Varför PayPal och Venmo är ett större lyft för kryptovertagande än Revolut

PayPals kryptoingång är inställd på att öka antagandet av både kryptovaluta i detaljhandeln – Market Watch

När det gäller massöverföring fick Bitcoin (BTC) och andra kryptovalutor en stor boost den här veckan efter PayPal Holdings Inc., onlinebetalningsjätten som har ett börsvärde på 239 miljarder dollar., meddelat tillägget av fyra stora kryptovalutor till sina produktutbud. Från och med 2021 kan användare köpa, hålla och sälja kryptovaluta direkt från sitt PayPal-konto.

Efter PayPals tillkännagivande steg priset på BTC och många altcoins betydligt. 

BTC fick ett enormt boost från PayPal-meddelandet. Källa: OKEx, TradingView

Som framgår av PayPal påskyndade det ökande intresset för digitala betalningar – drivs av COVID-19 och utvecklingen av digitala bankers digitala valutor, eller CBDC: er – antagandet av kryptovalutor.

De fyra kryptovalutorna som stöds – BTC, Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) och Litecoin (LTC) – kommer att göras tillgängliga först för användare i USA under de kommande veckorna och förväntas sträcka sig till Venmo och välja internationella marknader i första halvåret 2021.

PayPals kryptostrategi, i korthet

PayPal uppgav att kunder kommer att kunna använda kryptovalutainnehav för att finansiera sina inköp med 26 miljoner handlare över hela världen. För att ge en sömlös upplevelse debiteras ingen serviceavgift för köp eller försäljning av krypto till slutet av året. Dessutom debiteras inga avgifter för att hålla kryptovaluta på ett PayPal-konto. Företaget utesluter också eventuella konverteringsavgifter mellan kryptovaluta och fiat. På samma sätt, på handlarens sida, inför PayPal inte några ytterligare integrationer eller avgifter för att acceptera kryptobetalningar.

PayPal har också beviljats ​​en villkorad BitLicense av New York State Department of Financial Services. Dessutom har PayPal fortsatt att utöka sin kryptostrategi genom partnerskap med vårdnadshavare. Det har varit rapporterad att PayPal undersöker förvärvet av Bitcoins depå BitGo Inc. för sina depåer.

Det finns dock begränsningar för PayPals kryptoerbjudanden. Användare kan inte sätta in eller ta ut kryptovaluta in och ut ur sina konton – vilket innebär att de bara kan hålla kryptovalutor som köpts via deras PayPal-konto.

Slutligen Meltem Demirors, strategichef på CoinShares, tror att PayPal kan lansera sin egen digitala valuta under de närmaste sex till tolv månaderna.

Venmos tusenåriga marknad kan vara nyckeln till massadoption

Medan PayPal har gjort det 346 miljoner aktiva användare, Från och med andra kvartalet 2020 har dess dotterbolag, Venmo, den högsta potentialen att öka den vanliga antagandet av kryptovaluta. 

Venmo är en mobil peer-to-peer-betalningsapp med 52 miljoner användare det där dominerar marknaden för mobila betalningar bland amerikanska årtusenden – bland vilka BTC har vunnit popularitet. Av denna demografiska uppgift var 59% trodde kryptovalutor är positiva innovationer inom finansiell teknik. Dessutom ägs 17% av årtusendena kryptovalutor. Dessutom har JP Morgan Chase nyligen noterade att årtusenders preferens för BTC framför guld är den viktigaste drivkraften för den digitala valutans långsiktiga prisuppskattningspotential. 


Revoluts krypto framgångshistoria

Revolutions antagande av kryptovalutatjänster kan fungera som ett referensfall för PayPal. Den digitala banken först lanserades sina kryptovalutatjänster 2017 och tillät användare att köpa och handla BTC, LTC och ETH. Företaget utvidgade senare sina kryptoerbjudanden till BCH, XRP och Stellar lumen (XLM). Kryptoerbjudandena var ursprungligen tillgängliga för europeiska kunder innan Revolut utvidgade dem till USA., Japanska och Australiska kunder 2020. 

Revolut har sett en anmärkningsvärd ökning av kryptovalutahandeln sedan COVID-19-utbrottet. Över 30% av Revoluts 10 miljoner användare har handlas kryptovalutor i appen. Tillväxten är mest anmärkningsvärd i april 2020, då antalet användare som handlar kryptovalutor ökade med 68% per månad och en genomsnittlig ökning med 63% av det genomsnittliga värdet för varje kryptovalutahandel.. 

Kryptovaluta är fortfarande kärnkomponenten i Revoluts verksamhet. Som anges av företagets årlig rapport, dess kryptovalutainnehav steg från 37 miljoner GBP till 93,8 miljoner GBP 2020.

Detaljhandeln av krypto ser blygsam tillväxt

Från PayPals kryptotillkännagivande till Squares investering på 50 miljoner dollar i Bitcoin har institutioner sett ett växande intresse för kryptovalutor. Men antagandet av kryptovaluta bland detaljhandlare är fortfarande begränsat – dock data från Coinmap visar att det fanns en kort uppsving av detaljhandlare som accepterade kryptovalutor i mars, som troligen orsakades av COVID-19. Sedan dess har antalet kryptobetalsplatser haft en blygsam tillväxt, med 19 072 kryptobetalningsplatser hittills listade..

Antalet kryptobetalningsplatser ökade särskilt i mars 2020. Källa: Coinmap

Medan detaljhandelns antagande av kryptovalutor har vuxit långsamt 2020 kan PayPal-meddelandet vara en spelväxlare genom att låta digitala valutor nå 26 miljoner PayPal-handlare. Henri Arslanian, PwC: s globala kryptoledare, berättade för OKEx Insights:

"Medan andra betalningsföretag i USA, som Robinhood eller Square, redan erbjöd tillgång till krypto, är PayPal överlägset större och mer internationellt."

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map