Dessa handelsavgifter går inte till grundarna eller någon centraliserad handelsplattform. Det går bara mot att hålla protokollet i drift och ge likviditetsleverantörer och incitament att skapa marknader.

För närvarande i Beta: Uniswap lanserades i november 2018. Från och med december 2019 är Uniswap helt tillgängligt för att användas och göra swappar, även om det fortfarande är tekniskt i betaversion.

80+ poletter: Från och med december 2019 stöder Uniswap 80+ tokens, som alla är ERC-20-protokolltoken. Du kan se alla tillgängliga tokens på Uniswap.exchange/swap. Sök bara i ett symbolnamn, en symbol eller en adress, välj det och gör bytet.

Tjäna pengar genom att tillhandahålla likviditet: De som tillhandahåller likviditet på Uniswap kan tjäna en minskning av handelsavgifterna. Du kan lägga till likviditet på Uniswap.exchange genom att sätta in någon av de ERC-20-tokens som stöds.

Flera Ethereum-plånböcker som stöds: Du kan ansluta en Ethereum-plånbok till Uniswap direkt för enklare byten. Uniswap stöder Metamask, Wallet Connect, Coinbase Wallet, Fortmatic och Portis (självklart kan du dock skicka pengar till valfri Ethereum-plånbok).

Effektiv på gas: På grund av Uniswaps minimalistiska design är protokollet mycket effektivt för gas. Uniswap använder 10x mindre gas än Bancor för ETH till ERC-20-affärer, till exempel, och överför ERC-20-tokens mer effektivt än 0x. Uniswap har också betydande gasminskningar jämfört med utbyten av orderböcker som EtherDelta och IDEX.

uniswap myntutbyte

Hur fungerar Uniswap?

Uniswap är en uppsättning smarta kontrakt som distribueras till Ethereum-nätverket, vilket innebär att hela handelsprocessen äger rum på kedjan. Det finns ingen symbol, ingen centralisering och inga avgifter till någon av grundarna.

Varje smart kontrakt är kopplat till ett specifikt ETH-ERC-20-par. Det finns ett utbyteskontrakt per ERC-20-token. Om en token ännu inte har någon utbyte kan vem som helst skapa ett utbytesavtal med Uniswap-fabrikskontakten. Fabriken fungerar som ett offentligt register och kan användas för att leta upp alla token- och utbytesadresser som läggs till i systemet.

Mekanismen i Uniswap gör den till en av de mest unika bytesplattformarna som finns idag.

Först Uniswap tar bort idén av en begränsad orderbok helt. Det finns inget traditionellt “utbyte” på Uniswap och marknadsförare anger inte ens ett pris när de tillhandahåller likviditet. istället levererar de helt enkelt pengarna, då tar Uniswap hand om resten.

På en typisk kryptobörs levererar marknadsförare likviditet till vissa prispunkter. En marknadsförare kan till exempel ha en köporder för ETH till ett pris av $ 100, till exempel, och en försäljningsorder för ETH till $ 200. Priset på en kryptovaluta, liksom ETH, anges som mitten av marknaden mellan högsta bud och lägsta fråga.

Uniswap kastar det traditionella gränsbokskonceptet ut genom fönstret. Det förvirrar allas beställningar utan några specifika priser eller begränsningar. Allas likviditet slås samman och sedan skapas marknaden baserat på en deterministisk algoritm.

Denna deterministiska algoritm är känd som en automatiserad marknadsförare eller AMM. Det citerar priser till slutanvändaren baserat på en fördefinierad regleruppsättning. Du kan hitta bots som fungerar som AMM: s – som bots som sätter bud och erbjuder var 10: e dollar bort från BTC: s mellanmarknadspris, med beställningar som ständigt revideras när marknaden rör sig.

Hur fungerar Uniswap

Uniswaps AMM är unik. Den använder en variant som kallas utvecklingsteamet kallar Constant Product Market Maker Model. Denna AMM är unik genom att den alltid ger likviditet oavsett orderstorlek eller likviditetspool. Hur är det mojligt? Cyrus Younessi förklarar det bäst:

”Tricket är att asymptotiskt höja myntpriset när den önskade kvantiteten ökar. Medan större order tenderar att lida (som vi kommer att se om ett ögonblick), behöver systemet aldrig oroa sig för att få slut på likviditet. Det kommer bokstavligen alltid att fungera. ”

Hur kan Uniswap hantera större affärer? Premien stiger för att göra det oöverkomligt dyrt för valar att handla stora beställningar.

Younessi går mycket mer i detalj om hur detta protokoll fungerar för stora och små beställningar (hela vägen till oändlighet). Det blir komplicerat, men här sammanfattar Younessi allt:

”I ett nötskal utjämnar den sammanslagna likviditeten djupet i orderboken. Det finns inga fler stora hål eller stora bud / ask-spridningar. Detta är att föredra för små handlare som inte vill behöva hantera limiterade orderböcker (Uniswap UX är en av de smartaste vi har sett i hela krypto). Inget mer att behöva lägga bud eller erbjudanden eller göra tunga beräkningar. Likviditetsleverantörer kan också “ställa in det och glömma det.” Det finns betydligt mindre omkostnader när det gäller hantering av order och positioner. Det är ett otroligt passivt sätt att tillhandahålla likviditet och tjäna avgifter. ”

Allt hanteras automatiskt via Uniswap-protokollet.

Uniswap-prissättning

Uniswap tar ut en fast avgift på 0,30% per handel. Denna handel går inte till Uniswap-utvecklaren eller någon centraliserad enhet. Istället ges det till likviditetsleverantörer.

Avgifter som inte byts ut

Närmare bestämt delas avgiften på 0,3% av likviditetsleverantörer proportionellt mot deras bidrag till likviditetsreserver. Om en likviditetsleverantör till exempel tillhandahåller 50% av likviditetspoolen för ETH – AMPL smart kontrakt, kommer den likviditetsleverantören att få 50% av transaktionsavgifterna från swappar som gjorts med det smarta kontraktet.

Hur man använder Uniswap

Du kan använda Uniswap för att byta tokens. Eller så kan du lägga till likviditet för att tjäna en del av alla handelsavgifter. Så här gör du båda.

Byta poletter via Uniswap

Steg 1) Besök https://uniswap.exchange

Hur man använder Uniswap

Steg 2) Välj vilken typ av kryptovaluta du vill skicka (ETH eller en ERC-20-token)

med Uniswap

Steg 3) Välj vilken typ av kryptovaluta du vill få

uniswap kryptovaluta

Steg 4) Ange beloppet du vill skicka; motsvarande belopp visas i utgångsfönstret tillsammans med en växelkurs

Steg 5) Kontrollera växelkursen; det varierar mycket beroende på handelns storlek, och större affärer har medvetet astronomiska växelkurser för att hålla protokollet funktionellt

uniswap-plånbok

Steg 6) Klicka på ‘Anslut till en plånbok’ och lägg sedan till din Ethereum-plånbok (Uniswap stöder MetaMask, Wallet Connect, Coinbase Wallet, Fortmatic och Portis)

Steg 7) Bekräfta transaktionen i webbläsaren och slutföra bytet

Lägga till likviditet till Uniswap

Uniswap kan användas för mer än bara ETH- och ERC-20-affärer. Du kan också lägga till likviditet i Uniswap och sedan tjäna en del av transaktionsavgifterna.

Du lägger till likviditet i Uniswap genom att bidra med lika värden för ETH och en ERC-20-token. Du kan inte bara lägga till det ena eller det andra.

Så här lägger du till likviditet i Uniswap:

Steg 1) Gå till https://uniswap.exchange (se till att du är inloggad på MetaMask eller annan Web3-plånbok)

guide för att byta utbyte

Steg 2) Klicka på ”Pool” för att gå till gränssnittet för att lägga till likviditet

Steg 3) Klicka på ‘Lägg till likviditet’ till vänster, ovanför insättningsfältet

vad är uniswap swappar

Steg 4) Uniswap visar dina anslutna plånbokssaldon för ETH och ERC-20-token du väljer i nedre rullgardinsmenyn. Du kan också se växelkursen och din andel av likviditetspoolen.

Steg 5) När du anger ett värde för ETH eller Dai fyller Uniswap automatiskt rätt belopp av den andra tillgången baserat på den aktuella växelkursen (kom ihåg: du måste sätta in lika stora belopp av både ETH och en ERC-20-token för att lägga till likviditet till Uniswap).

Steg 6) Klicka på ”Transaktionsdetaljer” för att se mer information, inklusive antalet likviditetstoken du ska mynta och deras värde.

Steg 7) Klicka på den blå ”Lägg till likviditet” -knappen. Om du använder MetaMask, justera gasen som du vill och klicka sedan på “Bekräfta” i popup-fönstret.

Steg 8) När transaktionen har bekräftats på Ethereum blockchain är processen slutförd. Du har officiellt lagt till likviditet i Uniswap-protokollet. Gränssnittet visar dina uppdaterade ETH- och Dai-saldon och din andel av handelsparets totala likviditetspool. Du kommer att fortsätta tjäna en del av 0,3% avgiften för alla transaktioner mellan ETH och Dai tills du tar bort din likviditet från poolen.

För att ta bort likviditet från poolen, följ samma process upp till steg tre och klicka sedan på samma rullgardinsmeny men välj “Ta bort likviditet”.

Om Uniswap

Uniswap skapades av Ethereum-utvecklaren Hayden Adams, som utvecklade projektet baserat på ett Reddit-inlägg av Ethereums grundare Vitalik Buterin.

Buterin och Ethereum-teamet var tillräckligt imponerade av Adams förslag att de tilldelade Uniswap ett Ethereum Foundation-bidrag.

Den första versionen av Uniswap lanserades i november 2018. Från och med december 2019 är Uniswap fortfarande i betaversion.

Den 22 november Uniswap tillkännagavs via Twitter att den nådde en 24-timmars handelsvolym på 7,9 miljoner dollar, vilket är en ny rekordhög nivå:

Om Uniswap

Sista ordet

Uniswap är ett av de mest unika utbytesprotokoll som finns idag. Byggt på Ethereum blockchain låter utbytesprotokollet dig byta ETH- och ERC-20-tokens genom automatiserade smarta kontrakt på Ethereum-blockchain. Protokollet är öppet för alla, och vem som helst kan tjäna en del av handelsavgifterna genom att tillhandahålla likviditet till Uniswap-protokollet.

För att lära dig mer eller göra din första Uniswap-handel idag, besök https://uniswap.exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map