US SEC undersöker DeFi-erbjudanden och orsakar att DMM upphör med sin verksamhet

Tim Draper-stödd DeFi Money Market upphörde efter US SEC: s sond.

DeFi Digest-bild

Den decentraliserade finansmarknaden sjönk i takt med kryptomarknaden den här veckan och det totala värdet låst i DeFi-protokoll minskade med 15% varje vecka. Trots nedgången i TVL ökade dock de totala upplåningsvolymerna för DeFi-protokoll – ledd av Compound – med 31% till 9,46 miljarder dollar.

På samma sätt hade den genomsnittliga veckovisa handelsvolymen för decentraliserade börser också ökat med 13% till 2,59 miljarder dollar, i skrivande stund. Uniswap fortsätter att leda DEX med en marknadsandel på 36% medan Curve ersatte Aave som den största likviditetspoolen denna vecka, med sitt totala värde låst till 2,23 miljarder dollar.

Kategori Nyckelstatistik Belopp Varje vecka förändring
Övergripande Totalt värde låst (USD) 34,01 miljarder dollar -15%
Marknadsdominans (%) Tillverkare (16%)
Utlåning Totalt upplåningsvolym. 9,46 miljarder dollar 31%
Marknadsdominans (%) Förening (42%)
DEX Veckovis genomsnitt handelsvolym. 2,59 miljarder dollar 13%
Marknadsdominans (%) Uniswap (36%)
Avkastning Största likviditetspoolen Kurva (2,23 miljarder dollar)

Den här veckan sjönk det totala låsta värdet medan den totala upplåningsvolymen och veckovisa DEX-handelsvolymer ökade med 31% och 13%. Källa: DeFi Pulse och DeBank

Tim Draper-backat DeFi-protokoll upphörde med att fungera

DeFi Money Market – ett DeFi-protokoll som stöds av miljardären Tim Draper – nyligen meddelat att det kommer att upphöra med verksamhet efter förfrågningar från Förenta staternas Securities and Exchange Commission.

DMM grundades av DeFi Money Market Foundation och är ett tillgångstokeniseringsprotokoll som gör det möjligt för användare att tjäna intresse för sina kryptotillgångar. Protokollet lanserade sitt offentlig token-försäljning i juni 2020 och samlade in mer än 6,5 miljoner dollar i ETH på mindre än 48 timmar.

Enligt den officiella Twitter meddelande, DMM erhöll en undersökningsstämma från US SEC den 15 december 2020. Den amerikanska värdepappersmyndigheten begärde information om driften och styrningsmekanismen för tillgångstoken (mTokens) respektive styrningstoken (DMG-tokens). SEC-personalen tog upp oro för att den offentliga tokenförsäljningen av mTokens och DMG-tokens inte följde den federala värdepapperslagen. 

Räntan på mTokens sjönk till noll efter nyheterna, och DMM-teamet uppgav att de utestående mTokens och upplupna räntorna är tillgängliga för inlösen. För DMG-tokens utvecklar teamet en inlösenplan för token för att returnera alla tillgängliga tillgångar till sina innehavare.

SEC fortsätter att slå ner på oregistrerade tokenerbjudanden

Den amerikanska SEC har påskyndat tilltagandet av oregistrerade värdepapperserbjudanden från kryptoprojekt. Den mest anmärkningsvärda nedbrytningen är den pågående rättegången mellan SEC och Ripple, där tillsynsmyndigheten debiterade skaparen av XRP för ett oregistrerat värdepapperserbjudande på 1,3 miljarder dollar. Tidigare i oktober nådde SEC en 5 miljoner dollar med Kik Interactive Inc. angående dess oregistrerade digitala "Släkt" tokens försäljning.

SEC: s åtgärder mot Ripple, Kik och DeFi Money Market baserades på samma motiv – dessa protokoll genomförde insamling på den offentliga marknaden. Som konstaterats av Kristina Littman, chefen för SEC: s avdelnings cyberenhet, kan sådan insamlingsverksamhet inte undantas från registreringskraven i federala värdepapperslagar..

Medan DeFi Money Market gjorde en ordnad avstängning under SEC: s utredning är det fortfarande oklart om SEC kommer att väcka talan mot DeFi-protokollet. SEC använder de tre kriterier som anges i Howey-test för att avgöra om vissa erbjudanden anses vara värdepapper:

  1. Investering av pengar
  2. Gemensamt företag
  3. Rimlig förväntan på vinster som härrör från andras ansträngningar

SEC: s sond på DMM kan vara ett prejudikat för DeFi-tokens

SEC: s undersökning av DeFi Money Market-protokollet kan fungera som ett prejudikat för andra DeFi-tokens som har samlat in pengar på den offentliga marknaden. Till exempel lager-ett DeFi-protokoll Radix Uppfostrad 12,7 miljoner dollar i sin offentliga tokenförsäljning i oktober förra året. Å andra sidan finns det automatiserade likviditetsprotokollet MoonDeFi för närvarande dirigera sin andra omgång med offentlig tokenförsäljning Dessa tokens hävdade att de insamlade medlen används för att stödja deras DeFi-ekosystem, men de kanske inte kan undvika registreringskraven enligt federal säkerhetslag.

Insamlingar fick popularitet bland DeFi-protokoll för att öka deras verksamhet. Till exempel Nexus Mutual nyligen Uppfostrad 2,7 miljoner dollar i NXM-tokenförsäljningen. Jämfört med Radix och MoonDeFi antas det att Nexus Mutual är mindre benägna att utredas av SEC, eftersom dess tokenförsäljning leds av privata investerare som Collider Ventures.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map