Bitstamp Exchange: Master The Crypto User Review Guide

bitstamp recension

Så här använder du, handlar och registrerar dig till Bitstamp Exchange

Bitstamp är ett långvarigt kryptobörs baserat i Luxemburg. Ta reda på allt du behöver veta om Bitstamp idag i vår recension och användarhandbok.

Funktioner

 • Enkel kryptohandel i en mycket reglerad miljö
 • Luxemburgsbaserad kryptovalutautbyte
 • Fungerar smidigt sedan 2011

Insättningsmetoder

 • SEPA
 • Kreditkort
 • Internationella banköverföringar
 • Kryptovalutor (BTC, ETH, XRP, LTC och BCH)

Fördelar

 • Avgifterna sjunker kraftigt med hög volym (0,0% avgifter på volym över 10 miljarder dollar)
 • Mycket reglerad, pålitlig och säker
 • Enkel banköverföring och fiat valutahandel

Nackdelar

 • 0,5% handelsavgift (om handeln är mindre än 10 000 USD per månad)
 • Ett litet antal kryptovalutor som stöds (5 kryptovalutor, totalt 14 par)

Introduktion

Bitstamp grundades redan i augusti 2011 som ett europabaserat alternativ till Mt. Gox. På den tiden, Japan-baserade Mt. Gox dominerade kryptoutbytesutrymmet och svarade för mer än 50% av alla bitcoin-transaktioner. Bitstamps grundare trodde att marknaden behövde ett alternativ, varför de lanserade Bitstamp.

bitstamp krypto utbyte

Bitstamp grundades av Nejc Kodrič (VD) och Damijan Merlak i augusti 2011 i sitt hemland Slovenien, även om utbytet skulle flytta till Storbritannien i april 2013 och sedan till Luxemburg 2016. Bitstamp bosatte sig i Luxemburg efter att ha hittat kryptobörsen reglerna i Slovenien och London vara otillräckliga. I april 2016 beviljade Luxemburgs regering en licens för att Bitstamp skulle kunna regleras fullt ut i EU som betalningsinstitut, vilket gjorde det möjligt för Bitstamp att göra affärer i alla 28 EU-länder..

Idag fortsätter Bitstamp att gå framåt som ett pålitligt, ansedd och reglerat kryptovalutautbyte. Börsen är populärt bland både nybörjare och avancerade handlare. Det är särskilt populärt i Europa, där invånarna kan sätta in pengar i Bitstamp med SEPA-överföringar. SEPA-insättningar på Bitstamp är gratis och SEPA-uttag kostar bara 3,00 EUR.

Bitstamp riktar sig verkligen till alla nivåer av handlare, inklusive nybörjare som köper BTC för första gången och mer avancerade kryptohandlare. Du kan till exempel köpa kryptovaluta med ett kreditkort och omedelbart verifiera ditt konto inom några sekunder. Om du är en europabaserad kryptobörjare som vill köpa krypto för första gången med EUR och ett EU-bankkonto, så låter Bitstamp dig göra det inom några minuter.

Bitstamp passar också för avancerade användare. Börsen erbjuder FIX- och HTTP-API: er som gör det möjligt för avancerade handlare att integrera Bitstamp i sina befintliga inställningar. Bitstamps handelsavgifter sjunker också betydligt med handelsvolymen: handlare med låga volymer (mindre än 10 000 dollar per månad) kommer att betala avgifter på 0,50%, även om högvolymhandlare (mer än 10 miljarder dollar per månad) kommer att betala avgifter på 0,0%.

granskning av bitstämpelbyte

Bitstamp har sitt huvudkontor i Luxemburg, även om börsen också har kontor i London och New York. Det är ett mycket reglerat, mycket pålitligt kryptovalutautbyte med en beprövad historia att erbjuda säker krypto- och fiatvalutahandel i en användarvänlig miljö.

Nyckelfunktioner

Nyckelfunktioner i Bitstamp inkluderar:

Branschledande drifttid: Bitstamp hävdar att de har den bästa drifttiden i kryptoutrymmet. Börsen har pågått nästan direkt sedan 2011.

Avancerad säkerhet: Bitstamp hävdar, som de flesta börser, att använda avancerade säkerhetsrutiner för att skydda kunder och deras medel. 98% av tillgångarna förvaras i kylförvaring, personuppgifter är mycket krypterade och interna kontroller begränsar fel och åtkomst.


Enkelt användargränssnitt: Bitstamp är lämpligt för både nybörjare och avancerade handlare. Bitstamp är dock särskilt vänligt för nybörjare, och teamet har investerat betydande ansträngningar för att göra sitt utbyte lätt att använda även om du aldrig har behandlat krypto tidigare. Du kan sätta in och ta ut direkt från ditt bankkonto, till exempel med SEPA-överföringar i EU.

Mobilappar: Bitstamp har mobilappar för iOS och Android. Mobilapparna har alla samma ordertyper och handelsverktyg som skrivbordsversionen.

Institutionell klassarkitektur: Bitstamp riktar sig till alla nivåer av kryptohandlare, inklusive institutionella handlare, med stark likviditet, tillförlitlig orderutförande och konstant driftstid.

Flera API: er: Bitstamp erbjuder FIX- och HTTP-API: er och användare kan ansluta till Bitstamp WebSocket för realtidsdatastreaming, vilket gör det enkelt för avancerade handlare att integrera Bitstamp i sin nuvarande handelsinställning.

Omedelbara uttag: Ta ut pengar från Bitstamp på några sekunder med hjälp av flera uttagsmetoder och bara några få klick.

Höga avgifter för handlare med låg volym: Bitstamp tar ut högre avgifter än en vanlig börs. Alla med mindre än 10 000 USD i handelsvolym under en 30-dagarsperiod betalar en handelsavgift på 0,50% på alla par. Räntorna sjunker så låga som 0,0% om de handlar mer än 10 miljarder dollar per månad.

SEPA-insättningar och uttag: Bitstamp stöder SEPA-överföringar för EU-invånare, vilket gör det enkelt att sätta in och ta ut pengar från ditt europeiska bankkonto till ditt Bitstamp-konto. SEPA-insättningar är gratis, medan SEPA-uttag har en fast avgift på 3 EUR.

Krypto-insättningar och uttag: Bitstamp stöder kryptoinsättningar och uttag i BTC, ETH, XRP, LTC och BCH.

Kreditkortsinsättningar: Precis som välreglerade börser som Coinbase, låter Bitstamp dig köpa kryptovaluta med kreditkort. Alla kreditkortsinköp beräknas till en avgift på 5%, men du kan legitimt köpa vilken mängd krypto som helst med ett kreditkort.

Ansluten till betrodda ekonomiska namn: Bitstamp är ansluten till några av de mest betrodda finansiella institutionerna i världen, inklusive Swissquote, Credit Agricole och Chicago Mercantile Exchange. Få andra kryptobörser har denna typ av partnerskap.

Fiat-handel: Bitstamp stöder fiat-handel och har flera fiat-valutor och kryptovalutapar. Du kan köpa och sälja krypto för USD eller EUR. Bitstamp låter dig använda schweiziska franc (CHF) och brittiska pund (GBP), även om du för närvarande inte kan handla med någon av valutorna (de konverteras till USD eller EUR för handel).

Fem handelbara kryptovalutor: Bitstamp stöder handel med fem kryptovalutor, inklusive BTC, XRP, ETH, LTC och BCH.

TradingView tekniska indikatorer: Bitstamp har helt integrerat TradingView i sina diagram, vilket gör det enkelt för användare att få tillgång till en mängd tekniska indikatorer, ljusstakealternativ och grafverktyg.

Bitstamp-valutor och par

Bitstamp har gått med Coinbase-stilen för valutor som stöds och har valt att stödja ett litet antal högkvalitativa valutor och par istället för att notera hundratals valutor och par. Idag har Bitstamp cirka 15 par listade. Par inkluderar olika kombinationer av fiatvalutor (EUR och USD) och kryptovalutor (BCH, BTC, XRP, ETH och LTC). Paren BTC / USD, BTC / EUR och XRP / USD är de mest omsatta paren på Bitstamp och står för ungefär 90% av all handelsvolym.

Bitstamp-valutor och par

Insättnings- och uttagsmetoder som stöds av Bitstamp

Bitstamp är ett välreglerat börs som stöder en rad populära insättnings- och uttagsalternativ. Du kan sätta in och ta ut med krypto (BTC, XRP, LTC, ETH och BCH), SEPA-banköverföringar, kreditkort och internationella banköverföringar.

Bitstampregistrering och inloggningsprocess

Liksom andra reglerade börser kräver Bitstamp att användarna slutför ID-verifiering innan de handlar på plattformen. Alla användare måste följa KYC / AML-reglerna. Du måste ladda upp ett pass, körkort eller statligt utfärdat foto-ID innan du sätter in pengar eller handlar på Bitstamp. Du måste också verifiera ditt telefonnummer och e-postadress. Sammantaget är inloggnings- och registreringsprocessen smidig och enkel. Bitstamp stöder 2FA via Google Authenticator eller Duo.

Bitstamp-handel

Bitstamp har ett enkelt köp / sälj-gränssnitt som gör det enkelt för både nybörjare och avancerade användare att handla. Advanced TradingView-diagram är tillgängliga för mer avancerade handlare, och Bitstamp erbjuder FIX- och HTTP-API: er för att integrera med din befintliga handelsinställning.

Bitstamp-handel

Endast ett litet antal affärer är tillgängliga, inklusive direktorder, begränsningsorder, marknadsorder och stopporder. Alla affärer är tillgängliga från höger sida av handelsfönstret.

Bitstamp-avgifter

Bitstamp tar ut avgifter mellan 0,0% och 0,50%, beroende på din 30-dagars handelsvolym. Den som handlar mindre än 10 000 dollar per månad betalar en avgift på 0,50%, vilket sjunker till 0,25% när man handlar mer än 20 000 dollar per månad. Därifrån sjunker avgifterna gradvis med volym:

Bitstamp-avgifter

Kreditkortsinköp medför en avgift på 5% oavsett inköpsbelopp. SEPA-insättningar är gratis, medan SEPA-uttag har en fast avgift på 3,00 EUR.

Bitstamp-kostnader

Internationella banköverföringar med en avgift på 0,05% (minimiavgift på 7,50 USD eller EUR och en högsta avgift på 300 USD eller EUR), medan internationella uttag med en avgift på 0,1% (minimiavgift på 25 USD eller EUR, inget max ).

Crypto-insättningar är gratis, även om du betalar en liten avgift vid uttag (till exempel 0,0005 BTC per bitcoinuttag).

Bitstamp säkerhetsproblem och stilleståndstid

Bitstamp har ställts inför få större säkerhetsproblem eller stilleståndstider under åren, vilket är särskilt imponerande med tanke på att Bitstamp har funnits sedan 2011. I februari 2014 avbröts Bitstamp tillfälligt uttag i några dagar efter en distribuerad denial-of-service-attack. Folket bakom attacken skickade Bitstamp VD Nejc Kodrič en lösenkrav för 75 BTC. Kodrič vägrade och uttagen återupptogs några dagar senare.

Den enda andra anmärkningsvärda händelsen med Bitstamp inträffade i januari 2015, då Bitstamp avbröt handel efter att 19 000 BTC stulits. Börsen öppnade en vecka senare och Bitstamp accepterade allt ansvar för hacket. Den stulna BTC var värda cirka 5 miljoner dollar vid den tiden (275 $ per BTC).

Idag finns 98% av Bitstamp-tillgångarna i kylförvaring. All personlig information är “mycket krypterad” och Bitstamp hävdar att dess “interna kontroller begränsar fel och åtkomst”.

Bitstamp Användarvänlighet

Bitstamp har en liknande handelsplattform som valutaväxling, och gränssnittet blir omedelbart bekant om du tidigare har använt en börs. Bitstamp tenderar att vara lättare att använda och mer användarvänligt än en vanlig kryptovalutautbyte. En av de största fördelarna för nybörjare är att du inte behöver äga krypto för att handla på Bitstamp. Istället kan du köpa krypto direkt med SEPA, kreditkort eller andra insättningsmetoder. Så länge du har GBP, EUR, USD, CHF eller en av de fem kryptovalutorna som stöds kan du handla på Bitstamp.

hur man använder bitstämpel

Bitstamp Trust and Privacy

Bitstamp är ett pålitligt och transparent utbyte. Utbytet regleras av Luxemburgs regering, som beviljade Bitstamp en licens som ett officiellt EU-betalningsinstitut.

Som en indikation på Bitstamps förtroende genomförde New York Attorney General en undersökning av 14 kryptovalutabörser i september 2018 och begärde sedan mer information från dessa börser. Bitstamp var en av de tio börserna som svarade på begäran, och en av bara sju börser som bekräftade att de hade sökt godkännande från New York State Department of Financial Services (DFS) för att fungera lagligt i New York State.

Bitstamp blockerar VPN-åtkomst till börsen. Bitstamp genomför också regelbundna revisioner av sina innehav av virtuell valuta.

Bitstamp kundtjänst

Bitstamp har investerat betydligt i kundtjänst. Börsen är ett av få kryptovalutabörser som erbjuder kundsupport dygnet runt via telefon. Många konkurrerande börser – även några av de större börserna – har bara e-postbaserad kundsupport med långa svarstider.

Bitstamp Användarhandbok: Så här ställer du in och använder Bitstamp

Bitstamp har en av de smidigaste och enklaste installationsprocesserna du hittar i kryptoutbytesutrymmet. Det är enkelt att ställa in och verifiera ditt konto för första gången. Här är en steg-för-steg-guide:

1. Registrera dig

Besök Bitstamp.net för att registrera dig för plattformen. Klicka på ‘Registrera’ längst upp till höger på sidan.

registrera dig för bitstämpel

Välj om ditt konto är för personligt eller företagsbruk.

bitstämpelkonto

Ange ditt namn och e-postadress.

hur man går med i bitstämpel

2. Verifiering

Bitstamp skickar ett mejl till dig. Klicka på länken i ditt e-postmeddelande för att bekräfta det.

bitstämpelverifiering

Då måste du starta verifieringsprocessen. Bitstamp kommer att be om ett telefonnummer och sedan skicka en text för att verifiera det numret.

bitstämpelsäkerhet

Därefter måste du ladda upp ett foto av ditt regeringsutfärdade foto-ID. Godkända former av ID inkluderar pass, körkort eller nationellt ID-kort.

3. Tvåfaktorautentisering

Bitstamp, som de flesta kryptovalutor, rekommenderar starkt att klienter ställer in tvåfaktorautentisering (2FA) innan de sätter in pengar på plattformen. Bitstamp stöder 2FA med Google Authenticator eller Duo. Ladda ner någon av apparna och skanna sedan QR-koden för att bekräfta 2FA på ditt konto.

användarhandbok för bitstämpelhandel

4. Betalningsmetod

När du har verifierat ditt konto kan du sätta in pengar. Bitstamp stöder flera insättningsmetoder, inklusive SEPA (för banköverföringar från EU-banker), internationella banköverföringar och kryptoinsättningar (BTC, XRP, LTC, ETH eller BCH). Alla insättningar på Bitstamp är gratis förutom banköverföringar och kreditkortsinsättningar.

bitstamp betalningsmetod

5. Handel med kryptovaluta

Att handla kryptovaluta på Bitstamp är enkelt. Klicka bara på önskat par och ange sedan det belopp du vill köpa eller sälja. Du kan välja en omedelbar, marknadsför, begränsa eller stoppa order.

bitstamp-kryptovalutahandel

Bitstamp visar din avgift direkt på handelsskärmen, vilket gör det enkelt att se exakt hur mycket varje handel kostar dig.

bitstämpelguide

6. Uttag

Du kan ta ut dina pengar från Bitstamp med samma alternativ som du hade när du deponerade medel, inklusive SEPA, internationella banköverföringar och kryptotag (BTC, XRP, LTC, ETH och BCH).

bitstämpelöversikt

Sista ordet

Bitstamp är Coinbase of Europe. Det luxemburgska kryptovalutabörsen erbjuder praktisk kryptohandel i en ansedd och pålitlig miljö. Bitstamp har bara 14 valutapar för kryptovaluta och fiat och stöder två fiatvalutor (USD och EUR) och fem kryptovalutor (BTC, ETH, XRP, LTC och BCH), med betoning på kvalitet över kvantitet.

En av de stora nackdelarna med Bitstamp är att den genomsnittliga användaren (handlar mindre än 10 000 dollar per månad) kommer att betala relativt höga handelsavgifter på 0,5%. Handelsavgifterna sjunker dock avsevärt med volymen och sjunker till 0,25% med 20 000 USD i volym per månad.

Om du letar efter ett ansedd, europeiskt kryptovalutautbyte som stöder SEPA-överföringar, kreditkortsbetalningar och ansedd kryptohandel kan Bitstamp vara rätt val för dig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map