Varför blir USDT-marginaliserade derivatkontrakt så populära?

USDT- vs myntmarginerade bytesbild

Medan Bitcoin-priset har fluktuerat avsevärt de senaste månaderna har vi sett en stadig ökning – vilket leder till en rekordhög nivå – i andelen USDT-marginalderivat som handlas. Samtidigt fortsätter myntmarginerade kontrakt att förlora marknadsandelar. Den marginaliserade valutan – USDT eller mynt, vilket betyder en annan kryptovaluta – hänvisar till den valuta i vilken avtalen löses.

Denna trend med stigande antal USDT-marginalavtal är tydlig när man undersöker OKEx: s permanenta kontrakts andel av handelsvolym efter typ. I skeva diagrammet nedan representerar BTC / USDT USDT-marginalbyten och BTC / USD representerar myntmarginerade swappar. Värdet på det förstnämnda har ibland överskridit det sistnämnda dagligen, medan den genomsnittliga handelsvolymen mellan de två har varit mycket nära.

Aggregerad daglig volym och öppet intresse mellan BTC / USD (swappar) och BTC / USDT (swappar). Källa: skev

När det gäller handelsdjup har USDT-marginalbaserade swappar nu kommit ikapp med myntmarginerade swappar – till och med översteg dem under den senaste veckan.

Handelsvolymprocent mellan BTC / USD-swappar och BTC / USDT-swappar från 2 juni till 17 juni. Källa: OKEx

USDT-marginalavtal gick först i drift i december 2019, då OKEx blev den första börsen som hade två typer av kontrakt samtidigt. På drygt ett halvt år har handelsvolymen för USDT-marginalavtal ökat snabbt – vilket också återspeglar nuvarande marknadsförhållanden.

$ 5 miljoner Bud / erbjudande fördelning (%, daglig genomsnitt) mellan BTC / USD swappar och BTC / USDT swappar från 1 januari till 17 juni. För konfidentialitet har vi utelämnat Y-axeln. Källa: OKEx

Myntmarginalkontrakt kontra USDT-marginalkontrakt

Ett myntmarginalavtal är en omvänd handelsprodukt – vilket innebär att krypto köps före avtalet för att sätta in som säkerhet – som avvecklas baserat på myntet eller kryptovaluta, som näringsidkaren väljer. Detta innebär att om du handlar med BTC / USD kommer din position i slutändan att avgöras i BTC. Handlare måste också hålla BTC som säkerhet om de handlar med ett BTC-kontrakt eller ETH om de handlar i ett ETH-kontrakt.

Ett USDT-marginalavtal är å andra sidan en linjär derivatprodukt som citeras och avvecklas i USDT – Tether’s stablecoin token som är kopplat till värdet av den amerikanska dollarn.

För inversa kontrakt beräknas vinst och förlust, eller P / L, i BTC, medan linjära kontrakt använder USDT.

Omvänd icke-linjär mot linjär utbetalning. Källa: Plotly

Under många år har inversa terminskontrakt varit de mest populära derivaten för handel med kryptovalutor. Hittills har myntmarginalerade kvartalsfutures varit de mest omsatta och mest likvida produkterna på OKEx.

I BTC-handel utgjorde till exempel kvartalsvis futures (BTC-USD-200925) cirka 33% av den totala handelsvolymen under det senaste dygnet. Samtidigt utgjorde USDT-marginal eviga swappar (BTC-USDT-SWAP) cirka 19% och överskred myntmarginerade eviga swappar (BTC-USD-SWAP) med 3%.


OKEx 24h BTC Futures & Byt volymer (miljoner dollar) den 7 juli. Källa: skev

Fördelar med handel med USDT

Eftersom priset på Bitcoin fortsatte att sjunka under andra halvåret 2019, åtföljd av flera snabba pumpar och dumpningar, blev marknaden uppenbarligen mer riskavvikande. Detta sammanföll också med stallmynt vinner popularitet och se deras användningsfall öka.

I en icke-hausse-miljö eller i perioder med hög volatilitet kan USDT-marginalavtal hjälpa till att mildra nämnda volatilitet. De tillåter också handlare att enkelt beräkna sin avkastning i fiat istället för BTC.

Populär analytiker och Decentrader grundare FilbFilb förklarade för OKEx Insights:

"Problemet med att ha BTC som underliggande tillgång, trots att det är en innovativ swapprodukt, innebär att det finns ett ytterligare lager av riskhantering som behövs för att säkra Bitcoin-säkerheten. Med nya hävstångsinnovativa produkter som kommer online i USDT elimineras en del av den svårigheten för dem som främst vill hantera prestanda i USD." 

Handlar med USDT, överlägset den största stablecoin genom marknadsvärde har visat sig vara ett bra val för flyktiga perioder – som första halvåret 2020 – eftersom det frigör användarna från att ständigt behöva tänka på att säkra sin kryptoexponering.

Dessutom, om handlare tar korta positioner, kan USDT-marginalkontrakt generera en bättre vinst än myntmarginalkontrakt vid beräkning av vinster och förluster i fiat. OKEx tidigare illustrerad denna punkt i följande exempel:

På en tjurmarknad är emellertid contango – en situation där futurespriset för en underliggande tillgång är högre än spotpriset – mycket högt. Myntmarginalkontrakt kommer på motsvarande sätt att generera mer vinster eftersom säkerhetspriset stiger.

Förutom en linjär avkastningskurva är USDT-marginalavtal också lättare för vissa handlare att handla, eftersom de kan öppna BTC, EOS, ETH och andra kontrakt direkt med USDT. Detta eliminerar de förluster som uppstår vid konvertering mellan mynt.

Handlare kan också öppna order snabbare eftersom USDT-marginaliserade kontrakt eliminerar behovet av att köpa de underliggande mynten – vilket också sänker handelsavgifterna.

För de som är nya inom kryptohandel kan USDT-marginaliserade kontrakt också kännas mer intuitiva. Till exempel, när en näringsidkare tjänar 100 USDT i vinst, kan de direkt se att denna vinst är värt cirka $ 100 – eftersom värdet på 1 USDT är mycket nära 1 USD, för det mesta.

Med tanke på USDT: s relativa stabilitet, popularitet och mångsidighet är det troligt att stablecoin-användningen i derivathandel bara kommer att fortsätta att öka när året går.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal. Följ OKEx Insights på och .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map