Trumps ‘Go After Bitcoin’ Order, Ebang Losses and Wirecard Resignation: Crypto News of the Week

Veckans nyheter bild

OKEx Insights presenterar de fem senaste kryptonyheterna under den senaste veckan.

Nyligen avslöjade kommentarer förstärker Trumps anti-Bitcoin-attityd

USA: s president Donald Trump instruerade specifikt finansminister Steven Mnuchin att “gå efter” Bitcoin, enligt en kommande bok av tidigare Trump-anställd John Bolton med titeln The Room Where It Happened.

Som ursprungligen rapporterats av Washington granskare – som fick en avancerad kopia av den snart publicerade memoaren – Trump gjorde en kommentar till Mnuchin i maj 2018 i en konversation angående tullar och sanktioner mot Kina, med angivande av: "Var inte en handelsförhandlare. Gå efter Bitcoin [för bedrägeri]."

Viktiga takeaways

 • Trumps rapporterade kommentarer kom vid en tidpunkt då priset på Bitcoin hade fick imponerande 33% – även om rallyt var kortlivat. Den ledande kryptovalutan skulle se sitt pris sjunka kraftigt under Q4 2018.
 • Kommentarerna kom också vid en tidpunkt då spekulationer kring hur USA skulle reglera kryptovalutor nådde feber.
 • Dessutom förstärker Trumps nyligen avslöjade kommentarer hans redan etablerad inställning till Bitcoin.

https://twitter.com/realdonaldtrump/status/1149472282584072192?lang=en

Tidigare CFTC-ordförande hävdar att XRP inte är en säkerhet

XRP är inte en säkerhet – åtminstone, enligt tidigare ordförande Christopher Giancarlo i CFTC, en av de stora amerikanska finansiella tillsynsmyndigheterna.

Yttrandet från den tidigare chefen för den amerikanska marknaden för derivatmarknader kommer via en medskriven op-ed med Conrad Bahlke, hans nuvarande kollega på advokatbyrån Willkie Farr & Gallagher. Artikeln säger att Ripples kryptovaluta varken är ett investeringsavtal eller faller under Howey-testet som används av SEC, den amerikanska värdepappersregulatorn.

”[XPR] kan inte vara ett investeringsavtal eftersom det inte finns något kontrakt eller något arrangemang att tala om mellan Ripple och den överväldigande majoriteten av XRP-innehavare. Tvärtom utesluter de avtal som Ripple har ingått uttryckligen XRP-innehavare som tredjepartsmottagare."

Det bör dock noteras att Willkie är råd till Ripple och fick “viss faktainformation” för att backa upp författarnas påståenden.

Viktiga takeaways

 • Diskussionen kring XRP: s status som säkerhet är långt ifrån ny och ett beslut från myndigheter har länge väntat.
 • Giancarlos åsikt kan ge insikt i hur nuvarande tillsynsmyndigheter ser Ripples kryptotillgång.

Majoriteten av befintliga bitcoins innehas som långsiktiga investeringar

Majoriteten av de 18,6 miljoner bitcoins som för närvarande finns hålls enligt långsiktiga en ny rapport från blockchain-analysföretaget Chainalysis.


Mer specifikt används mindre än 20% av det totala utestående utbudet av bitcoins för handel.

Dessutom antas ytterligare 20% av präglade bitcoins vara “förlorade”, eftersom de inte har överförts på fem eller flera år – genom, som vi nyligen fick veta, kan detta faktiskt vara långsiktigt "hodlers."

Viktiga takeaways

 • Eftersom mängden tillgängliga bitcoins blir allt knappare kan det stora utbudet av bitcoins som hålls på lång sikt bli en viktig likviditetskälla.
 • Majoriteten av bitcoins som finns idag innehas av individer eller parter som aldrig har sålt mer än ¼ av sina innehav – vilket betyder att de flesta bitcoins faktiskt innehas av hodlers.

Bitcoin-gruvarbetstillverkaren Ebang drabbas av 2,5 miljoner dollar

Ebang, en framstående kinesisk tillverkare av Bitcoin-gruvhårdvara, har tagit en nettoförlust på 2,5 miljoner dollar under första kvartalet 2020.

Nyheten kommer via en officiell ekonomisk information publicerade den här veckan i en IPO-prospektuppdatering med SEC.

Viktiga takeaways

 • Dokumentationen som illustrerar Ebangs nettoförlust indikerar att företaget närmar sig att bli den andra börsnoterade bitcoin-gruvarbetstillverkaren på Nasdaq-börsen, efter Canaan.
 • Ebangs nettoförlust följer efter att Kanaans aktiekurs sjönk från dess initiala $ 9 per aktiekurs till ett nyligen lågt värde på $ 2.

Wirecards VD avgår efter kontantförlust på 1,9 miljarder euro

En dag efter att nyheten släppt det Wirecard förlorade 1,9 miljarder euro i kontanter, den tyska betalningsbehandlarens verkställande direktör, Markus Braun, avgick.

James Freis, företagets Chief Compliance Officer som anställdes på torsdag, kommer att ta över som tillfällig VD.

Wirecards felplacerade medel har fått investerare att klättra med det tyska börsnoterade finansiella tjänsteföretagets aktiekurs som kollapsar 80 procent på två dagar.

Viktiga takeaways

 • Wirecard Card Solutions, ett dotterbolag till Wirecard, har särskilt samarbetat med kryptobetalskortleverantörer Crypto.com, TenX och en inofficiell utvecklare av Telegrams misslyckade blockchain, TON Labs.
 • Krisen på Wirecard har varit liknade Enron på sociala medier.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map