OKEx Insights presenterar de fem senaste kryptonyheterna under den senaste veckan.

Bittrex och Poloniex lade till grupptalan mot Bitfinex och Tether

Cryptocurrency exchange Bittrex och Poloniex har lagts till en ändrad grupptalan mot Bitfinex, Tether och tillhörande enheter.

Rättegången, som ursprungligen inlämnades i oktober 2019 och uppdaterades den här veckan, hävdar att Bitfinex och Tether manipulerade kryptovalutamarknaden genom att blåsa upp priser via falsk taktik. Som det officiella klagomålet förklarar:

”I själva verket utfärdade Tether miljarder USDT till sig själv utan stöd från amerikanska dollar – helt enkelt skapa USDT ur luften. Tether gömde det faktum genom att “sälja” nyutgivna USDT till Bitfinex, en kryptobörs som i hemlighet ägdes och drivs av samma individer som ägde och drev Tether. Eftersom Bitfinex och Tether i huvudsak var desamma kunde Tether helt enkelt överföra nyutgivna USDT till sitt konto på Bitfinex utan att ta emot amerikanska dollar i utbyte, vilket krävdes av äkta kunder. ”

Under tiden påstås att Bittrex och Poloniex medvetet har deltagit i USDT-utskriftsschemat genom att överföra stora summor medvetet obackade band..

Viktiga takeaways

 • Tether är inte främmande för kontroverser och är för närvarande inblandad i en rättslig kamp med New York Attorney General. Den här nyheten tillför bara bränsle till elden.
 • Den ändrade grupptalan mot Tether och associerade företag växer och nya börser läggs till som svarande. Potentialen för att andra kryptovalutabörser kan läggas till kan finnas.
 • Om stämningen vinns skulle chockvågor utan tvekan kännas i hela branschen och priset på Bitcoin skulle sannolikt reagera negativt.

Tokeniserade bitcoins på Ethereum överstiger Lightning and Liquid

När det gäller off-chain Bitcoin-transaktioner är Ethereum-baserade projekt som WBTC och imBTC för närvarande de mest populära valen – som toppar välkända Bitcoin-baserade projekt som Lightning Network och Liquid.

Som rapporterats av CoinDesk finns det 70 procent fler bitcoins på dessa Ethereum-projekt än då på de Bitcoin-sidokedjor som nämns ovan. Dessutom har den tokeniserade Bitcoin-utbudet vuxit 330 procent 2020.

Ett diagram över det totala värdet låst i WBTC. Källa: DeFi Pulse

Viktiga takeaways

 • Fler alternativ för off-chain Bitcoin-transaktioner ger fler val för användare, vilket underlättar antagandet.
 • Ethereums mångfald av användningsfall illustreras av det växande antalet tokeniserade bitcoins. Det är självklart att vi kommer att fortsätta se användningsfall växa.

“Crypto Mom” ​​Hester Peirce nominerad till andra SEC-termin

Hester Peirce, känd av vissa i krypto som “Crypto Mom” ​​för sin förespråkare för branschen – har varit nominerade att tjänstgöra en andra period som medlem i U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) fram till 2025.

Peirce har varit det en stark förespråkare av blockchain-teknik och motsatt SEC: s strikta hållning till kryptovalutor.

Viktiga takeaways

 • Peirce har varit den enda medlemmen i SEC som har uttalat motstånd mot Bitcoin ETF-ansökningar. Skulle hennes andra mandatperiod godkännas, är sannolikheten för att någonsin se en sådan börshandlad fond åtminstone inte skadad.
 • Peirce har också argumenterat för självreglering och en säker hamn från SEC för projekt med decentraliserade tokens.

Europol sätter sikte på Bitcoin-integritetsverktyget Wasabi Wallet

Europol riktar sig enligt uppgift till sekretessfokuserad Bitcoin-plånbok med öppen källkod, Wasabi Wallet.

Nyheten rapporterades först av CoinDesk efter en EU: s brottsbekämpande myndighets rapport “endast brottsbekämpning” om plånboken läckt ut på Telegram. Läckaget verifierades senare av Europols pressavdelning.

Europols European Cybercrime Center (EC3) citerade data från Chainalysis, det ledande blockchain-analysföretaget i rymden. Rapporten säger:

“Enligt [Chainalysis], under de senaste tre veckorna, deponerades BTC på nästan 50 miljoner USD i Wasabi med nästan 30% från mörka webbmarknader. Detta är, relativt sett, ett betydande belopp, med tanke på att de mörka webbtransaktionerna uppskattas ha endast 1% av de totala transaktionerna. ”

Viktiga takeaways

 • Även om det inte nödvändigtvis innebär att specifika åtgärder kommer att vidtas av Europol, visar rapporten tydligt hur Bitcoins sekretessverktyg finns på brottsbekämpningens radar..
 • Sekretessverktyg döljer data om Bitcoins distribuerade offentliga huvudbok, men tillsynsmyndigheter kan komma in.

TRONs TRX liknar starkt en säkerhet, säger industrirådet

Crypto Rating Council (CRC) har inofficiellt bedömt Trons, Nervos och Polkadots respektive tokens som står inför en högre sannolikhet för att anses vara värdepapper enligt amerikansk värdepapperslag, enligt en ratinglista i mitten av april som erhållits av Kvarteret.

Den opublicerade klassificeringslistan i fråga tilldelas enligt uppgift en poäng på varje token på 4,75 av 5,00, vilket innebär att de starkt liknar värdepapper.

Viktiga takeaways

 • CRC grundades av Coinbase, Circle, Genesis Capital och andra högt profilerade kryptoföretag för att ge tydlighet i regleringsfrågor kring kryptovalutor. Dess bedömning betyder således inte att TRX och andra faktiskt är värdepapper i tillsynsmyndigheternas ögon – bara att rådet har bestämt att de liknar dem.
 • Om SEC hypotetiskt skulle följa CRC: s bedömning skulle Tron-, Nervos- och Polkadot-ekosystemen troligen genomgå en tumultupplevelse.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me