En veckovis översikt över blockchain och kryptovaluta nyheter från Kina och Hong Kong

Det har varit en hektisk vecka i kryptovalutasfärerna i Kina och Hong Kong. Digital valuta elektronisk betalning, Kinas officiella digitala valuta, fortsätter att rita rubriker i landet efter att Folkets Bank of China samarbetat med Shenzhen-regeringen för att distribuera DCEP "röda paket" till 50 000 medborgare genom ett lotteri. Under tiden förbereder sig kryptovalutabörser och gruvarbetare på den officiella lanseringen av Filecoin den 15 oktober.

Här är allt du kanske har missat angående dessa berättelser och mer i veckans utgåva av OKEx Insights China Market Watch.

DCEP röda paket som distribueras till Shenzhen-medborgare

People’s Bank of China samarbetade med Shenzhen-regeringen för att distribuera röda paket med DCEP till 50 000 medborgare genom ett lotteri, enligt ett meddelande den 8 oktober. Varje rött paket var värt 200 RMB.

Distributionen av DCEP-röda paket slutfördes den 11 oktober och mottagarna kan spendera sin begåvade DCEP på 3 389 utsedda köpmän i Shenzhen Luohu-distrikt.

Viktiga takeaways

  • Detta är den första offentliga rättegången för medborgarnas DCEP-utgifter i Kina. Walmart, Sinopec och Vanguard är bland de bästa köpmännen som sådana spenders kan handla på i Shenzens rättegång.
  • Medborgare kan också spendera sin DCEP i Shenzhen tunnelbana.
  • Mottagare måste spendera sina DCEP före 19 oktober och kan inte överföra sina DCEP till deras personliga bankkonto. Okänt DCEP kommer att samlas in av regeringen efter utgångsdatumet.

Filecoins officiella lansering förväntas allmänt i Kina

Det kinesiska kryptokurrency-samfundet ser fram emot den officiella lanseringen av Filecoin – som förväntas äga rum den 15 oktober, när mainnet har nått blockhöjd 148 888.

Cryptocurrency exchange – som OKEx – är redo att lista Filecoins token, FIL, omedelbart efter den officiella mainnet-lanseringen. Filecoin lanserade sitt testnät, "Rymd race," i slutet av augusti, som samlade 230 pebibytes lagringskraft från 360 gruvarbetare världen över.

Viktiga takeaways

  • Som en decentraliserad fillagringsleverantör fick Filecoin först stor uppmärksamhet under sin 257 miljoner dollar ICO 2017. Sedan dess har det skett flera förseningar i lanseringen av projektets mainnet.
  • Ett konsortium av gruvarbetare och riskkapitalister i Kina, under ledning av gruvföretaget Filecoin MIX Group, är inte nöjda med belöningsstrukturen för FIL-gruvdrift och hotade att gaffel Filecoin i mitten av september.

WeBanks FISCO BCOS påskyndar omvandlingen av hälsokoder

Den kinesiska regeringen redan aktiverat omvandlingen mellan "Guangdong hälsokod" och den "Macau hälsokod" i maj. Omvandlingen var dock ineffektiv på grund av långsamma verifieringstider och dataskyddsproblem.

Smärtpunkterna i omvandlingen av hälsokoden har nyligen varit adresserad av WeBanks FISCO BCOS blockchain. Nämnda blockchain tillämpar kryptografi på hälsodata, vilket förbättrar transparensen i överföringar av hälsodata och tar bort mellanhänder för datavalidering.

Viktiga takeaways

  • FISCO BCOS är ett öppet konsortium blockchain som syftar till att underlätta samarbete inom blockchain-användning av företag. Den utvecklas av en öppen källkodsgrupp, som inkluderar WeBank, Tencent och Huawei.
  • Med hjälp av FISCO BCOS har omvandlingstiden för hälsokoder massivt minskats från 1 minut 40 sekunder till mindre än 3 sekunder.

Ant Groups börsintroduktion undersöktes över potentiell intressekonflikt

Den här veckan fick aktiemarknaderna i Kina och Hong Kong blygsamma ökningar. När det gäller presstid handlas Shanghai SE Composite och CSI 300 för närvarande till 3 341 och 4 807 – med en veckovinst på 2,1% respektive 2,7%. I Hongkong ökade Hang Seng-index 1,7% denna vecka och ligger för närvarande på 24 655.

 De kinesiska och Hongkongs aktiemarknaderna steg efter den gyllene veckosemestern. Källa: Handelsekonomi, Investing.com

Den här veckan riktade aktiemarknadsdeltagarna sin uppmärksamhet mot den reglerande sonden för Ant Groups börsintroduktion. Den kinesiska värdepappersregleringskommissionen är undersöker en potentiell intressekonflikt med rapporter om att användare kan köpa fem kinesiska fonder för att investera i börsintroduktionen.

Viktiga takeaways

  • CSRC publicerad dess senaste riktlinje, som träder i kraft den 1 oktober, som varnar att fonddistributörer bör undvika intressekonflikter som uppstår vid försäljning av produkter till andra befintliga och potentiella företag. Detta kan vara tillämpligt för Ant Group.
  • Godkännande från CSRC krävs för dubbel notering i Hong Kong och Shanghai. Förseningen har tvingat Ant Group att skjuta upp utfrågningen med Hongkongs börs – det sista steget i godkännandeprocessen för noteringen i Hong Kong.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me