Mirror Protocol försöker göra amerikanska aktier tillgängliga för DeFi-världen

OKEx Insights DeFi Digest är en veckovis undersökning av den decentraliserade finansbranschen.

Ögonblicksbild av DeFi-marknaden

Den decentraliserade finansmarknaden sjönk något den här veckan eftersom det totala värdet i DeFi-produkterna sjönk från 14,44 miljarder dollar till 14,12 miljarder dollar.

Maker fortsatte sitt ledarskap inom DeFi-sfären med en 18% marknadsdominansnivå. Under tiden behöll Compound sin marknadsdominans inom utlåningssfären med en andel på 54%.

Den veckovisa genomsnittliga handelsvolymen för decentraliserade börser ökade med 2%, och Uniswap utvidgade sin handelsvolymdominans till 49%. Under tiden förblev Curve den största likviditetspoolen den här veckan med 0,79 miljarder dollar (i skrivande stund).

Det totala värdet låst i DeFi-sfären sjönk något den här veckan. Källa: DeFi Pulse och DeBank

Ansluter DeFi och aktier i USA

Med en jättestor $ 36,3 biljoner börsvärde, aktier i USA är en av de mest attraktiva tillgångsklasserna för globala investerare. Eftersom det inte finns några medborgarskapskrav för att äga aktier i amerikanska företag, får utländska investerare ofta tillgång till aktier via lokala banker och internationella mäklarföretag. Dessa finansinstitut begränsar emellertid investerare utanför deras operativa jurisdiktioner och ställer ytterligare krav på efterlevnad för sina kunder – till exempel bankkontouppgifter. Dessa krav gör att 1,7 miljarder obankade inte kan komma åt den amerikanska aktiemarknaden.

Tillkomsten av decentraliserade kryptovalutor gör det möjligt för investerare att få exponering för amerikanska aktier. Till exempel kan användare av Abra-plattformen ingå avtal som ger syntetisk exponering för kursrörelserna för amerikanska aktier. Men Abras erbjudanden misslyckades för att följa amerikanska värdepapperslagar och Securities and Exchange Commission införde Abra-and-desist order på Abra i juli 2020. Användare i Abra kan inte längre köpa amerikanska aktier med hjälp av kryptovalutor.

Bortsett från Abra tillhandahöll också kryptovalutabörser och handelsplattformar – som Currency.com, Bittrex och FTX – tokeniserad aktiehandel. Dessa plattformar är dock centraliserade och kan inte tillhandahålla tjänster utanför deras jurisdiktioner.

Terraform Labs, skapare av stablecoin LUNA, meddelat lanseringen av Mirror Protocol den 4 december. DeFi-protokollet möjliggör syntetiska tillgångar genom att tillhandahålla prisexponeringar i kedjan till verkliga tillgångar – inklusive aktier, råvaror och börshandlade fonder i USA.

Som ett decentraliserat protokoll erbjuder Mirror Protocol en port till amerikanska aktier för globala användare. För att göra det tillåter Mirror Protocol användarna att prägla en Mirror-tillgång eller mAsset – en token som spårar priset på amerikanska aktier, som Apple och Tesla. Mirror Protocol antar Bandprotokollets prisorakel för att spåra priset på amerikanska aktier var sjätte sekund. Prisoraklet uppdaterar dock inte priset på mAsset utanför handelstiden på amerikanska aktiemarknader.

Användare är skyldiga att sätta in medel som säkerhet för att prägla syntetiskt amerikanskt kapital i Mirror Protocol. För att prägla detta kapital måste användarna sätta 150% av säkerhetsvärdet i LUNA-stablecoins eller äga 200% av säkerhetsvärdet i mA-tillgångar. Det erforderliga säkerhetsförhållandet i Mirror Protocol är mycket lägre än andra syntetiska börser. Synthetix kräver till exempel en säkerhetsgrad på 750% i sin SNX-token.

Arrington XRP Capital nyligen publicerad en forskningsrapport och citerade två skäl till det låga säkerhetsvärdet som krävs enligt Mirror Protocol – nämligen den låga prisvolatiliteten i säkerheten och det faktum att säkerheten kan handlas på likvida marknader. Priserna på stablecoins har uppvisat låg prisvolatilitet sedan mitten av 2019, med en standardavvikelse på 0,006. Dessutom möjliggör prisstabiliteten för stablecoins en lägre säkerhetsgrad för prissättningstillgångar. Dessutom noteras och handlas mAsset i Terraswap och Uniswap.


Viktiga skillnader från att köpa aktiemarknadsandelar

Det är viktigt att notera skillnaderna mellan att köpa amerikanska aktier på aktiemarknaden och att köpa syntetiska amerikanska aktiekontrakt i Mirror Protocol. Investerare har rätt till ägarkrav för börsnoterade företag för de aktier de köpte på aktiemarknaden. Detta är inte fallet med syntetiska tillgångar på Mirror Protocol. Dessutom har investerare i Mirror Protocol inte rätt att få utdelning.

Mirror Protocol erbjuder emellertid exponering för obankrad befolkning för amerikanska aktier. Dessutom kan investerare ingå syntetiska amerikanska aktiekontrakt i bråkdelar, vilket förbättrar investeringsflexibiliteten.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map