Cryptotillgångar har återhämtat sig kraftigt den här veckan, med Bitcoin (BTC) upp 15 procent och handlas över 7 000 dollar idag, 6 april, per OKExs BTC-indexpris. Även om den ledande kryptovalutan slutligen stängde 25,4 procent ner i mars 2020, har priset stigit 80 procent från ett lågt värde på 3 890 dollar den 12-13 mars efter den brantaste nedgången på 11 år..

Bitcoin-priser handlas för närvarande inom 7 100 $ -området efter flera misslyckade försök att bryta över den psykologiska prispunkten förra veckan.

OKEx BTC / USD Index Veckopris. Källa: TradingView

Efterfrågan på stablecoins stigningar

Även om priset på BTC har återhämtat sig kraftigt har det inte skett någon signifikant ökning av handelsvolymen. Nedgången har lett till att OKEx har blivit den största futuresplattformen när det gäller Open Interest per Arcane ResearchData. Å andra sidan har BTC-spotmarknaderna aggregerade dagliga volymer inte ökat, enligt uppgifter från forskningsföretaget Skev. En prisökning som inte stöds av en ökning av handelsvolymen anses vara en kortvarig återgång i teknisk analys. Detta leder ofta till stora korrigeringar senare.

Andel av totalt öppet intresse 3 / 23-3 / 29. Källa: Arcane Research BTC Spot – Aggregerade dagliga volymer. Källa: Skev

Men samtidigt noterar vi att USD-denominerade stablecoins har blivit ett viktigt medel för kryptovalutainvesterare för att undvika prissvängningar.

De efterfrågan på stallmynt har varit extremt stark sedan marknadskraschen i mitten av mars, precis som i traditionell finansiering, har efterfrågan på dollarkontanter ökat i kris tider. Dessutom verkar Bitcoin inte vara frikopplat från aktiemarknaderna än.

Särskilt växer marknadsvärdet för Tether (USDT) snabbt. Innan kraschen den 12 mars hade USDT 4,7 miljarder dollar i omlopp, tar 2,1 procent av det totala börsvärdet för kryptovaluta. Den 4 april hade USDT: s totala omsättning ökat till 6,1 miljarder dollar, eller 3,24 procent av kryptovalutamarknadens värde per Longhash och Coincheckup data.

USDT Circulation och Bitcoins pris. Källa: LongHash

Även om marknaden för närvarande har ett stort antal stallmynt, är detta inte det enda kriteriet för att starta en tjurmarknad. Ett stort antal stablecoinemissioner kan bara ge fondbasen för en tjurmarknad, men den låga handelsvolymen och minskad likviditet kan hindra tjurmarknaden.

Bitcoin kontanter & Bitcoin SV halvings nästa vecka

Bitcoin Cash (BCH) och Bitcoin SV (BSV) kommer att gå igenom sina respektive blockbelöningshalvningar nästa vecka.

Halverar nedräkningen. Källa: Blockstol

Historiskt sett upprätthåller BCH-gruvproblem och dess pris en hög grad av konsistens. Eftersom alla tre bevis på arbetsmynt bryts med SHA256 väljer gruvarbetarna om de ska byta baserat på pris för att bli mer lönsamma.

Detta innebär också att det efter några dagar kommer att finnas ett stort antal gruvarbetare som tvingas stänga av eller byta till BTC för att fortsätta bryta. Det skulle göra att BCH: s gruvproblem sjunker, såvida inte priset kan skjuta i höjden. Med tanke på den historiska korrelationen har priset på BCH en god chans att gå ner med den kommande halveringen.

Bitcoin Cash-gruvproblem kontra pris i USD-historikdiagram. Källa: bitinfocharts.com Genomsnittlig gruvproblem per dag vs. Snittpris per dag, USD, 7-dagars förändringshastighet. Källa: bitinfocharts.com

I klyftan mellan BCH-halveringen och BTC-halveringen i maj ser vi att många gruvarbetare migrerar till BTC-nätverket för att bryta mer lönsamt, vilket gör nätverkshastigheten högre och den genomsnittliga kostnaden för gruvdrift dyrare. Om priset på Bitcoin inte stiger då kommer mer ineffektiva gruvarbetare att kämpa för att göra vinst, och så småningom kommer de sannolikt att kapitulera.

I mitten av maj, när Bitcoin halveras, kommer gruvarbetare att möta ytterligare en kapitulationsrunda. De återstående gruvarbetarna kommer att vara de starka händerna, och deras ökade vilja att HODL kommer att minska marknadsförsäljningstrycket.

VD för gruvdriften Btc.top, Zhuoer Jiang, bekräftade i en intervju den här veckan att de berömda Bitmain S9 gruvutrustningarna har stängts av efter kraschen i mitten av mars. I en intervju publicerad den 5 april, sade Bin Luo, utländsk försäljningschef för gruvutrustningstillverkaren Avalon, goda nyheter för gruvarbetarna att när översvämningssäsongen april till maj närmar sig kan de välja stabila, billiga gruvplatser. Påverkas av coronavirus, många fabriker är faktiskt inte helt öppna och överutbudet av el är faktiskt ett bra tillfälle att förhandla om låga elpriser.

varning: Detta material bör inte tas som grund för att fatta investeringsbeslut, och inte heller tolkas som en rekommendation att delta i investeringstransaktioner. Handel med digitala tillgångar innebär betydande risker och kan leda till förlust av ditt investerade kapital. Du bör se till att du förstår risken fullt ut och tar hänsyn till din erfarenhetsnivå, investeringsmål och söker oberoende ekonomisk rådgivning vid behov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me