Uniswap Drops Own DeFi Token, Bakkt Volumes Hit New All-Time Highs

De största berättelserna från kryptovalutavärlden som du kanske har missat.

Det var en särskilt händelserik vecka i blockchain- och kryptovalutavärlden. Det decentraliserade finanslandskapet dominerades av nyheter om Uniswaps styrelse-token airdrop, medan institutionella investerare drev Bakkt Bitcoin futuresvolym till nya all-time highs.

Läs allt om dessa berättelser och mer i veckans utgåva av OKEx Insights veckans Crypto News.

Uniswaps UNI-token airdropped, toppar omedelbart $ 5,00

Att inte överträffas av hårdgafflade konkurrenter som SushiSwap, Uniswap – ett decentraliserat protokoll för automatiserad likviditetsförsörjning i Ethereum-nätverket – tappade sin egen styrningstoken den här veckan. Händelsen såg att tidigare användare av protokollet fick cirka 1200 USD i UNI-tokens, enligt deras värdering runt utfärdandet.

Priset på UNI har, när detta skrivs, ökat till över $ 6,00.

Nyckelavhämtning

  • Som en av de största aktörerna i det decentraliserade handelsutrymmet har Uniswaps utfärdande av en styrningstoken slagit kraftigt tillbaka i tävlingen och sannolikt stärkt den som en ledare inom DeFi-rymden.
  • Det finns inget samförstånd om det så kallade "verkligt värde" av UNI, och prisåtgärden kring token kommer sannolikt att uppleva volatilitet.

Priset på UNI har ökat till över $ 6,00. Källa: CoinGecko

Kraken blir en bank tack vare Wyoming

Kraken, ett San Francisco-baserat kryptovalutaföretag, har officiellt bli en bank efter att ansökan om ett specialinstitut för förvaringsinstitut godkändes av Wyoming Banking Board.

Viktiga takeaways

  • Kraken är det första kryptovalutautbytet som blir en bank – en milstolpehändelse i branschen. Men vissa dyra kryptovaluta-förespråkare tror att detta strider mot tanken att Bitcoin tillåter dig att BYOB, eller "var din egen bank."
  • Omröstningen om att godkänna Krakens SPDI-stadga fortsätter Wyomings arv att vara den mest kryptovänliga staten i USA.
  • Tack vare stadgan kommer Kraken nu att kunna verka i fler jurisdiktioner.

Bitfinex och Tether krävs för att överlämna dokument till NYAG

Domare Joel M. Cohen, en högsta domstol i New York, har avgjort att Bitfinex och Tether är det krävs för att skicka in handlingar till New York Attorney General’s office som belyser företagens ekonomiska förhållanden. 

Domen kommer efter att båda kryptoföretagen inte har uppfyllt NYAG: s krav under en längre tid – något Bitfinex-advokat Charles Michael säger är "bokstavligen omöjligt."


Viktiga takeaways

  • Den pågående rättsliga striden mellan Bitfinex, Tether och NYAG har – kanske förväntat – svängt ytterligare i tillsynsmyndighetens fördel.
  • Med ett uppskattat marknadsvärde på över 15 miljarder dollar kan eventuella betydande negativa konsekvenser för USDT få en dramatisk inverkan på kryptovalutamarknaderna.

U.S. Homeland Security Crowdsourcing digital plånbok

Vetenskaps- och teknologidirektoratet för U.S.Hemeland Security erbjuder $ 25.000 i ett försök att masskälla en digital plånbok. Specifikt är tävlingen att utforma ett användargränssnitt som parar sig med den federala verkställande avdelningens blockchain och decentraliserade identitetsplaner.

Viktiga takeaways

  • Jämfört med andra blockchain-relaterade kontrakt som erbjuds av olika avdelningar i USA: s regering är prisutdelningen för denna tävling ganska låg. Men det är tydligen avsiktligt och ett försök att locka utvecklare på gemenskapsnivå – i motsats till stora teknikföretag.
  • DHS tar blockchain-tekniken på allvar och har en växande lista med relaterade projekt under utveckling, inklusive ett system för digitala immigrationsdokument.

Bakkt Bitcoin futuresvolym slår nya rekordhöga toppar

Fysiskt reglerad volym för Bitcoin-futures på Bakkt har nått nya heltidshöjder två gånger den här veckan. På tisdag handlades händer med 172 miljoner dollar i kontrakt. På torsdag ökade antalet till 178 miljoner dollar.

Nyckelavhämtning

  • Med tanke på att Bakkt är en produkt som främst är inriktad på institutionella investerare, innebär volymökningen ökat intresse och aktivitet från stora pengarhandlare.

Fysiskt avvecklad handelsvolym för Bitcoin-futures nådde nya rekordhöjder den här veckan. Källa: skew

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map