En månad i granskning – april 2020

När världen fortsätter att göra framsteg i kampen mot COVID-19 fortsätter överklagandet av digitala värdepapper att växa. Detta beror till stor del på att en minskning av VC-aktivitet ses, vilket resulterar i ett ökat intresse för alternativa medel för kapitalgenerering.

Denna utgåva av ‘The Digital’ lyfter fram några exempel på detta, tillsammans med några belysande intervjuer, avslutade under hela april.

Sekundära marknader

En av de vanligaste förväntade fördelarna med digitala värdepapper är tillkomsten av sekundära marknader på grund av den likviditet som de potentiellt kommer att ge.

April slutade som en blandad påse när det gäller sekundära marknader. Medan den ledande amerikanska plattformen OFN kämpar med sin ekonomi fick den kanadensiska baserade TokenGX grönt ljus för sin nästa strävan.

TokenGX får Greenlight att utveckla sekundär handelsplattform för kanadensiska marknader

OpenFinance Network ‘OFN’, för att avregistrera tillgångar såvida inte emittenter tar steget upp

Strategiska investeringar + kapitalanskaffning

När konsumentbaser blir allt mer utbildade kommer företag med fokus på sociala effekter att investera att se deras överklagande växa. EFFV har erkänt detta och tillkännagav en kommande STO, strukturerad för att driva upp deras tillväxt i “gröna” strävanden.

Tillsammans med detta såg april tZERO framgångsrikt en investering på 5 miljoner dollar. Företaget anger planer på att använda denna finansiering för att utvidga tjänsterna i Asien.

tZERO säkrar $ 5 miljoner för att utvidga asiatiska verksamheter

Earth First Food Ventures (EFFV) – Social Impact Investing inom FoodTech


Stablecoins

En av de hetaste formerna av digitala tillgångar är utan tvekan Stablecoins. Dessa tillgångar har fått uppmärksamhet hos många, så att Facebook utvecklar sin egen variant. Den senaste månaden utvecklades inte bara Libra utan insikter från både politiker och forskare.

Kalifornien Berkeley Haas Blockchain Initiative Forskare utfärdar ny Stablecoin-studie

Ännu för att vara släckt, är Vågen fortfarande smidd genom kritik och tillväxt

På nyheterna

Spelar i ”Tokenization Sandbox” med Vertalo

Med den digitala värdepapperssektorn som är flera år gammal, är det nu dags för företag att börja driva på verklig adoption. Vertalo har insett detta och tillkännagav nyligen flera ansträngningar för att göra just det. Den senaste är lanseringen av, vad de kallar, en ‘Tokenization Sandbox’.

Vertalo VD, Dave Hendricks, talade om syftet med deras Tokenization Sandbox och varför det behövs.

”Vertalo Sandbox-programmet är en innovation som är utformad för att minska hinder för digital tillgångstransformation och för att bemyndiga marknadsaktörer … För att skapa förtroende för de digitala transformationsprogrammen måste vi gå förbi dyra tjänster för råvarutransaktioner som utfärdande av token. ” Läs här

 

Mr. Wonderful justerar insatser med Crowdfunding-plattformen Equity, ‘StartEngine’

StartEngine var fast besluten att fortsätta växa och ge sina kunder oöverträffade möjligheter att attrahera nya talanger till sitt team den senaste månaden. Med i laget deltar ingen annan än Kevin O’Leary, aka Mr. Wonderful.

Kevin O’Leary talade om varför han bestämde sig för att göra hoppet till crowdfunding med StartEngine.

“Med koronaviruspandemin som orsakar ekonomisk osäkerhet har nystartade företag och småföretag otroligt svårt att få tillgång till kapital, så du kommer att se en väsentlig ökning av intresset för crowdfunding-företag som StartEngine som löser det problemet … Vi ska se tillbaka på denna period som början på ökningen av crowdfunding av aktier, och jag tror att det är en bransch som StartEngine kommer att vinna. ” Läs här

Intervjuer

Jim Dowd, grundare & Verkställande direktör för North Capital Private Securities

I denna exklusiva intervju diskuterade vi den senaste lanseringen av en ny ATS, som stöder en mängd olika tillgångar, inklusive digitala värdepapper. Denna utveckling markerar ett viktigt steg framåt, vid en avgörande tidpunkt, när investerare letar efter sådana tjänster. Läs mer

Nick Bhargava, grundare av GROUNDFLOOR

Som grundare av fastighetsfokuserad crowdfunding-plattform, GROUNDFLOOR, har Nick Bhargava unika insikter i JOBs Act. I den här diskussionen lyfter vi fram branschens behov, framåt, liksom vad GROUNDFLOOR har att erbjuda. Läs mer

Benjamin Tsai, president & Managing Partner för Wave Financial

Mellan deras kommande “Kentucky Whisky Fund” och deras investeringar i företag som Securitize och Vertalo är Wave Financial helt klart “all-in” på digitala värdepapper. Läs vår diskussion med Ben Tsai när han utarbetar varför detta är. Läs mer

Runt nätet

Direktåtkomst: Enkla, säkra och kompatibla peer-to-peer-transaktioner av digitala värdepapper – Securitize

Med många digitala säkerhetsfokuserade börser som fortfarande arbetar för att komma igång har Securitize utvecklat och lanserat ett nytt sätt att köpa / sälja dessa tillgångar. Denna förmåga kommer genom användning av tekniker som ”Atomic Swaps”, vilket eliminerar behovet av tredje parts facilitatorer.  Läs mer

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map