Sichuan Floods, Bitcoin ATM Fraud and Blockchain in Consumer Finance

En veckovis översikt över blockchain och kryptovaluta nyheter från Kina och Hong Kong.

Kontinuerliga regnstormar i Sichuanprovinsen i Kina har fått rubriker den här veckan, med de bästa kinesiska Bitcoin-gruvpoolerna som minskar 15% –21% per dag. Vi såg också det första Bitcoin ATM-bedrägeriet som upptäcktes av Hongkongs tillsynsmyndigheter när China Banking Association fortsätter sin blockchain-push till konsumentfinansiering. Dessa berättelser och mer i veckans upplaga av OKEx Insights China Market Watch!

Översvämningar i Sichuan orsakar hashhastighetsfall för de bästa BTC-gruvpoolerna

Kinas sydvästra Sichuan-provinsen, som står för 9,66% av Bitcoins totala hashfrekvens och är den näst mest gruvarbetande regionen i landet, har lidit från kraftiga regnskurar de senaste veckorna. De kontinuerliga regnstormarna ledde till strömavbrott, telekommunikationsfrågor och internetavbrott i provinsen.

Rangordning av kinesiska regioner efter genomsnittlig månadsandel av den totala Bitcoin-hashfrekvensenRangordning av kinesiska regioner efter genomsnittlig månadsandel av den totala Bitcoin-hashfrekvensen. Källa: Cambridge Centre for Alternative Finance

Bitcoin-gruvpooler i Sichuan pausade till stor del verksamheten på grund av de kraftiga regnstormarna. Statistik från BTC.com avslöjade att toppbrytande pooler, som Poolin, F2 Pool och Ant Pool, drabbades av 15% –21% i den dagliga hashgraden den 18 augusti. Lubian.com är den enda topp 10 Bitcoin-gruvpoolen som har inte påverkats av regnstormen.

Bitcoin-gruvpoolers hash-rankning och 24-timmarsändringarBitcoin-gruvpoolers hash-rankning och 24-timmarsändringar. Källa: BTC.com

Viktiga takeaways

  • Kina är hem för majoriteten av Bitcoins hashfrekvens, värd 65,08% av den genomsnittliga månadsandelen. De drabbade gruvpoolerna – Poolin, BTC.com, F2 pool och Antpool – kombinerar för över 50% av BTC: s totala gruvkraft.
  • Kina-baserade Bitcoin gruvpool Lubian.com är skiftande del av dess gruvdrift till Iran. Som ett resultat har regnstormen i Sichuan haft minimal inverkan på Lubian.coms verksamhet.

Bitcoin hash-diagramBitcoin hash-diagram. Källa: blockchain.com

Hongkongs första polisutredning av Bitcoin ATM-bedrägeri

Hongkongs polis har arresterad tre män i åldrarna 26 till 55 för påstått fusk av Bitcoin-uttagsautomater på 30 000 dollar.

Enligt Wilson Tam Wai-shun, chef för cybersäkerhets- och teknikbrottsbyrån i Hongkong, har de skyldiga dragit ut totalt 226 000 HKD i kontanter från sex Bitcoin-bankomater i 11 transaktioner. Transaktionerna upptäcktes först av två kryptobörser, som misstänkte att de skyldiga hade dragit ut kontanter utan officiella tillstånd.

Viktiga takeaways

  • Detta är det första fallet med Bitcoin ATM-bedrägerier i Hong Kong och speglar att det finns säkerhetshål i kontantuttag med sådana maskiner i den särskilda administrativa regionen.
  • BTC är inte ett lagligt betalningsmedel i Hong Kong. Regionens monetära myndighet behandlar den marknadsledande kryptovalutan som en virtuell vara och har hittills inte specificerat några specifika verkställighetsåtgärder för Bitcoin-relaterade bedrägerifall.

Karta över Bitcoin-bankomater i och runt Hong KongKarta över Bitcoin-bankomater i och runt Hong Kong. Källa: coinatmradar.com


China Banking Association driver blockchain-adoption i konsumentfinansiering

China Banking Association nyligen publicerad dess "China Consumer Finance Corporation utvecklingsrapport," där CBA erkände vikten av blockchain-teknik för att optimera arbetsflöden inom konsumentfinansiering.

Hanteringen av juridiska tvister om osäkra fordringar är ett av de viktigaste områden som identifieras som potentiellt gynnade av blockchain-lösningar, särskilt när det gäller att spara utskriftskostnader. Detta beror på att konsumentutlåning och juridiska tvistedokument för osäkra fordringar kan lagras och nås enkelt i en blockchain.

Viktiga takeaways

  • Den senaste anställningsperioden bland Kinas skuldföretagare och den stigande brottsfrekvensen för konsumentskulder är alarmerande tecken för landets konsumentfinansieringsindustri.
  • CBA har erkänt dessa smärtpunkter i branschen och uppmanade företag att förfina sina affärsmodeller genom att utnyttja blockchain-teknik, artificiell intelligens och 5G.

Diagram över Kinas hushållsskuld till BNPDiagram över Kinas hushållsskuld till BNP. Källa: tradingeconomics.com

PBoC injicerade 100 miljarder dollar för att öka utlåningsverksamheten

Aktiemarknaden i Kina har återhämtat sig från förra veckans nedgång. Shanghai SE Composite och CSI 300 handlas för närvarande till 3 408 och 4 741, efter presstiden, med en veckostigning på 2,68% respektive 2%. SZSE Blockchain 50-indexet är 3 998, med en veckovärdesförändring på 1,47%. För Hong Kong sjönk dock Hang Seng-index 0,26% denna vecka och ligger för närvarande på 25 179.

Prestanda för kinesiska marknadsindexPrestanda för kinesiska marknadsindex. Källa: Handelsekonomi, Investing.com

En utlåningsökning från People’s Bank of China är en drivkraft som hjälper den kinesiska aktiemarknaden att återhämta sig. PBoC injicerade 700 miljarder CNY (100,7 miljarder dollar) i form av ett års långfristiga lånefacilitetslån, eller MLF, till finansinstitut till en lånekostnad på 2,95%, samtidigt som de hävdade att den nya fondinjektionen helt kan möta finansiella institut. “efterfrågan på marknaden.

Nyckelavhämtning

  • MLF är ett av de viktigaste verktygen som används av PBoC för att hantera långsiktig likviditet i banksystemet, vilket fungerar som ett riktmärke för landets primära ränta.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map