Standardisering av Blockchain-interoperabilitet, regional DCEP-antagande och ansiktsigenkänning i domstolar – China Market Watch

En veckovis översikt över blockchain och kryptovaluta nyheter från Kina och Hong Kong.

OKEx Insights tittar på veckans bästa kryptonyheter från Kina och Hong Kong – inklusive Ant Groups push för blockchain-interoperabilitet, Greater Bay Areas potential för en digital valuta-elektronisk betalningspilot och den första blockchain-baserade juridiska utredningstjänsten i Guangzhou.

Ant Group initierar standardisering av blockchain-interoperabilitet

Ant Group, ett dotterbolag till den kinesiska teknikjätten Alibaba, ledde nyligen en arbetsgrupp för att utforska standardisering av blockchain-interoperabilitet under Institute of Electrical and Electronics Engineers, eller IEEE. Standarden heter "P3205 – Standard för Blockchain-interoperabilitet – Datautentisering och kommunikationsprotokoll."

Enligt projekt, standarden tillhandahåller fyra protokoll för att underlätta datautentisering och kommunikation mellan blockkedjor. Dessa protokoll inkluderar:

 • Ett distribuerat identitetsprotokoll
 • Ett metadataprotokoll
 • Ett protokoll för omvandling på kedjan
 • Ett kedjekommunikationsprotokoll

Viktiga takeaways

 • Slutförandet av P3205-standarden förväntas fungera som en global standard för blockchain-interoperabilitet. Standarden stöder effektiv kommunikation och datautentisering mellan flera kedjemodeller och nivåer.
 • Alibaba är ledande inom blockchain-patent, med 62% av dem relaterade till blockchain-infrastruktur. Alibaba har för närvarande mer än 30 patent inom blockchain-interoperabilitet.
 • Ant Group lanserade sitt blockchain-interoperabilitetsinitiativ, Open Data Access Trusted Service, i september 2019. ODATS syftar till för att sänka kommunikationskostnaderna mellan offentliga och privata blockkedjor.

Greater Bay Area kan vara ett utmärkt läge för tidiga DCEP-piloter

Bai Hexiang, presidenten för Folkets Bank i Kinas filial i Guangzhou, berättade lokala medier att den gränsöverskridande handelsmarknaden i Greater Bay Area – en regional sammanslagning av nio städer, inklusive Hong Kong, Macau, Shenzhen och Guangzhou – är en idealisk plats för att testa Kinas digitala valuta, Digital Currency Electronic Payment. Enligt statistik från Guangzhou-filialen nådde den digitala betalningsmarknaden i Guangdong-provinsen 11,95 biljoner RMB under första kvartalet 2020.

Bai betonade att ledarskap inom digitala betalningar, tillgång till internationell handel och en enorm befolkningsbas i Greater Bay Area är de gynnsamma faktorerna för storskalig antagande av DCEP.

Nyckelavhämtning

 • PBoC visade tidiga tecken på stöd mot Greater Bay Areas blockchain-utveckling i maj 2020. Det samarbetade med den kinesiska värdepappersregleringskommissionen för att släppa ett konsultationsdokument för att främja blockchain-innovation och införande av digital valuta i området.

Guangzhou först med att genomföra blockchain-baserad juridisk utredning

Guangzhou Intermediate People’s Court tillkännagav lanseringen av en blockchain-lösning för att effektivisera processen för juridiska utredningar den 12 augusti..

Enligt domstolen har blockchain-baserade juridiska utredningar fyra fördelar jämfört med pappersbaserade utredningar:

 • Snabbare omgångstider
 • Ett säkrare identifieringssystem
 • Spårbara granskningsspår
 • En praktisk ansökningsprocess

Nyckelavhämtning

 • Advokater i Guangzhou utreder domstolsärenden inom olika branscher – såsom bank, beskattning och fastighetsförvaltning. De flesta utredningarna förblir pappersbaserade. Det blockchain-baserade utredningssystemet effektiviserar domstolens KYC-förfaranden genom att kräva ansiktsigenkänning för advokater och sökande i varje fall.

Nya RMB-lån och social finansiering understiger marknadsförväntningarna

Aktiemarknaden i Kina såg en liten nedgång den här veckan. Shanghai SE Composite och CSI 300 handlas för närvarande till 3 330 och 4 656, med en liten veckovis minskning på 1,67% respektive 2,24%. SZSE Blockchain 50-indexet är 3940, med en veckovärdesförändring på -5,3%. För Hong Kong steg Hang Seng-index med 1,31% denna vecka och ligger för närvarande på 25 246.

Den lilla nedgången på den kinesiska aktiemarknaden är delvis driven av de senaste uppdateringarna av nya RMB-lån och total social finansiering. I juli förlängde Kinas banker 0,99 biljoner RMB i nya lån – vilket låg under den förväntade 1,2 biljoner RMB. Den totala sociala finansieringen i landet, som ett brett mått på kredit och likviditet i ekonomin, nådde 1,69 biljoner RMB i juli och uppfyllde inte den förväntade 1,85 biljoner RMB. Dessa underpresterande ekonomiska indikatorer ledde till en liten nedgång på Kinas aktiemarknad denna vecka.

Prestanda för kinesiska marknadsindex. Källa: Handelsekonomi, Investing.com

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map