Tether-svartlistor, Dogecoin blir virala och Coinbase kan bli offentliga – Crypto News of the Week

Det har varit en hektisk vecka i blockchain- och kryptovalutavärlden. OKEx Insights tar en titt på veckans fem bästa kryptonyheter som du behöver veta om.

Veckans nyheter bild

Tether tappar NY överklagande och har svart adresser

Den pågående rättsliga sagan mellan Bitfinex och New York Office of the Attorney General har startat ytterligare ett kapitel den här veckan. En statlig överklagandedomstol styrde NYOAG som söker dokument i en pågående utredning är motiverad, trots Bitfinex påståenden att tillsynsmyndigheten inte har någon jurisdiktion över det.

NYOAG har påstått att iFinex, moderföretaget för Tether, blandade användarfonder medan de täckte över Bitfinex förlust på 850 miljoner dollar.

Det viktiga beslutet föregick rapporterna om att Tether svartlistade 39 adresser – varav 24 var markerade 2020 – på Ethereum-blockkedjan som innehar företagets stablecoin, USDT. Enligt analys från Kvarteret, adresserna som svartlistades i år uppgår till 5,51 miljoner dollar.

Viktiga takeaways:

 • Det gynnsamma beslutet för NYOAG förstärker dess myndighet att utreda bedrägeri enligt Martin Act, en strikt New York-lag mot bedrägeri.
 • Bitfinex, Tether och iFinex kommer nu att sättas under en starkare strålkastare när den juridiska striden fortsätter.
 • USDT är överlägset den mest populära stablecoin i världen, men efterfrågan på den USD-kopplade token kan nu se en kraftig nedgång.
 • Svartlistan över Ethereum-adresser som håller USDT illustrerar det faktum att Tether, trots sina juridiska strider, är villiga att arbeta med brottsbekämpning och följa finansiella regler.

USDT: s marknadsmässiga dominans mot andra stallmynt. Källa: Messari

Coinbase vill enligt uppgift bli offentlig

Coinbase Inc. vill enligt uppgift bli offentlig om någon potentiell notering skulle godkännas av U.S. Securities and Exchange Commission.

Enligt källor som talade med Reuters, Det San Francisco-baserade digitala utbytet håller på att anställa investeringsbanker och advokatbyråer för att stärka en potentiell ansökan till SEC – som kan lämnas in redan i år.  

Coinbases avsikt att sträva efter en direkt notering förblir obekräftad från och med presstiden.

Viktiga takeaways:

 • Om Coinbase framgångsrikt skulle offentliggöras, skulle det markera en betydande milstolpe i den vanliga acceptansen av kryptovalutor och digitala tillgångar.
 • Särskilt kommer börsen enligt uppgift inte att bedriva ett traditionellt börsintroduktion, allmänt känt som en börsintroduktion. Detta innebär att det inte skulle sälja nya aktier.

Bitcoin-handelsvolym på Coinbase. Källa: data.bitcoinity.org

CFTC utvecklar en omfattande uppsättning krypteregler


I ett försök att “utveckla en helhetsram för att främja ansvarsfull innovation inom digitala tillgångar” utvecklar US Commodity Futures Trading Commission en omfattande uppsättning kryptovalutaregler.

Ramverket är en del av derivatregulatorns slutgiltig strategisk plan för 20202024.

Viktiga takeaways:

 • BTC och ETH klassificeras båda som råvaror och faller därmed under CFTC: s räckvidd – därför är lagliga terminskontrakt för närvarande tillgängliga för båda.
 • Med ökad tydlighet över vilka kryptovalutor som är råvaror eller värdepapper kan vi se en ökning av digitala tillgångar.
 • CFTC visar en önskan att uppmuntra innovation genom att “undvika regler och tillvägagångssätt som speglar affärsmetoder som för länge har gått.”

Dogecoin ökar efter att en TikTok-video blir viral

Dogecoin blev vild den här veckan efter att en TikTok-video om det ökända meme-myntet blev viralt och gnistade massiva ökningar av sin handelsvolym och pris.

Google Trender-data för söktermen “Dogecoin.” Källa: Google Trends

Som noterats av Kvarteret, handelsvolymerna för börser som noterade DOGE ökade 600% från 6 juli till 7 juli. 

Samtidigt steg priset på altcoinet från ett lägsta värde på 0,0023 dollar till det högsta på 0,0029 dollar innan det toppades till 0,0056 dollar den 8 juli – en ökning från botten till topp på cirka 141%.

Prisdiagram för Dogecoin under de senaste sju dagarna. Källa: CoinGecko

WikiLeaks accepterar Bitcoin Lightning Network-betalningar

Den officiella WikiLeaks-butiken accepterar nu BTC-betalningar via Lightning Network, ett Bitcoin-betalningsprotokoll i andra lagret.

Varuhandeln är, som namnet antyder, associerad med WikiLeaks – och alla intäkter går till finansieringen av den internationella ideella organisationens verksamhet.

Viktiga takeaways

 • WikiLeaks var särskilt en av de tidigaste antagarna av Bitcoin-betalningar och accepterade BTC så tidigt som 2011. Förblir sant till formen är det nu en av de tidigaste leverantörerna som accepterar betalningar via det fortfarande i stort sett experimentella Lightning Network.
 • Ökad leverantörsadoption kan bidra till att stärka Lightning, som inte har spenderat mycket tid i rampljuset de senaste månaderna.

Bitcoin Lightning Network kapacitet i BTC (orange) och USD (blå). Källa: Bitcoin Visuals

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map