Jaxx Wallet: Master The Crypto User Review Guide

Jaxx

Jaxx är en kryptovalutaplånbok som låter dig säkert hantera 85+ kryptokurvor. Ta reda på allt du behöver veta om Jaxx och hur det fungerar idag i vår recension.

Vad är Jaxx?

Jaxx är en platt-platt-blockchainplånbok fylld med användbara funktioner. Jaxx låter dig byta mynt, visa din totala portfölj, spåra marknader och följa kryptovalutan nyheter allt från en app.

Jaxx plånbok

Från och med december 2019 stöder Jaxx 80+ kryptovalutor, så att du kan se ditt saldo, se transaktionshistorik och visa detaljerad myntinformation för någon av de kryptovalutor som stöds.

Och precis som andra kryptoplånböcker har Jaxx också inbyggt ShapeShift-stöd, vilket innebär att du direkt kan byta kryptovalutor i din plånbok utan att överföra dem till en börs. Köp och sälj omedelbart digitala tillgångar som BTC, ETH eller LTC, bland andra kryptovalutor, med ShapeShift.

Jaxx är tillgängligt för stationära enheter (för Windows, Mac OS X eller Linux), för webbläsare (via ett Chrome-tillägg) eller för mobilappar (för Android eller iOS).

Jaxx granskning

Tekniskt sett består Jaxx av två separata plattformar, inklusive Jaxx Classic och Jaxx Liberty. Jaxx Liberty är den uppdaterade versionen av plånboken, och det är den plånbok som de allra flesta Jaxx-användare använder idag. Det är flaggskeppsversionen av Jaxx. Jaxx Classic är en äldre version av Jaxx-plånboken som inte har uppdaterats sedan februari 2019 och inte kommer att uppdateras i framtiden, även om vissa användare fortsätter att använda den.

Fortsätt läsa för att upptäcka Jaxx bästa funktioner, hur du använder Jaxx och mer.

Jaxx-funktioner

Jaxx fördelar

85+ kryptovalutor som stöds: Jaxx stöder 85+ kryptovalutor, inklusive alla större kryptokurvor. BTC, ETH, DASH, ETC, BCH, REP, LTC, ZEC, RSK, DOGE, ICN, GNT, GNO, DGD, BCAP, CVC, STX, POE, MCI och QTUM är bara några av kryptovalutorna som stöds av Jaxx.

24/7 kundsupport: Tillsammans med Coinomi är Jaxx en av få plånböcker som erbjuder kundservice dygnet runt. De flesta kryptoplånböcker erbjuder endast grundläggande kundtjänst och de erbjuder verkligen inte kundtjänst dygnet runt.


Lokalt lagrade privata nycklar: Som de flesta kryptoplånböcker på klientsidan lagrar Jaxx dina privata nycklar på din egen enhet. Dina lokalt lagrade privata nycklar är bara dina och dina. Jaxx har inte tillgång till dina privata nycklar, och Jaxx kan inte komma åt eller manipulera dina privata nycklar på något sätt.

Lösenordsskydd: Jaxx låter dig ställa in ett lösenord när du ställer in din plånbok för första gången. Du kan också anpassa Jaxx för att be om ditt lösenord varje gång du skickar en transaktion, startar ShapeShift eller utför andra viktiga funktioner.

12-ords frasfras för säkerhetskopior: Återställ din Jaxx-plånbok när som helst genom att ange din frasfras på 12 ord på vilken enhet som helst. Denna frasfras ger dig tillgång till dina Jaxx-medel från vilken enhet som helst – säg om du förlorar åtkomst till den enhet som Jaxx ursprungligen installerades på. Håll denna fröfras på 12 ord säker. Om du tappar åtkomst till den här frasen kan din Jaxx-plånbok inte återställas.

Aldrig hackat: Jaxx har aldrig hackats på grund av sårbarheter i slutet av Jaxx. Jaxx medger dock att vissa användare har tappat pengar i Jaxx på grund av “säkerhetsfel i sina egna ändar”, som osäkra Wi-Fi-nätverk eller datorer-infekterade datorer.

Skicka och ta emot transaktioner: Som alla kryptoplånböcker låter Jaxx dig skicka och ta emot transaktioner med någon av de kryptovalutor som stöds. Välj bara den kryptovaluta du vill skicka eller ta emot och gör sedan en transaktion.

Byt med ShapeShift: Jaxx har inbyggt stöd för ShapeShift, vilket innebär att du direkt kan överföra någon av dina Jaxx-kryptotillgångar utan att lämna appen. Som med all ShapeShift-integration betalar du en liten avgift (0,25% till 0,50% per handel) och måste registrera dig för ShapeShift innan du gör en handel.

Följ Blockchain News: Jaxx har en fullfjädrad nyhetsmodul som låter dig få dagliga blockchain-rubriknyheter och uppdateringar från en rad pålitliga källor. Om du vill hålla dig uppdaterad om de senaste kryptonyheterna medan du spårar din portfölj samtidigt, så låter Jaxx dig göra det.

Spåra marknadsdata: Jaxx har också ett komplett spårningssystem för kryptomarknader, så att du kan följa de 100 bästa kryptotillgångarna efter marknadsvärde, jämföra prisförändringar, se marknadsförändringar och följa trender. Du behöver inte lämna din kryptoplånapp för att spåra marknadsförändringar.

Blockchain Explorer: Jaxx har en inbyggd blockchain explorer. Du kan kontrollera saldon och transaktionsdata i flera blockkedjor. Se till exempel historiska bitcoin-transaktioner eller Ethereum-transaktioner.

Finns för flera enheter: Jaxx är tillgängligt för Android, iOS, Windows, Mac, Linux och Chrome (via ett tillägg). Oavsett om du letar efter en kryptoplånbok för en mobil, stationär eller webbläsare kanske Jaxx kan fungera för dig.

Användarvänlig: Som alla bra kryptoplånböcker är Jaxx användarvänlig. Det är lätt för alla att använda oavsett om de är nya för kryptovaluta eller erfarna.

Inga avgifter: Och som de flesta kryptoplånböcker tar Jaxx inga avgifter alls. Jaxx låter dig sätta in eller ta ut krypto till eller från din plånbok utan extra avgifter. Som med alla plånböcker måste du betala alla tillämpliga nätverksavgifter.

Nej 2FA: En sak som skiljer Jaxx från andra kryptoplånböcker är att det inte finns någon tvåfaktorautentisering (2FA). Med andra plånböcker kan du lägga till en sekundär enhet (som ett mobilnummer eller mobilapp) som en ”andra faktor” för att godkänna ytterligare transaktioner. Jaxx har inte den funktionen.

Skapa QR-koder för specifika belopp: Vill du skicka någon en bild som säger “ge mig 0,1 BTC”? Med Jaxx kan du skapa mängdbaserade QR-koder. Du kan välja det belopp du vill få och sedan skapa en QR-kod som levererar det beloppet till din plånbokadress. Få andra plånböcker erbjuder denna funktion.

Hur fungerar Jaxx?

Hur fungerar Jaxx

Jaxx fungerar på samma sätt som alla kryptovalutaplånböcker. Du installerar appen på din stationära enhet, mobila enhet eller webbläsare. Sedan lagrar plånboken dina privata nycklar på din enhet. Jaxx skickar inte dina privata nycklar till en fjärrserver, och det styr inte heller dina privata nycklar på något sätt.

Jaxx är helt gratis att använda. Det kostar ingenting att skicka eller ta emot någon av de 85+ kryptovalutorna som stöds till eller från Jaxx, även om du alltid betalar nätverksavgifter för vilken kryptovaluta du gör..

Jaxx har aldrig hackats eller äventyrats till följd av ett fel på Jaxx sida. Men en Jaxx-användare hackades och förlorade 400 000 dollar i ETH i slutet av 2017 när han installerade Jaxx på en jailbroken iPhone. Hacket spårades till det faktum att användaren använde en komprometterad iPhone. Det hade ingenting att göra med Jaxx eller dess kod.

Som nämnts ovan har Jaxx ingen tvåfaktorautentisering (2FA) tillgänglig. Du kan inte länka din Jaxx-plånbok till ett telefonnummer eller en mobilapp för att fungera som ett andra försvar. Om någon stjäl din enhet, anger ditt Jaxx-lösenord och får tillträde till din Jaxx-plånbok, har den personen full kontroll över dina medel.

Jaxx har inte 2FA, men du kan ändra dina säkerhetsinställningar så att Jaxx begär ett lösenord varje gång du utför en åtgärd – som att göra en handel via ShapeShift eller skicka en transaktion. Så länge ditt lösenord är säkert kommer ingen att få tillgång till dina Jaxx-medel även om de har tillgång till ditt konto.

Slutligen har Jaxx en fröfras som du ser vid installationen. Denna fröfras kan användas för att återställa din plånbok när som helst. Du kan ange frasen på 12 ord på vilken enhet som helst för att få tillbaka dina pengar när som helst. Om du till exempel förlorar åtkomst till din mobila enhet eller skrivbord som Jaxx är installerat på, kan du installera Jaxx på en separat enhet och ange din frasfras för att helt återställa tillgången till dina pengar. Samtidigt är det viktigt att du håller den här fröfrasen privat. Vem som helst kan använda din fröfras för att få tillbaka dina pengar också, så det är viktigt att ingen känner till fröfrasen utom du.

Jaxx har också unika funktioner som vi inte ser med många andra plånboksappar. Det finns till exempel en Jaxx blockchain-utforskare som låter dig se blockchain-historiken över flera blockkedjor. Du kan till exempel kontrollera historiska blockchain-transaktioner.

Jaxx prissättning

Jaxx prissättning

Jaxx är gratis att använda på alla plattformar och operativsystem.

Du betalar nätverksavgifter när du överför krypto till eller från ditt konto, men du betalar inga extra avgifter för att sätta in eller ta ut pengar till eller från din Jaxx-plånbok. Som de flesta kryptoplånböcker är Jaxx gratis att använda.

Hur man använder Jaxx

Så här ställer du in och använder Jaxx för första gången.

Steg 1) Ladda ner Jaxx

Jaxx är tillgängligt för Android, iOS, Mac OS X, Windows, Linux eller Google Chrome (som ett tillägg).

Hur man använder Jaxx

Besök Jaxx.io/downloads för att ladda ner den version du vill använda.

Jaxx kryptoplånbok

Innan du laddar ner Jaxx kommer webbplatsen att ge dig en “kontrollsumma”. Denna kontrollsumma gör att du kan verifiera att filen du laddar ner är äkta. Om kontrollsumman som visas här överensstämmer med kontrollsumman när du installerar Jaxx, använder du en äkta version.

Steg 2) Installera Jaxx

Kör filen Jaxx.exe för att starta installationen.

installera Jaxx bitcoin-plånbok

Steg 3) Öppna Jaxx

Jaxx har installerats på din enhet. När du kör Jaxx för första gången blir du tillfrågad om du vill skapa en ny plånbok eller para ihop / återställa en befintlig plånbok.

öppna jaxx kryptovaluta plånbok

Klicka på ‘Skapa ny plånbok’, godkänn användarvillkoren och öppna sedan Jaxx för att se detaljer om din bitcoinplånbok eller andra kryptoplånböcker..

Jaxx Liberty plånbok

Du kan till exempel se din personliga plånbokadress, balansera motsvarande US-dollar och QR-kod för att ta emot transaktioner. Som standard ser Jaxx-plånboksgränssnittet ut så här:

använder Jaxx plånbok

Som du kan se är plånboken bara en del av vad Jaxx erbjuder. Jaxx erbjuder också nyheter, portföljspårning, marknadsspårning och mer.

handel med bitcoin på jaxx

Steg 4) Lägg till nya plånböcker

Totalt kan du lagra 85+ kryptovalutor med Jaxx.

lagra kryptovaluta på jaxx

För att lägga till nya plånböcker för någon av dessa 85+ kryptovalutor som stöds, leta efter fliken “Plånböcker” i det övre vänstra hörnet av Jaxx. Tryck på vänster- eller högerpilarna för att bläddra igenom listan över de mest populära kryptovalutorna. Som standard har Jaxx satt upp plånböcker för BTC, BCH, ETH, LTC, DASH, ETC, ZEC, DOGE, RBTC, GNT, JXX och REP.

jaxx användarhandbok

För att lägga till en ny plånbok som inte listas här, klicka på “Plånböcker” och klicka sedan på “Redigera” längst upp till höger på skärmen. Du ser en lista över kryptovalutor som kan växlas till eller från. Sätt på valfri kryptovaluta så visas den i din plånbok.

kryptoplånbok Jaxx

Klicka på någon av dina plånböcker under menyn “Plånböcker” för att se myntspecifik information, inklusive en QR-kod, ditt totala saldo och din offentliga plånbokadress. Du kan nu skicka pengar till den plånboken för att ha de privata nycklarna lagrade på din enhet.

Steg 5) Skicka mynt till någon annan

För att skicka mynt till någon annan med Jaxx, öppna bara plånboken, välj kryptovalutan du vill skicka från fliken “Plånböcker” och klicka sedan på “Skicka”.

skickar mynt på jaxx

Ange den mottagande plånbokadressen i rutan som visas. Ange sedan beloppet du vill skicka. Du kan också klicka på QR-kodikonen och sedan ta ett foto av mottagarens streckkod.

skicka bitcoin på jaxx plånbok

Jaxx visar den aktuella bitcoin-transaktionsavgiften längst ner på sidan.

När du har bekräftat alla detaljer och dubbelkontrollerat plånboksadressen klickar du på “Skicka”.

Steg 6) Ta emot medel

För att få pengar via Jaxx normalt, använd bara din QR-kod eller din offentliga plånbokadress.

Om du får bitcoin, använd din QR-kod eller din offentliga adress. Öppna Jaxx, klicka på din mottagande plånbok under “Plånböcker” och klicka sedan på “Ta emot”. Jaxx visar din QR-kod och din offentliga adress.

jaxx plånbok hjälp

Alternativt kan du klicka på ‘Ta emot kryptovaluta’ från huvudfönstret i Jaxx. Välj kryptovalutan du vill få och använd sedan den offentliga plånbokadressen eller QR-koden för att ta emot pengarna.

användarhandbok för jaxx kryptovalutaplånbok

Steg 7) Byt mynt via ShapeShift

Om du har mynt i din Jaxx-plånbok och vill överföra dem till olika kryptovalutor kan du göra det utan att överföra pengar till en börs. Jaxx har inbyggt stöd för ShapeShfit.

myjaxx plånbok med shapeshift

Öppna Jaxx och leta sedan efter knappen ‘Byt nu’ på vänster sida.

jaxx plånbokbyte

Ange den kryptovaluta du vill skicka till ShapeShift och välj sedan den kryptovaluta du vill få. Ange beloppet du skickar och klicka sedan på Fortsätt.

jaxx och shapeshift

Steg 8) Andra Jaxx-funktioner

Jaxx har en komplett uppsättning verktyg tillgängliga för kryptohandlare. Klicka på ”Portfolio” längst ner för att spåra resultatet för eventuella mynt som finns i din kryptoplånbok, till exempel.

jaxx plånbok funktioner

Eller klicka på “Marknader” för snabb överblick över kryptomarknadsrörelser under de senaste 24 timmarna eller 7 dagarna.

jaxx-marknaden

Jaxx är också en av få kryptoplånböcker med en inbyggd ‘News’ -funktion. Klicka på “Nyheter” för att se de senaste berättelserna från hela kryptoutrymmet.

fördelarna med jaxx-kryptoplånboken

Slutligen har Jaxx en blockutforskare som låter dig kontrollera transaktioner och visa historisk data för dussintals olika blockkedjor och kryptovalutor. Det finns inbyggda blockutforskare för BTC, BCH, ETC, DASH, LTC, ZEC, DOGE och andra större kryptovalutor. Ange en adress, TXID eller blockera hash för att visa den transaktionen i blockchain.

jaxx frihetsgranskning

Om Jaxx

Jaxx är utvecklat av Decentral Inc., ett mjukvaruutvecklingsföretag och ett “innovationshub” baserat i Kanada. Företaget tillverkar både Jaxx Classic och Jaxx Liberty.

Decentral Inc. grundades av Anthony Di Iorio, som också grundade och grundade Ethereum 2013. Di Iorio grundade Decentral Inc. 2014.

Idag används Jaxx av miljontals människor över hela världen. Företaget har sitt huvudkontor i centrala Toronto.

Sista ordet

Jaxx är en av världens mest populära kryptovalutaplånböcker. Plånboken har en nästan perfekt säkerhetshistorik sedan lanseringen 2014. Idag kan du lagra 85+ kryptovalutor med Jaxx. Jaxx är tillgängligt för mobila enheter eller stationära datorer, med alla privata nycklar lagrade på klientsidan för maximal säkerhet.

För att lära dig mer om Jaxx eller prova Jaxx idag, besök online på Jaxx.io.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map