Mycelium Wallet: Master The Crypto User Review Guide

mycelium recension

Hur du använder, lagrar och registrerar dig med Mycelium Bitcoin Wallet

Mycelium är en kryptoplånbok-app som tillhandahåller mobil bitcoin-lagring tillgänglig för iOS och Android. Upptäck allt om den högst rankade Google Play-krypto-appen i vår Mycelium-plånbokgranskning idag.

Vad är Mycelium?

Mycelium är en iOS- och Android-bitcoinplånbok-app som låter dig skicka, ta emot och lagra bitcoin säkert. Vissa använder Mycelium för dagliga bitcoinöverföringar, medan andra använder Mycelium för säker långvarig kylförvaring.

Nedladdning och användning av Mycelium är lika enkelt som att besöka iOS- eller Android-appbutiken. Installera appen, öppna den och välj ”Ny plånbok” och sedan kan du börja använda din plånbok omedelbart. Du kan skapa en lösenfras på 12 ord (ett frö). Om du någonsin tappar åtkomst till din telefon eller app kan du installera Mycelium på en annan telefon och använda din 12-ords lösenfras för att få tillbaka dina pengar.

Mycelium har alla funktioner du förväntar dig i en kryptoplånbok-app. Du kan enkelt skicka och ta emot pengar via Mycelium så enkelt som det är att ställa in en bitcoinplånbok. Du får en QR-kod och en offentlig plånbokadress som du kan använda för att skicka och ta emot pengar. Du kan installera Mycelium på en gammal telefon och använda det som en typ av kylförvaring. Du kan installera den på en internetansluten telefon och använda den som en het lagring eller daglig plånbok.

mycelium plånbok för bitcoin granskning

Dessutom är Mycelium helt kompatibelt med två av de mest populära hårdvaruplånböckerna – Trezor och Ledger. Många kommer att använda Trezor och Ledger för kylförvaring medan de håller Mycelium på sin telefon. Mycelium crypto plånbok integreras också med Cashila (för att betala räkningar i SEPA-zonen (EU)), Glidera (för att köpa / sälja bitcoin med bankkonton) och Coinapult (för att säkra mot USD och fiat-valutor).

Teamet bakom Mycelium bildades först hela vägen tillbaka 2008, ett år innan bitcoin började springa. Teamet av maskinvarutekniker kom ursprungligen tillsammans för att skapa ett nätverksprojekt. Efter bitcoins släpp under 2009 blev teamet dock intresserat av blockchain. De bestämde sig för att utveckla Mycelium som en allt-i-ett bitcoin-plånbok för vanliga användare.

mycelium bitcoin plånbok guide

Mycelium har totalt lanserat fem bitcoin-relaterade projekt, inklusive Mycelium-plånboken, Entropy, Swish, Card och Gear. Idag är Mycelium en av de mest kända och bäst granskade plånböckerna i branschen. Teamet bakom Mycelium är baserat i Wien, Österrike.

Mycelium plånbok funktioner

De viktigaste funktionerna i Mycelium-kryptovalutaplånboken inkluderar:


Fullständig vård av dina privata nycklar: Mycelium ger dig fullständig kontroll över dina privata nycklar. Dina privata nycklar lämnar aldrig din enhet om du inte exporterar dem (eller använder din 12-ords återhämtningsfras).

mycelium kryptosäkerhet

Inget behov av att ladda ner hela Blockchain: Mycelium låter dig komma åt bitcoin-nätverket utan att ladda ner hela bitcoin blockchain.

Supernoder i flera datacenter: Mycelium erbjuder en extremt snabb anslutning till bitcoin-nätverket via supernoder i flera datacenter.

Kompatibel med Trezor och Ledger: Mycelium passar bra med de två mest populära hårdvaruplånböckerna i krypto – Trezor och Ledger. Du kan använda Ledger och Trezor för kylförvaring eller majoriteten av dina bitcoinfonder och sedan använda Mycelium som en daglig plånbok för mindre mängder bitcoin.

Andra integrationsalternativ: Förutom Trezor och Ledger är Mycelium också kompatibelt med Glidera, Cashila och Coinapult. Du kan växla fiat-valuta mot bitcoin direkt i Mycelium tack vare Myceliums integration med Glidera, till exempel med vilket som helst amerikanskt eller kanadensiskt bankkonto.

Full kryptering: Mycelium krypterar all data från dina chattar och transaktioner, vilket gör det till en av de mest sekretessfokuserade bitcoinplånböckerna som finns idag. Endast dina tidsstämplar och krypterad text skickas till Myceliums servrar. Appen lagrar också endast allmän information för varje transaktion, inklusive bitcoin-adress, plats, smeknamn och handelshistorik.

Flera kontoalternativ: Du kan konfigurera flera konton i din Mycelium-plånbok, inklusive endast bevakningskonton, enskilda adresskonton och hårdvarukonton.

mycelium bitcoin-konton

BIP70-stöd: Mycelium är kompatibelt med BIP70-betalningsförfrågningar.

HD-stöd: Mycelium är en hierarkisk deterministisk (HD) plånbok, vilket innebär att du kan skapa flera adresser för att möta dina behov. Om du till exempel inte vill att någon ska se att du har 100 BTC, kan du skapa en separat plånbok bara för en enskild transaktion och sedan skicka adressen till den plånboken till den andra personen. Du behöver bara en säkerhetskopia av masterfröet eller den privata huvudnyckeln för att komma åt alla plånböcker i din Mycelium-app.

mycelium plånbok säkerhetsfunktioner

12 ord lösenfras: Mycelium låter dig enkelt konfigurera en lösenfras på 12 ord som en säkerhetskopia. Så länge du kommer ihåg (eller har skrivit ner) dina 12 ord kan du få tillgång till dina pengar, även om du helt tappar åtkomst till din Mycelium-app eller den mobila enhet som den är installerad på.

Finns för iOS eller Android: Mycelium finns att ladda ner gratis för iOS eller Android.

Ingen skrivbordsversion: Mycelium är uteslutande en mobilapp. Ingen skrivbordsversion finns tillgänglig.

Bit-ID: Mycelium stöder Bit ID öppet protokoll för säker autentisering istället för en standard, daterad lösenordsbaserad lösning.

mycelium bitcoin plånbok utgifter

Mycelium Marketplace: Mycelium har en marknadsplats där användare kan interagera med varandra. Du kan ställa in en P2P-handel med en annan användare, till exempel via Myceliums Local Trader-funktion. Alla köpare och säljare på marknaden har betyg baserat på sina tidigare transaktioner. Dessutom görs alla interaktioner med köpare och säljare via krypterad chatt som erbjuder säkra meddelanden från slut till slut. Mycelium crypto plånbok ger också handlarbetyg för att automatiskt följa ett köpares och säljarens rykte för att se deras framgångsrika affärer.

Lokal handlare: Local Trader låter dig köpa och sälja bitcoin med andra Mycelium-användare. Mynten lagras lokalt i din plånbok under utbytet, vilket innebär att Mycelium aldrig har någon av dina bitcoin- eller fiatvalutor.

mycelium bitcoin-lagring

Fler funktioner som planeras läggas till i framtiden: Myceliums utvecklare ser inte tillbaka på innehållet. Företaget planerar betydande uppgraderingar framåt. Från och med november 2019 är Mycelium-webbplatsen fylld med uppdateringar om kommande integrationer, dApp-support och andra alternativ. Nya verktyg som kommer snart inkluderar blockchain-baserade fiat-konton, remittance-lösningar, betalkort, personalfinansieringstjänster, investeringsalternativ, escrow-skyddade affärstransaktioner och skapande av kryptoasset, bland andra funktioner.

mycelium bitcoin fördelar

Hur fungerar Mycelium?

Mycelium fungerar som alla andra mobilappar. Du installerar appen för iOS eller Android, sedan körs den lokalt på din enhet.

Hur fungerar Mycelium

Du kan installera Mycelium helt offline på en Android-enhet med .apk-filer. Eller du kan installera den via appbutiken på en gammal telefon och aldrig ansluta den telefonen till internet igen, vilket gör Mycelium till en billig och enkel kylförvaringslösning.

Många använder också Mycelium som en daglig plånbok, lagrar mindre mängder bitcoin i plånboken och lagrar större mängder med en hårdvaruplånbok som Trezor eller Ledger Nano.

Mycelium lagrar dina privata nycklar på din enhet. Dina privata nycklar skickas inte till Myceliums servrar. Så länge du har tillgång till din enhet och ingen har tillgång till din 12-ords lösenfras, förblir du i full kontroll över dina privata nycklar för livet.

Hur Mycelium fungerar

Dessutom är all marknadsaktivitet helt krypterad. Endast de krypterade versionerna av chattloggar sparas. Detta säkerställer säker P2P-handel via Myceliums marknadsplats där endast avsändaren och mottagaren och visar transaktionsinformation.

Mycelium erbjuder också flera plånboksalternativ. Du kan ställa in klockadresser, singeladressplånböcker, HD-plånböcker med underadresser och många andra alternativ. Du kan också integrera Mycelium med dina befintliga plånbokslösningar, inklusive Ledger och Trezor.

Hur Mycelium Wallet fungerar

Allt är förpackat i ett enkelt gränssnitt. Mycelium är inte den snyggaste plånbok-appen där ute, men det är enkelt att använda för alla med en grundläggande kunskap om bitcoinplånböcker och krypto. Oavsett om du lurar krypto på lång sikt eller skickar och tar emot bitcoin varje dag, borde du kunna lita på Mycelium som en användbar bitcoinplånbok.

Låt oss kort granska den ytterligare Mycelium-plånboksproduktlinjen för Card and Entropy (Swish och Gear senare):

Mycelium Entropy Cold Storage Video:

Mycelium Card and Card Network Video:

Och en snabb video om hur du använder Mycelium Card:

mycelium-kort-fördelar

Mycelium prissättning

Mycelium prissättning

Mycelium är gratis att ladda ner för iOS och Android.

Det finns inga avgifter för att skicka eller ta emot bitcoinbetalningar via appen (bortsett från standardnätverksavgifterna för bitcoin).

Mycelium visar avgifterna innan du skickar en transaktion. Du kan välja din avgift baserat på hur snabbt transaktionen måste skickas (låg, medel eller hög prioritet).

Hur man använder Mycelium

Att använda Mycelium är enkelt. Här är den grundläggande processen som du använder för att konfigurera och börja använda Mycelium för första gången:

Steg 1) Ladda ner gratis för iOS eller Android

Ladda ner Mycelium från Google Play Butik eller iOS app store

Steg 2) Skapa en ny plånbok

Öppna appen och välj “Ny plånbok”

Du är nu i din bitcoinplånbok. Du kan se din QR-kod eller adress. Någon kan använda QR-koden eller adressen för att skicka bitcoin till din Mycelium-plånbok.

Steg 3) Ställ in tvåfaktorautentisering och säkerhetskopior

För att skydda din bitcoin vill du ställa in ett alternativ för säkerhetskopiering. I det övre högra hörnet trycker du på de tre punkterna för att komma till menyn och trycker sedan på ”Backup”. 12 ord visas på skärmen. Skriv ner de 12 orden på ett papper eller anteckna dem på en annan säker plats.

Observera att Mycelium-appen inte låter dig ta en skärmdump. Detta är för din säkerhet. Du kan skriva ner din 12-ord lösenfras på en säker plats för att skapa en pappersplånbok. Men alla som har tillgång till dessa 12 ord kommer att ha fullständig tillgång till din bitcoin, så var försiktig.

För att säkerställa att du har kopierat de tolv orden kommer Mycelium att be dig att mata in de tolv orden en efter en.

Steg 4) Ställ in din PIN-kod

Ställ in din PIN-kod. Mycelium låter dig ställa in en PIN-kod för att förhindra att din plånbok används av andra. Du måste ange PIN-koden varje gång du öppnar din Mycelium-plånbok.

I det övre högra hörnet, gå till menyn och klicka på “Inställningar” och sedan “Ange PIN-kod”. Välj en PIN-kod. Se till att du kommer ihåg det. Om du inte kommer ihåg din PIN-kod finns det inget återställningsalternativ. Det enda sättet att återställa din bitcoin är att använda ditt utsäde.

Steg 5) Skicka och ta emot Bitcoin

Din Mycelium plånbok-app är nu säker och är redo att lagra, skicka och ta emot bitcoin.

Ta emot Bitcoin

Öppna Mycelium och gå till fliken Balans

Tryck på “Ta emot”

Du kan begära ett visst belopp. Eller så kan du helt enkelt skicka din QR-kod eller bitcoin-adress med någon. Du kan låta någon skanna din QR-kod eller ta en skärmdump av den. Du kan också kopiera och klistra in din offentliga adress och skicka den via valfri meddelandeapp.

Vänta tills medlen kommer fram. Inom tio minuter efter det att pengarna har skickats bör du kunna se transaktionen under fliken “Transaktioner”. Det bör ta 3 till 6 bekräftelser (30 till 60 minuter) innan dina medel finns i din Mycelium-plånbok.

Skickar Bitcoin

Öppna Mycelium och gå till fliken Balans.

Klicka på “Skicka”.

Du kan skicka bitcoin genom att trycka på knappen ”Skanna QR-kod”. Eller så kan du kopiera och klistra in en bitcoin-adress.

Tryck på vilken typ av pengar du vill skicka och välj sedan beloppet.

Dubbelkolla för att se till att alla detaljer är korrekta och ange sedan din PIN-kod för att bekräfta transaktionen. Se till att se de bästa ställena att spendera bitcoin online.

Om Mycelium

om mycelium

Utvecklarna bakom Mycelium-plånboken samlades först 2008 för att skapa en nätverkslösning. Efter utgivningen av bitcoin 2009 såg dock laget potential i blockchain-teknik. De bestämde sig för att skapa plånboken Mycelium som en allt-i-ett-konsumentvänlig plånbok. Från de tidiga dagarna av bitcoin till att vinna Blockchain.coms bästa mobilapp 2014, har den mångsidiga Mycelium-plånbokslagringslösningen varit banbrytande inom säkerhetsförvaring och skydd av kryptoinnehav med säkerhet i bankkvalitet..

Idag är Mycelium en av de fem produkter som erbjuds av utvecklingsteamet. De övriga fyra produkterna inkluderar Swish (ett online- och butiksbeställnings- och betalningssystem som accepterar digitala och fiatvalutor), Gear (en bitcoinbetalningsprocessor som låter alla acceptera BTC-betalningar privat och säkert), Card (ett globalt betalningsnätverk) och Entropy (en USB-enhet som fungerar som en kylförvaringslösning).

Mycelium tillverkas av Megion Research & Development GmbH, som är baserat i Wien, Österrike. Företaget fick namnet ”Mycelium” från den vegetativa delen av en svamp som består av ett nätverk av vita filament. Svampens ”mycelium” är ett distribuerat intelligensnätverk som kan skicka information över långa avstånd och över artlinjer.

Nyckelmedlemmar i Megion Research & Teamet för utveckling GmbH inkluderar Alexander Kuzmin, Andreas Petersson, Jerome Rousselot och Leo Wandersleb.

Den multifunktionella Mycelium bitcoin-plånboken har också fler nya kryptolagringsverktyg som släpps snart, till exempel:

  • fiat-konton (blockchain-baserade)
  • icke-dyra överföringar
  • betalkort (länkade och utfärdade i plånboken)
  • personliga räkningar / faktureringsfinansiering
  • säkring och portföljinvestering
  • escrow affärsskydd vid transaktioner (och vad)
  • kryptovaluta mynt skapande och kryptoasset utbyte

Sista ordet

Mycelium är en av de bäst rankade och mest populära kryptovalutaplånböckerna som finns idag. Det är en Android- och iOS-app som erbjuder alla de plånboksfunktioner du kan förvänta dig, inklusive integration med hårdvaruplånböcker som Trezor och Ledger, HD-stöd och möjligheten att enkelt skicka och ta emot bitcoin. Medan alla är fasta på priset på bitcoin och den kommande halveringen, kom ihåg att den smarta vårdnadsåldern för blockchainbaserade kryptoassets börjar och är ett av de största områdena för adoption och medvetenhet som måste inträffa. Smarta användare är mycket efterfrågade och det rekommenderas starkt att använda en säker och respekterad bitcoinplånbok som Mycelium.

Om du vill ha en plånboksapp som är enkel att använda, mycket säker och pålitlig, är den längst löpande bitcoinplånboken i Mycelium ett av de bästa alternativen som finns idag (jämför med Exodus och Electrum). Mycelium fungerar bra som både en långvarig kryptolagringslösning och som en daglig användbar bitcoinplånbok.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map