Omdefiniera Safe Heaven: A Look Back in Time

Översikt

Det verkar finnas en ökande ångest på kryptovalutamarknaderna efter att priserna på bitcoin inte lyckades hålla sig över de psykologiska 10000-nivåerna i februari. Besvikelsen kom strax mindre än tre månader före den efterlängtade bitcoinhalveringen. Även om bitcoin fortfarande har haft sina 21% QTD-vinster efter berg-och dalbanan i februari, har de senaste makrohändelserna hotat på både traditionella marknader och kryptomarknader och lagt till ett extra lager av osäkerhet. Men när vi tittar tillbaka i tiden kan investerare finna att de nuvarande marknadsförhållandena ser ut som 2012. 2012 och 2020 är båda bitcoinhalveringsår, med några globala kriser hände och aktiemarknaderna var turbulens. Kan historien avslöja mer detaljer om före- och efterhalveringen ur ett makroperspektiv?

Virusdriven försäljning

Februari var en tuff månad för kryptovalutamarknaderna. Med den eskalerande rädslan för koronavirusutbrottet, BTC priserna sjönk från USD10400 nivåer i mitten av månaden och stängdes i USD8500-området i slutet av månaden. Risk-off-känslan var också hög på de globala aktiemarknaderna. De Dow registrerade en nedgång på 1190 poäng den 27 februari innan den initiala returen inträffade, det värsta endagspoängfallet i historien. Råvaror drabbades också hårt med WTI gick under 50 USD per fat.

Å andra sidan ökade efterfrågan på en säker himmel, som US10Y nådde rekordlåget på 1,03% vid en tidpunkt innan det slog sig ner på cirka 1,08%.

Figur 1: Cross Asset YTD Performance Check (Källa: TradingView)

Medan bredare marknadsreaktioner verkar, har de målats en dyster bild, och kryptovalutamarknaderna blev inte immuna från det. Vissa ifrågasatte till och med bitcoins säkra himmelegenskaper eftersom det verkar misslyckades med att säkra mot osäkerheter.

Hitta dig själv tillbaka i tiden

Den kommande bitcoinhalveringen är fortfarande det primära fokus för de flesta kryptoklockare trots den senaste globala oron. Medan den senaste BTC prisåtgärder och den höga volatiliteten i andra tillgångar kan sätta några långsiktiga kryptoinvesterare i tvivel, ifrågasätta om halvering är en självbelåtenhet eller en verklig långsiktig haussyfaktor

Kanske kan vi se året 2012, där bitcoin hade sin första halvering och samtidigt var marknaderna mitt i en orolig orolighet, i så fall den europeiska skuldkrisen.

Det började 2009. Vissa EU-medlemsländer kunde inte refinansiera sina statsskulder, och några stater kunde inte rädda sina starkt skuldsatta finansinstitut utan hjälp från ECB eller IMF.

Tabell 1: Marknaderna 2012 och 2020 har liknande bakgrunder (Källa: OKEx)


Naturligtvis var de övergripande aktiemarknaderna och kryptovalutautrymmet mycket annorlunda än vad vi har idag. Risk-off-känslan, den pessimistiska utsikten och rädslan för en lågkonjunktur är dock jämförbara.

Figur 2: Bitcoin / STOXX50 / SPX Performance 2012-13 (Källa: Tradingview)

Intressant är att priserna på bitcoin hoppade cirka 160% 2012 på grund av skuldkrisen i euroområdet, och de flesta av dessa vinster hände före första halveringen, och vinsten var ännu mer märkbar året efter halveringen. I jämförelse, SPX fick 14,5% och SX5E hoppade cirka 11,2% 2012.

Det är trots allt en valutafråga

Vi har fortsatt att lyfta fram värdet av bitcoin och tror att bitcoin är en idealisk skydd mot inflation på grund av dess begränsade utbud. Med andra ord kan bitcoin vara en bra säkring mot fiatvalutavskrivningar.

Den europeiska skuldkrisen var inriktad på de strukturella problemen i det finansiella systemet och de enkla kreditvillkoren redan i början av 2000-talet. Som ett resultat har det lett till ett massivt räddningsprogram och sänkning av räntorna, dessa åtgärder har orsakat en betydande depreciering av EUR. I slutet av 2011, EURUSD handlades till över 1,4. I mitten av 2012, EURUSD redan sjönk till 1,20 område innan den återhämtade sig till 1.3.

När allt kommer omkring har skuldkrisen resulterat i några betydande valutaförskrivningar, och bitcoin reagerade på den avskrivningen 2012, redan innan den första halveringshändelsen ägde rum..

Nu, med tanke på de pågående osäkerheterna relaterade till koronaviruset, skiljer det sig i grunden från skuldkrisen. Ändå ser det ut som marknaden upplever något som vi gick igenom 2012. Vi anser att marknaderna bör fokusera mer på hur beslutsfattare reagerar på utbrottet och de resulterande ekonomiska konsekvenserna..

USA: s Fed levereras en sänkning med en halvpoäng som en nödåtgärd för virusutbrottet. DXY har sjunkit från de övre 99 handtagen till de låga 97 områdena. Marknader förvänta Fed kommer att sänka priserna ytterligare i marsmötet. Samtidigt har berättelsen från andra stora centralbanker underlättat framkom väldigt snabbt. Dessa skift kan orsaka tryck på G10FX, och det kan vara en ytterligare fördelaktig faktor för bitcoinpriser på medellång / lång sikt.

När det gäller halvering … ha tålamod, kom ihåg?

I vår tidigare publikation “Bitcoin Halving: The Time to Get in Bitcoin?OKEx Quant påpekade att prisökningen på bitcoin efter halvering har en tendens att förlängas varje gång, och denna marknadscykel förväntas inte slutföras förrän 2022. Även om de senaste prisåtgärderna kanske inte ser så hausse ut, tror OKEx Quant att marknaden är fortfarande en idealisk HODL-period för närvarande måste långsiktiga investerare troligen vara mer tålmodiga för att se resultaten.

Slutsats

Bitcoinsmarknaden var fortfarande liten när den europeiska skuldkrisen bröt ut, och den är fortfarande relativt liten idag jämfört med andra stora tillgångsslag. Bitcoin och kryptokurrency är kanske inte det bästa instrumentet för att säkra mot en global lågkonjunktur, eftersom bitcoin HODLers kan avveckla innehaven för att kompensera sina förluster i andra tillgångar eller återbetala sina skulder. Men när en kris kommer och beslutsfattare tenderar att tillgripa lättnad kan bitcoin vara en idealisk häckning mot valutadevalueringar. Den globala marknadsutvecklingen under denna förhalveringsperiod kan vara avgörande för alla kryptoinvesterare, och hur den utvecklas kan vara en dominerande faktor när det gäller framtida kryptotilldelningar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map