14 enkla skäl till varför man använder Bitcoin och andra kryptovalutor

Bitcoins har gripit fantasin hos både unga och gamla. Ingenting som bitcoin har någonsin funnits genom historiens annaler. Det kan väcka passioner i både entusiaster och cyniker.

Varför använda Bitcoin?

Men varför använda bitcoins? Rätt? Finns det fördelar som ligger i bitcoins som undviker alla andra statsutgivna valutor? Infact, varför ökar bitcoin? Var inte orolig! I slutet av denna artikel kommer vi att täcka de flesta av de viktigaste anledningarna till varför du, jag och bokstavligen kan alla dra nytta av att använda kryptovalutor i allmänhet och bitcoins i synnerhet.

1. Det är ett alternativ till Fiat-valuta

Fiat-valuta är alla pengar som regeringen betraktar som lagligt betalningsmedel. Eftersom fiat-valutan utfärdas och kontrolleras av ett land är den underkastad en regis nycklar. Till exempel, en regering kan välja att devalvera sin valuta för att, låt oss säga, få konkurrensfördelar i utrikeshandeln.

Devalveringen kan vara bra för ekonomin som helhet men det påverkar människor som du och jag negativt, eftersom våra besparingar är mindre värda än det var före devalveringen. Eftersom bitcoin är inte föremål för myndighetskontroll, det kan inte devalveras genom ett regeringsbeslut.

2. En digital valuta för det digitaliserade samhället

Även om konventionpengar också är digitala i viss utsträckning, tänk på nätbank och kreditkort. Huvudskillnaden är att onlinebank är en tjänst som tillhandahålls av en vinstgivande enhet, vilket tjänar pengar på våra transaktioner.

Bitcoins, å andra sidan, är en inneboende digital form av valuta som kan omvandlas till fysiska pengar genom pappersplånböcker. Men det involverar inte vinstdrivande enheter som försöker tjäna pengar på varje sak vi gör med våra pengar.

3. Undvika regeringsöverskridande

Som jag nämnde tidigare, bitcoin är inte ett annat verktyg för regeringen att utöva sin kontroll. Det är verkligen våra pengar. Regeringar kan inte frysa våra bitcoinplånböcker som med bankkonton.

De kan inte hindra oss från att flytta pengar över nationella gränser som i fallet med kapitalkontroller.

4. Perfekt för online shopping

Vi har blivit vana vid att gå online under större delen av vår grundläggande shopping. Men av någon anledning har det konventionella pengarsystemet inte förändrats lite. Om jag vill köpa något online, Jag måste förse säljaren med min kreditkortsinformation. Verkar lite löjligt, eller hur? Med bitcoins kan vi helt enkelt skicka pengar utan att ge bort personlig information.

Stigande trender i användningen av Bitcoins och andra kryptovalutor


Ett prisdiagram som visar bitcoins historiska resultat

5. Kostnad, avgifter och provision

Kostnaden för transaktioner med bitcoins är obetydlig jämfört med andra former av onlinebetalning. Kostnaden för att flytta bitcoin är överraskande billig. Även om en betalningsprocessor som BitPay är inblandad är det fortfarande billigare än något kreditföretag eller betalningsbehandlare.

Enligt Bitcoin myntavgifter, varje enskild bitcoin-transaktion har en genomsnittlig kostnad på 0,001 bitcoins. Detta kallas gruvarbetare som betalas till gruvarbetarna för att autentisera transaktionen. Hjälp från gruvavgiften, om en betalningsbehandlare är inblandad Det kommer också att finnas en transaktionsavgift som sträcker sig runt 1% av det totala beloppet.

Funderar du på att köpa Bitcoin? Kolla in det här rekommenderade utbyte av kryptovaluta

6. Ingen laddning tillbaka

Det finns inga återbetalningar för bitcoins. Detta är överlägset en av mest attraktiva funktionen för företag som förlitar sig på onlinetransaktioner. När ett köp har gjorts kan en kund inte bara återkrava, vilket innebär en svår medling.

Pieter Wuille | Bitcoin Core Developer

  Pieter Wuille 

 Bitcoin Core Developer

offert-vänster

Jag tror att Bitcoin erbjuder möjligheter som ingen annan valuta tillåter. Till exempel möjligheten att spendera ett mynt som bara inträffar när två separata parter går med på att spendera myntet; med en tredje part som inte kunde springa av med själva myntet.

7. En fantastisk investering

Bitcoin har utsetts till en av de bästa investeringarna under ett antal år. Eftersom bitcoin har ett begränsat utbud, vilket är i en ständig nedgång, och samtidigt dess efterfrågan fortsätter att öka, priset tenderar att naturligt uppskattas.

Till exempel var bitcoin värt cirka 1 000 dollar i början av 2017. Från och med november 2017 är bitcoin värt 6 200 dollar, vilket motsvarar en vinst på cirka 500% för dem som investerade i bitcoins i början av året. Eftersom bitcoin fortfarande är i sin linda, växer det fortfarande i snabb takt. Trots den höga volatilitet som är förknippad med någon ny investerbar tillgång, det erbjuder en enorm investeringsmöjlighet och är ett av svaren på varför bitcoin ökar.

Stigande trender i användningen av Bitcoins och andra kryptovalutor

Ett prisdiagram som visar bitcoins historiska resultat

Läsa:Masternodes: Det verkliga sättet att få passiva inkomster från kryptovalutor

8. Impregnerbar säkerhet

Eftersom bitcoin är ett decentraliserat penningsystem är själva systemet det praktiskt taget omöjligt att hacka in i. Varje transaktion valideras, verifieras och registreras individuellt i en permanent huvudbok som garanterar absolut säkerhet för varje transaktion.

Obrytbara säkerhetsfunktioner i Bitcoins

Obrytbara säkerhetsfunktioner

9. Säkerhet för betalningsinformation

De flesta av er borde ha hört talas om säkerheten överträdelse vid Equifax, ett kreditupplysningsföretag. Föreställ dig om ett kreditupplysningsföretag inte kan skydda sina konsumenters viktiga information, hur kan vi förvänta oss att handlare skyddar vår betalningsinformation, t.ex. kreditkortsinformation.

Och Equifax är bara en av de otaliga sådana cyberöverträdelserna, där vår betalningsinformation stulits. Sådan stöld av betalningsinformation är omöjlig med bitcoins eftersom vi inte behöver ge ut vår betalningsinformation för att kunna betala för våra inköp.

 Ben Bernanke 

 Ordförande i Federal Reserve

offert-vänster

[Virtuella valutor] kan vara långsiktiga, särskilt om innovationerna främjar ett snabbare, säkrare och effektivare betalningssystem.

10. Bitcoin-användning är pseudo-anonym

Bortsett från säkerheten i samband med bitcoinanvändning, bitcoin erbjuder en viss grad av anonymitet som även banker inte kan erbjuda. Huvudskälet är att bankerna enligt lag har mandat att samla in information om sina insättningsinnehavare och rapportera till regeringen.

Att använda bitcoin, å andra sidan, kräver inte ens bevis för identifiering. Alla har unika nyckeladresser som inte är associerade med någon form av personliga identifierare. Intressant, trots att varje transaktion registreras på blockchain, blockchain samlar inte all information, det bara registrerar det.

11. Det är blixtsnabbt

När det gäller hastighet finns det några nyanser att vara försiktig med. En bitcoin-transaktion kan ta från tio minuter till några timmar beroende på några få faktorer. Men det viktiga är att vi kan skicka pengar över hela världen inom samma tidsram som lokala transaktioner till skillnad från internationella överföringar eller bankchecks som det kan ta från tre till fem dagar att rensa.

 Marc Andreessen 

 Venture Capitalist, grundare av

Netscape, 5 jan 2015

offert-vänster

Hos vårt riskkontor fortsätter vi att se en stigande ström av fascinerande nya Bitcoin använder fall och applikationer från företagare.

12. Det är inte föremål för de erosiva effekterna av inflationen

Inflationen har en tendens att krypa upp oss. den långsamt urholka värdet på våra hårt förvärvade pengar. I grund och botten äter den långsamt bort det verkliga värdet av våra pengar utan att röra vid den absoluta mängden pengar, varför inflationen kan vara så vilseledande och farlig. Bitcoin, å andra sidan, är deflatorisk till sin natur, vilket betyder att det inte tappar värde istället det får värde med tiden.

Eftersom bitcoin inte är föremål för statlig kontroll kan det inte devalveras genom ett regeringsbeslut.

13. Erbjuder säkerhet i en instabil global ekonomi

Tänk tillbaka. Gå inte för långt tillbaka. På bara de senaste tio åren har det skett så många finansiella och ekonomiska kriser att det är riktigt bra. Efter de globala kriserna 2007-08, vi såg Krisen i euroområdet, de grekiska skuldkriserna, de italienska bankkriserna.

Trots att den långsamt växer är den globala ekonomin svag och eftersom bitcoins inte är korrelerade med en enda ekonomi är det ett utmärkt sätt att mildra några av riskerna med ekonomisk kris. 

14. Bitcoins användning är på väg upp

Den ökande populariteten och användningen av Bitcoins

Den ökande populariteten och användningen av Bitcoins

Bitcoins användning har ökat stadigt. Antalet företag som accepterar bitcoins som betalningsform ökar. Antalet bitcoinanvändare ökar också. Dess användning som ett sätt att skicka pengar över nationella gränser ökar också. Bitcoin får dragkraft och det finns ingen bättre tid att investera i bitcoins. Detta svarar också på frågan varför bitcoin stiger.

Där har du det. 14 enkla skäl till varför vi alla bör använda bitcoins. Att använda bitcoins betyder naturligtvis inte att man avlägger konventionella pengar. Det betyder bara att vi för första gången har ett alternativ när det gäller att välja vår valuta. Använd den valuta vi tror kommer att gynna oss i en viss situation.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map