Tether lägger till OMG, Crypto Firms samlar in pengar och YFI-priserna skyrocket

Tether lägger till OMG Network mitt i Ethereum trafikstockning

Stablecoin-emittenten Tether har antagit OMG Network för USDT-tokens då efterfrågan på den ledande stablecoin fortsätter att öka – tillsammans med intresset för den alltmer överbelastade Ethereum-blockkedjan.

Enligt ett officiellt tillkännagivande, övergången till att placera en procentandel av tether på OMG Network, en Layer 2-lösning för Ethereum som använder transaktionsbatchning, kommer att resultera i snabbare bekräftelsestider och reducerade avgifter – men kommer inte att äventyra säkerheten i kedjan.

Priset på OMG-token har ökat 261,7% under de senaste sju dagarna, enligt data från CoinGecko, när det gäller presstiden.

Viktiga takeaways:

  • Den stadiga efterfrågan på stabila mynt och den explosiva tillväxten av decentraliserad finansiering har kombinerat betydligt igensättning av Ethereum-nätverket och i sin tur ökat transaktionsavgifterna. Layer 2-lösningar, som OMG Network, kommer att se ökad efterfrågan på kort till medellång sikt.
  • DeFi själv kan börja titta på andra blockkedjor än Ethereum, till exempel konkurrenter eller Bitcoin (BTC).

OMG-prisdiagramPriset på OMG Network (OMG) har stigit under de senaste sju dagarna. Källa: CoinGecko

BlockFi samlar in 50 miljoner dollar, Pantera samlar in 165 miljoner dollar

BlockFi, en kryptolåneplattform, har stängts en serie C-insamling på 50 miljoner dollar – som följer en insamling av serie B på $ 30 miljoner i februari. Den senaste omgången leddes särskilt av Morgan Creek Digital och såg deltagande från Winklevoss Capital, NBA-spelaren Matthew Dellavedova, två universitetsbidrag och andra.

BlockFi: s framgångsrika insamling följer också en från krypto-investeringsföretaget Pantera Capital, som nyligen samlade in cirka 165 miljoner dollar i privat finansiering.

Viktiga takeaways:

  • BlockFi: s framgångsrika insamling sätter det på rätt spår att bli ett heltäckande finansiellt företag på lång sikt – och börja utfärda BTC-kreditkort på kort sikt.
  • Insamlingen kommer också att hjälpa BlockFi i sina ansträngningar att ligga kvar på den alltmer konkurrensutsatta kryptolånemarknaden, med Coinbase och andra som kommer in i striden.
  • Andra framgångsrika insamlingar, som Pantera Capital, illustrerar den potentiella tillväxten och mognaden i kryptobranschen.

Pro-Bitcoin primär vinnare förväntas gå med i USA: s senat

Tidigare amerikanska rep. Cynthia Lummis har vunnit sitt primära lopp i Wyoming efter att ha besegrat nio andra republikanska kandidater.

De noterade Bitcoin-förespråkare kommer nu att möta demokraten Merav Ben-David, som hon förväntas besegra, baserat på statens nuvarande politiska benägenheter.

Lummis köpte först BTC 2013 och ser den ledande kryptovalutan som en värdebutik.

Nyckelavhämtning:

  • Den politiskt erfarna Lummis skulle med all sannolikhet bli en av de mest kryptovänliga lagstiftarna i USA: s regering, om hon skulle vinna i valet.

Kraftiga regn hamstring Bitcoin gruvdrift i kinesiska provinsen

Kraftiga regn i Sichuan-provinsen i Kina har orsakat förödelse för Bitcoin-gruvverksamheten i området och orsakat dagliga fall mellan 10% och 20% tidigare i veckan, beroende på gruvpoolen.

Regnstormarna har varit ansvariga för strömavbrott, översvämningar och telekommunikationsfrågor i regionen, vilket står för 9,66% av BTC: s hashgrad i ett land som står för 65,08% av Bitcoins gruvkraft.

Viktiga takeaways:

  • Översvämningen kommer i slutändan att vara ett kortvarigt bakslag för Bitcoin-gruvdrift i Sichuan, eftersom regnperioden faktiskt kan gynna vattenkraftsdrift under normala förhållanden.
  • Trots att den behöll sin dominans som episod för Bitcoin-gruvdrift har verksamheten varit i Kina slog hårt 2020 – till stor del på grund av förseningar från försändelser från COVID-19-komplikationer, interna tvister – som Bitmain och Kanaän – och politiska förändringar i Sichuan.

Bitcoin hash-diagramHashfrekvensen för Bitcoin (BTC) har minskat de senaste dagarna. Källa: blockchain.com

Yearn.finances YFI-token exploderade 173% denna vecka

Styrningstoken för yearn.finance (YFI) har ökat med 173,2% under den senaste veckan och handlas för närvarande till $ 14 558,20, enligt uppgifter från CoinGecko, per presstid.

YFI lanserades för fyra veckor sedan och började handlas till $ 32. Det har ökat 1541,2% under de senaste 30 dagarna.

Styrningstokens snabba tillväxt tillskrivs till stor del frisläppandet av dess tokeniserade försäkringsplattform, liksom den totala spänningen kring decentraliserad finansiering.

Nyckelavhämtning:

  • YFI är ännu ett exempel på DeFi-relaterade tokens som skjuter i höjden i värde över korta tidsperioder – vilket ger vissa investerare betydande vinster. Men en del i den bredare kryptovalutaindustrin är fortfarande inte övertygade om DeFis legitimitet och fruktar att en bubbla blåser upp.

year.finance (YFI) pristabellPriset på yearn.finances YFI-styrningstoken har skjutit i höjden. Källa: CoinGecko

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map