Ripple-rättegång, Ethereum 2.0, BTC-rekord och PayPal – Roundup 2020

Årets sista News of the Week tar en titt tillbaka på 2020: s största kryptohistorier

Det har varit ett händelserikt år i Bitcoin, blockchain, fintech och kryptovalutor – helt fram till de sista veckorna 2020.

I år såg vi BTC nå nya heltidshöjder efter Bitcoins block-belöningshalvering, Etheruem 2.0 startade framgångsrikt, PayPal kom in i kryptovalutorummet och Ripple blir stämd av United States Securities and Exchange Commission.

Här är en kort sammanfattning av alla de största kryptoberättelserna från det tumultiga året 2020.

Ripple stämd av SEC för olagligt värdepapperserbjudande, XRP i fritt fall

Den första nyheten på den här listan råkar också vara den senaste och har ägt rum den här veckan.

Efter år av spekulationer om att en sådan händelse kan hända har U.S. Securities and Exchange Commission officiellt lämnade in en rättegång mot fintech-företaget Ripple, VD Brad Garlinghouse och medgrundare Chris Larsen för påstått genomförande av en oregistrerad värdepappersförsäljning till ett belopp av 1,3 miljarder dollar, med början 2013.

Oregistrerade värdepapper i fråga är företagets kryptovalutamynt, XRP, som påstås både såldes till globala investerare och distribueras i utbyte mot tjänster..

Viktiga takeaways

 • Frågan om XRP – den fjärde rankade kryptovalutan – är en säkerhet har funnits i många år. Rättegången från SEC kan sätta den debatten i vila för alltid.
 • Den högprofilerade rättsliga striden kommer troligen att öppna översvämningsgrindarna för tillsynsmyndigheter för att väcka talan mot andra kryptovalutaföretag som erbjuder sina egna mynt eller token på liknande sätt.
 • Priset på XRP är i fritt fall, och avnoteringar från större kryptovalutabörser verkar överhängande.

En XRP-prisstegning föregick nyheten om att Ripple stämdes av SEC. Källa: OKEx

Ethereum 2.0 lanserar framgångsrikt, 1 miljard dollar i ETH låst

Efter år av väntan lanserades den efterlängtade protokolluppgraderingen för Ethereum – kallad Ethereum 2.0 – i december. Nätverksuppgraderingen introducerar proof-of-stake till det tidigare bara proof-of-work-nätverket.

Viktiga takeaways

 • Utvecklingen av Ethereum 2.0 har varit lång och krånglig. Som sådan är den framgångsrika lanseringen av fas 0 en stor seger för den ledande plattformen för smarta kontrakt.
 • Mer än 1 miljard dollar i ETH har redan låsts in i Ethereum 2.0s insättningsavtal – med mer förväntat när tiden går.
 • ETH låst i Ethereum 2.0 kommer inte att vara tillgänglig för försäljning på den öppna marknaden under en längre tid – något som kan påverka ledande altcoyns marknadsdynamik.

PayPal anger – och validerar – officiellt kryptoutrymme

Betalningsjätten PayPal gick äntligen in på kryptovalutamarknaden i oktober när företaget meddelat att köp och försäljning av utvalda kryptovalutor skulle erbjudas via plattformen.

Viktiga takeaways

 • Nyheten om att PayPal gick in i kryptovalutautrymmet orsakade en prisuppgång på marknaderna – och pressade BTC förbi 12 000 dollar.
 • Fintech-konkurrenter Revolut och Square Cash App var sannolikt drivkrafter bakom PayPals beslut att erbjuda kryptomäklartjänster.
 • PayPals acceptans av BTC och andra kryptovalutor utgör ett stort steg mot både mainstream-antagande och validering.

PYPL såg sin värdering öka dramatiskt 2020. Källa: Google

Halvering av Bitcoin följt av nya höga priser hela tiden

Som planerat genomgick Bitcoin sin halvering av blockbelöning i maj i år – vilket minskade den stabila utbudet av nyminerade BTC på hälften. Den 17 december bröt den ledande kryptovalutan sitt tidigare pris hela tiden över globala börser och har sedan dess gått in i prisupptäckten.

Viktiga takeaways

 • Även om Bitcoin-halveringshändelsen inte alls var en överraskning, sammanföll den – som många förväntade sig – med en hausseartad trend för den främsta kryptovalutan eftersom utbudssidan minskades betydligt. Faktum är att en investerare ensam började köpa mer BTC på månadsbasis än vad som till och med bryts ut.
 • Ser vi förbi fanfare, det faktum att BTC har återhämtat sig efter en högprofil krasch och efterföljande björnmarknad 2018 för att överträffa toppen av sin tidigare "bubbla" kommer att gå långt för att stärka idén att Bitcoin är här för att stanna.

Priset på BTC gick in på en ny tjurmarknad 2020. Källa: OKEx

Institutionella investeringar tjurar officiellt in på BTC-marknaden

2020 har varit ett år fyllt med institutionella investeringar i kryptovalutautrymmet och i första hand BTC.

Trots att trenden till stor del startades av den berömda makroinvesteraren Paul Tudor Jones, var det verkligen MicroStrategy som fick alla rubriker genom en serie djärva och offentliga BTC-inköp. Hittills innehar företagsintelligensföretaget 70.470 BTC – värt över 1,6 miljarder dollar, när det här skrivs – i dess finansfond.

Massachusetts Mutual Life Insurance Co., som har 235 miljarder dollar i sitt allmänna investeringskonto, köpte också 100 miljoner dollar i BTC i december.

Viktiga takeaways

 • De som var runt 2018 minns väl känslan att institutionella investerare någon gång skulle komma till BTC-marknaden. 2020 visade sig vara året då de trädde i kraft, och 2021 kan mycket väl se att ännu fler spelare med stora pengar kommer in på marknaden.
 • MicroStrategys BTC köptes i genomsnitt till 15 964 dollar per mynt. Förutsatt att priset på den ledande kryptovalutan inte återgår till dessa nivåer kan företagets investeringsstrategi gå ner som en av de bästa i investeringshistorien. Men om priset på BTC kollapsar av någon oförutsedd anledning skulle företaget troligen vara i något allvarligt varmt vatten.

MicroStrategys aktiekurs reagerade positivt på företagets BTC-investeringar i år. Källa: Google

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map