Square investerar i BTC, McAfee arresteras och Revolut ökar kryptoverksamheten

Veckans största berättelser från kryptovalutavärlden som du kanske har missat

Den här veckan såg många anmärkningsvärda historier från kryptovalutavärlden. Vi fick reda på att ett stort finansföretag tilldelade 50 miljoner dollar till BTC, en stor kryptoförespråkare arresterades för skatteflykt och en berömd fintech-bank rör sig längre in i det digitala valutarummet. Samtidigt granskar centralbanker runt om i världen CBDC.

Här är allt du behöver veta om de här berättelserna och mer i veckans utgåva av OKEx Insights veckans Crypto News.

Jack Dorsey’s Square tilldelade 50 miljoner dollar till BTC

Square, ett amerikanskt finansföretag som ägs och drivs av Twitter-vd och grundare Jack Dorsey, meddelat på torsdag att det har fördelat 1% av sina tillgångar i den ursprungliga valutan i Bitcoin-nätverket, BTC. 

Investeringen uppgår till 4 709 mynt och motsvarar cirka 50 miljoner dollar.

Viktiga takeaways

 • Squares investering i BTC kommer efter att Business Intelligence och mjukvarubolaget MicroStrategy investerat cirka 425 miljoner dollar i den första och främsta kryptovalutan – vilket signalerar en potentiell trend för företag som alltmer lägger BTC i sina böcker. 
 • Squares investering gjordes särskilt, delvis för att den tror på kryptovalutans kraft. Företaget uppgav att "kryptokurrency är ett instrument för ekonomisk bemyndigande och ger ett sätt för världen att delta i ett globalt monetärt system, vilket överensstämmer med företagets syfte." Square CFO Amrita Ahuja noterade också att företaget "tro [s] att bitcoin har potential att vara en mer allmänt förekommande valuta i framtiden."
 • Tillkännagivandet provade blygsamma vinster i både priset på BTC och aktierna i Square.

Square-värderingen har främst ökat sedan mitten av september. Källa: TradingView

John McAfee arresterad för skatteflykt och stämd för att ha pumpat ICO

Den engelska-amerikanska programvarumagnaten och kryptovalutaproponenten John McAfee arresterades i Spanien den här veckan för påstådd skatteflykt och avsiktligt underlåtenhet att lämna in skattedeklarationer – avgifter som kan leda till att den alltid kontroversiella figuren sitter fem år i fängelse.

Dessutom är United States Securities and Exchange Commission stämmer McAfee för att ha påstått bedriva icke avslöjad och betald marknadsföringsaktivitet för sju initiala mynterbjudanden 2017 och 2018 – pumptaktik som påstås ha förtjänat honom 11,6 miljoner dollar i BTC och ETH, samt 11,5 miljoner dollar i tokens.

Viktiga takeaways

 • McAfee är inte främmande för kontroverser och är mycket aktiv på Twitter, och man kan argumentera för att de anklagelser som tas ut mot honom inte är särskilt chockerande. Under kryptovalutamarknadsbubblan 2017–2018 skulle enstaka tweets från McAfees konto som nämner ett projekt resultera i nästan omedelbara prispumpar för myntet eller token – och det var i huvudsak allmänt känt att han marknadsför projekt för lön.
 • Den libertariska och före detta presidentkandidaten har också gjort sina till stor del antiregeringspositioner mycket offentliga på sociala medier – på sätt, kan man argumentera, som var provocerande mot SEC.

Centralbanker publicerar grundläggande principer för CBDC

Centralbankerna i Kanada, Storbritannien, Japan, Sverige och Schweiz har anslutit sig till Federal Reserve, Europeiska centralbanken och Bank for International Settlements i publicera en rapport som syftar till att ange hur nationella digitala valutor kan förbättra penningpolitiska implementeringar.

Rapporten har titeln "Centralbankens digitala valutor: grundläggande principer och kärnfunktioner" och diskuterar "grundläggande principer" för hur centralbankens digitala valutor ska utformas.

Viktiga takeaways

 • Bankerna hävdar att CBDC inte bör ersätta kontanter och andra befintliga betalningstyper. snarare borde de arbeta bredvid dem – en tro som vi redan har hört från ECB.
 • CBDC bör också "gör ingen skada" enligt rapporten, samtidigt som det främjar innovation och effektivitet.
 • Rapporten från gruppen huvudsakligen västerländska centralbanker kommer på hälarna i Kinas framgångsrika pilotprogram för sin egen digitala valuta, DCEP.

Revolut blir kryptosäkerhetsföretaget Fireblocks 100: e kund


Det Londonbaserade fintechföretaget Revolut är gå samman med digitala säkerhetsföretag Fireblocks i ett försök att snabbt skapa nya kryptorelaterade funktioner.

När det gäller presstid är det för närvarande oklart exakt vilka nya funktioner eller produkter som kommer att erbjudas av partnerskapet.

Viktiga takeaways

 • Revolut är inte främmande för kryptovaluta. Den digitala banken har för närvarande 13 miljoner kunder och ger exponering mot BTC, Ether (ETH), Litecoin (LTC), XRP, Bitcoin Cash (BCH) och Stellar lumens (XLM).
 • Revolut innehar för närvarande alla digitala tillgångar för användarnas räkning och tillåter inte uttag av kryptovaluta – något som eventuellt kan förändras i framtiden, med tanke på att Fireblocks har hävdat att det kommer att hjälpa företaget i "säkra betalningsjärnvägarna för digitala tillgångsöverföringar."

Ethereums genomsnittliga hashfrekvens når nytt genom tiderna

Den 24-timmars genomsnittliga hashfrekvensen för Ethereum-nätverket har enligt uppgift nått en heltidshöjd den här veckan efter en sommarlång ökning av branschintresset över decentraliserad finansiering.

Enligt Glassnod, nätverkets processorkraft korsade 250 ton / s – en ökning med 80%, hittills.

Viktiga takeaways

 • Den ökade hashgraden på Ethereum-nätverket signalerar att fler gruvarbetare arbetar för att prägla ny eter – efterfrågan som nästan säkert drivs av fortsatt intresse för nuvarande och framtida Ethereum-baserade DeFi-projekt, eftersom ETH används för att betala transaktionsavgifter.
 • Förra månaden såg gruvarbetare på Ethereum-nätverket mer belöningar från gasavgifter än blockbelöningar – en historisk först för det främsta altcoinet.
 • Naturligtvis är Ethereum-nätverket säkrare än någonsin – eftersom en ökad hashfrekvens direkt korrelerar till ökad säkerhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map