Tekniska indikatorer för Crypto

Teknisk analys är en viktig del när det gäller handel, oavsett om du är en aktiehandlare eller en kryptohandlare, skulle studien av historiska kursrörelser, mönster och andra handelsrelaterade data kunna hjälpa till att identifiera handelsmöjligheter och förutsäga riktningen för priser. Teknisk analys har använts i stor utsträckning i aktier, terminer, råvaror, valutakurser och andra tillgångsslag. I blockchain-eran har kryptovalutahandlare antagit de gamla världens metoder i kryptorummet, samtidigt som de försöker utveckla några nya typer av analysverktyg som är skräddarsydda för denna framväxande tillgångsklass.

Bollinger-band

Detta är en av de mest använda indikatorerna i handeln, är uppkallad efter John Bollinger, en amerikansk kapitalförvaltare och teknisk analytiker. Bollinger-band definierade av en rad linjer ritade två standardavvikelser (positivt och negativt) bort från ett enkelt glidande medelvärde (vanligtvis 20-SMA) av värdepapprets pris. Eftersom standardavvikelse är ett mått på volatilitet, när marknaderna blir mer volatila, blir banden bredare, desto större är möjligheten att avsluta en handel; under mindre volatila perioder, samlas banden, vilket kan vara ett potentiellt tecken på den ökande volatiliteten, och kan vara en ingångspunkt för en handel.

Dessutom tror många handlare att när priserna närmar sig det övre bandet kan det köpas över på marknaden. Omvänt, när priserna närmar sig det nedre bandet, indikerar det översålda på marknaden.

Följande är ett BTC / USDT dagligt diagram med Bollinger Bands, det är ett exempel på hur banden förutspådde prisriktningarna och angav möjliga in- och utgångspunkter.

Källa: OKEx (www.tradingview.com)

I skrivande stund handlades paret bara under 12000, och det har redan nått det övre bandet, under tiden var momentum relativt lågt, det antyder att det senaste BTC-rallyt skulle kunna ta slut ånga.

Bollinger Bands är dock bara en av många indikatorer som hjälper handlare att fatta beslut om marknadsvolatilitet och det är inte ett fristående system. Handlare använder det vanligtvis tillsammans med andra tekniska indikatorer för att få en tydligare bild och analys.

Fibonacci Retracement

Detta är en teknisk indikator som gör det möjligt för analytiker att identifiera möjliga områden för stöd eller motstånd genom att använda en uppsättning specialförhållanden, som baseras på Golden Ratio, ett specialnummer med unika egenskaper i matematik och geometri, och allmänt sett i natur, konst, och arkitektur.

De primära Fibonacci Retracement-nivåerna är 23,6%, 38,2%, 61,8% och 78,6%. 50% används också ofta av handlare, men det är inte ett officiellt Fibonacci-förhållande. Så varför dessa procenttal har betydelse? Eftersom de visar hur mycket av ett tidigare drag priset har återkallats eller korrigerats.

Ta en titt på ETH / USDT dagliga diagram med Fibonacci retracement nivåer. De tre vita rutorna är exempel på hur man hittar referensnivåer. Paret har varit i intervallhandel sedan mitten av juli, och stödet på cirka 200 verkar starkt, vilket är 23,6% av Fibonacci retracement i förhållande till högt och lågt. Paret har dock gjort två försök att bryta 38,2% -nivån men misslyckades, vilket betraktades som ett betydande motstånd.

Källa: OKEx (www.tradingview.com)

Samma som andra indikatorer, bör handlare inte enbart förlita sig på Fibonacci Retracement för att ställa in deras stoppförlust eller bestämma en startpunkt. Många fler använder Fibonacci-studierna tillsammans med andra former av teknisk analys.

RSI

Relative Strength Index eller RSI är en momentumindikator som mäter hastigheten och förändringen av prisrörelser. Det hjälper handlare att utvärdera om tillgången är överköpt eller översåld. RSI-avläsningen är från 0 till 100. När RSI-värdet når 70 eller högre anses tillgången vara överköpt. När RSI-värdet sjunker till 30 eller lägre indikerar det att tillgången kan vara såld.

Ännu viktigare är att avvikelserna mellan RSI och tillgångspriset kan indikera en utveckling av en eventuell ny trend. Till exempel BCH / USDT dagliga diagram här. I april har vi sett parintervallet mellan 250 och 325, men RSI producerade en överköpt avläsning och inträffade en baisseartad avvikelse, och det följde av en priskorrigering i cirka 2 veckor. Samma sak hände igen i maj, en annan baisseartad avvikelse inträffade, följt av en priskorrigering i juni.

Källa: www.tradingview.com

Slutsats

Det finns mycket att utforska inom teknisk analys, hundratals signaler, mönster och indikatorer har använts av handlare och analytiker i finansvärlden. Tekniska studier gör det möjligt för handlare att göra klokare beslut och bättre förutsäga framtida prisrörelser baserat på historisk data och statistik. Å andra sidan är grundläggande analys lika viktig under processen att fatta handelsbeslut. I den traditionella finansvärlden, om den grundläggande analysen är en studie av ett företags inneboende värde i kryptorummet, kommer det att vara en process för att ta reda på om ett mynt är över eller undervärderat. Investerare kan få en större och mer fullständig bild när de engagerar sin grundläggande och tekniska due diligence innan de investerar eller inleder en handel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map