SushiSwap släppte en ambitiös färdplan för att begränsa Uniswaps DEX-dominans

OKEx Insights DeFi Digest är en veckovis undersökning av den decentraliserade finansbranschen.

Ögonblicksbild av DeFi-marknaden: DEX-volymerna ökar

Trots den senaste korrigeringen av BTC-priset steg den decentraliserade finansmarknaden med 3% den här veckan, och dess totala värde låste 22,54 miljarder dollar. Dessutom ökade den genomsnittliga veckovisa handelsvolymen för decentraliserade börser med 8% och uppgick till 2,01 miljarder dollar. Uniswap fortsatte sitt ledarskap inom detta segment med en marknadsandel på 38%.

Den totala upplåningsvolymen inom DeFi-utlåningssfären ökade med 8% då Compound behöll sin marknadsdominans i denna sektor med en andel på 49%. Curve behöll sitt ledarskap som den största likviditetspoolen – resulterade i en 38% ökning varje vecka med sitt totala värde låst till 1,13 miljarder dollar.

Den totala upplåningsvolymen i DeFi översteg 4 miljarder dollar för första gången denna vecka. Källa: DeFi Pulse och DeBank

SushiSwaps likviditetsutvidgningsprogram

SushiSwap, den främsta konkurrenten till den ledande decentraliserade börsen Uniswap, avslöjade sina starka ambitioner för i år med lanseringen av sin senaste färdplan. Planen täcker de olika visionerna av SushiSwap – nämligen likviditetsutvidgning, interoperabilitet och skalbarhet, samhällsstyrning och mer.

Mirin

De Mirins förslag är en kärnkomponent i SushiSwaps föreslagna uppgradering som syftar till att öka protokollets likviditet med 10x – 20x. Detta kan uppnås genom utvidgningsprogrammet för likviditetspool i SushiSwap, kallat franchised pooler.

Konceptet med franchiserade pooler är ett försök att integrera centraliserade och decentraliserade börser. Franchiserade pooler består av MainPool och SubPool. I franchiserade pooler kan centralbörser erbjuda sina användare möjligheten att bli SushiSwap-likviditetsleverantörer. När ett nytt likviditetspar läggs till på en tredjepartsplattform skapas en SubPool som läggs till i SushiSwaps totala likviditetspool, MainPool.

Dubbel avkastning

Dubbelavkastning är en annan nyckelfunktion i SushiSwaps expansionsprogram för likviditetsleverantörer.

Som de franchiserade poolpartnerna till SushiSwap kan SubPool som är noterat på centralbörser erbjuda SUSHI och sin egen styrningstoken. Styrtoken för CEX kan väljas från befintliga kryptotillgångar eller nyligen präglade tokens.

Tänk dig till exempel att OKEx lanserade en SUSHI / OKB-likviditetspool som en subpool i SushiSwaps program. Användare i poolen kan fördubbla avkastningen genom att tjäna avkastning från både SUSHI och OKB. [Detta är bara ett exempel och bör inte tolkas som en definierad plan.]

En win-win för SushiSwap och centraliserade börser?

SushiSwaps expansionsprogram för likviditetsleverantörer kan vara en tilltalande produkt för centraliserade börser som vill ligga före konkurrenterna.

Införandet av likviditetsbrytning och automatiserade marknadsförare har lett till en snabb tillväxt av handelsvolymer i decentraliserade börser. För att klara den hårda konkurrensen från DEX har CEX börjat samarbeta med DeFi-protokoll för att diversifiera sina kryptoerbjudanden.

De franchiserade poolerna av SushiSwap fungerar som portar för CEX-enheter för att erbjuda högintressanta bärande tokens för sina användare. Som en franchiserad poolpartner kan en CEX ta ut transaktionsavgifter för användare mellan 0,05% och 10% som en extra inkomstkälla. För CEX-tjänster fungerar transaktionsavgiftsintäkterna som en säkring mot förlust av likviditet när användare tar ut sina medel från SubPool. Dessutom erbjuder de dubbla avkastningarna i SubPool ett attraktivt satsningsalternativ för långsiktiga HODLers på börsen.

Å andra sidan kan SushiSwap utnyttja rykte och djup likviditet hos centraliserade börser med sitt LP-expansionsprogram. Med lanseringen av SubPools i olika kryptobörser förväntas den totala likviditeten för SushiSwap öka med multiplar.

Låt oss till exempel anta att MainPool of SushiSwap har en likviditet på 1 miljard dollar. Om SushiSwap samarbetar med CEX A och CEX B för att lansera SubPools med likviditeter på 10 miljarder dollar vardera, kommer den totala likviditeten för SushiSwap att öka kraftigt till 21 miljarder dollar..

Medan CEX kan erbjuda mer höga räntebärande tokens för sina användare, kommer SushiSwaps handelspar att vara mer tillgängliga för mer likvida marknader. LP-expansionsprogrammet verkar vara ömsesidigt fördelaktigt för både SushiSwap och CEX.

Överföring av tillgångar över kedjor via Rune och Moonbeam

SushiSwap planerar också att ytterligare förbättra interoperabilitet och skalbarhet. En automatiserad marknadsförare över flera kedjor förbättrar SushiSwaps interoperabilitet genom att möjliggöra sömlösa tillgångsöverföringar över flera blockkedjor. Det decentraliserade utbytet arbetar mot detta mål genom att ansluta till THORChains Rune och Polkadots Moonbeam.

När det gäller Rune, a Rune Bridge används för att tillåta användare att överföra sina tillgångar direkt på THORChain och Ethereum. För att underlätta överföring av tillgångar över flera kedjor skapas en ERC-20-version av Rune-token för att representera tillgångar från THORChain.

SushiSwap överväger också att förbättra sin skalbarhet genom att anta skalningslösningar i andra lager. Protokollet för närvarande föredrar samlade samlade kunskaper för att bättre kommunicera med decentraliserade applikationer i yearn.finance-ekosystemet.

Rivaliteten med Uniswap fortsätter 2021

Debatter kring Uniswap och SushiSwap fortsätter att värmas upp – speciellt efter att grundare av ekonomi efter ekonomi Andre Cronje publicerat en blogginlägg om riskerna med att konkurrenter förfalskar hans koder. Ashleigh Schap, tillväxtledare för Uniswap, drabbats av anger att längtan.finances SushiSwap-sammanslagning är motstridigt Cronjes klagomål. Uniswaps uppfinnare, Hayden Adams, då hävdade att kommentarerna inte representerar hela Uniswap-teamet.

Medan Uniswap fortfarande överträffar SushiSwap när det gäller det totala värdet låst visar SushiSwaps senaste färdplan tecken på starka grundläggande faktorer inom DeFi-innovation, samhällsstyrning och protokollets skalbarhet. 

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map