MicroStrategy gör $ 250 miljoner BTC-investeringar, eftersom YAM ser $ 60 miljoner kollaps – Crypto News of the Week

Återigen var det en händelserik vecka i världen av blockchain-teknik och kryptovalutor. Vi såg att miljontalsföretaget MicroStrategy köpte mer än 250 miljoner dollar i BTC, ett DeFi-projekt kollapsade med 60 miljoner dollar på några minuter, och ett stort derivatutbyte ändrade sin melodi på KYC-kraven – dessa berättelser och mer i den här utgåvan av OKEx Insights Crypto Veckans nyheter.

Nasdaq-noterade MicroStrategy köper 21 454 BTC för reserver

Efter att ha avslöjat sina planer på att säkra mot inflation med alternativa tillgångar – som Bitcoin (BTC) och guld – i slutet av förra månaden, har MicroStrategy köpt över 250 miljoner dollar i BTC. Specifikt förvärvade det Nasdaq-noterade företagsintelligensföretaget till ett värde av 1,2 miljarder dollar 21 454 mynt, även om det inte avslöjade detaljerna om exakt hur mynten köptes.

MicroStrategy Incorporated VD, Michael J. Saylor, förklarade i ett pressmeddelande:

”Vår investering i Bitcoin är en del av vår nya kapitalallokeringsstrategi, som syftar till att maximera långsiktigt värde för våra aktieägare. Denna investering återspeglar vår övertygelse om att Bitcoin, som världens mest antagna kryptovaluta, är en pålitlig butik med värde och en attraktiv investeringstillgång med mer långsiktig uppskattningspotential än att hålla kontanter. ”

Viktiga takeaways:

  • MicroStrategys betydande köp av BTC som en primär tillgångsreserv, liksom uttalandet från bolagets VD, fungerar som stöd för den första kryptovalutan och ger betydande legitimitet till fallet Bitcoin som en alternativ investering..
  • Det är självklart att fler börsnoterade företag kan se på BTC som en reservtillgång – särskilt om MicroStrategys plan ger utdelning inom en snar framtid.

MicroStrategy-aktiekurs, hittillsMicroStrategy Incorporated aktiediagram, hittills. Källa: Google

DeFi-projektet YAM kollapsar från $ 60 miljoner till $ 0 nästan direkt

Yam Finance, en avkastningsodling "experimentera," kollapsade efter att ha bara funnits i ungefär två dagar – sjunkit från ett börsvärde på 60 miljoner dollar till 0 dollar på mindre än en timme.

Priset på en YAM-token nådde en topp på ungefär $ 167 innan den blev värdelös efter att ett kritiskt fel upptäcktes som såg att protokollet gjorde styrning omöjlig.

Projektet har sedan dess meddelat planer på att migrera till nytt protokoll, YAM 2.0.

Viktiga takeaways:

  • Överflödet kring avkastningsjordbruk och decentraliserad ekonomi kan mildras av detta inte helt oväntade misslyckande.
  • Den kortlivade hype som omger YAM och dess efterföljande kollaps kommer att fungera som en varning inte bara för DeFi-samhället utan också för det bredare kryptovalutasamhället, som har blivit extremt girig under de senaste veckorna.

Sju dagars diagram som visar kollaps av YAM: s börsvärdeDet totala börsvärdet för YAM under de senaste sju dagarna. Källa: CoinGecko

Ethereums gruvvinster når två år högt när transaktionsavgifterna stiger

De per dag vinst av gruvdrift Ether (ETH) nådde toppar den här veckan som vi inte sett på över två år – ett direkt resultat av skyhöga transaktionsavgifter på Ethereum-nätverket och ökad efterfrågan på ETH- och DeFi-tokens.

Den genomsnittliga transaktionsavgiften USD-värdering på Ethereum-nätverket har inte varit så hög sedan 2015, enligt data från Blockchair. På samma sätt är mediantransaktionsavgiften i ETH alltid hög.

Viktiga takeaways:

  • Manian kring decentraliserad ekonomi tar sin vägtull på Ethereum-nätverket, som driver nästan alla DeFi-plattformar.
  • Skalbarhet har varit ett primärt bekymmer för Ethereum i flera år, och de skyhöga transaktionsavgifterna understryker bara vikten av att Ethereum 2.0 löser skalbarhetsproblem.

ETH-median transaktionsavgiftEtt diagram som illustrerar median transaktionsavgiften i ETH. Källa: Blockstol

Revoluts kryptobestånd ökade med 152% jämfört med året innan

Revolut rapporterar starka resultat när det gäller kryptosidan av sin verksamhet. Enligt en årsrapport från den europeiska fintech-enhörningen och den alternativa banklösningen hade sina kunder 93,3 miljoner pund i kryptotillgångar i slutet av förra året – en ökning med 152% från 37,1 miljoner pund i slutet av 2018.

Trots den ökade tillväxten i Revoluts kryptoverksamhet är företaget fortfarande fungerar med förlust.

Viktiga takeaways:

  • Även om detta fortfarande är obekräftad spekulation, är det självklart att värdet av krypto som hålls i Revolut har och / eller kommer att öka under 2020 – baserat på föregående års tillväxt, ökat intresse från institutionella investerare och potentialen för USA banker för att tillhandahålla vårdlösningar för digitala tillgångar.
  • Rykten fortsätter att bestå att fintech-jätten PayPal snart kommer att lansera kryptomäklartjänster via Paxos, vilket delvis kan svara på ökad efterfrågan på kryptovalutor i fintech-sektorn..

BitMEX för att upprätthålla obligatoriska användaridentifierings krav

BitMEX har meddelat att alla användare kommer att bli föremål för obligatorisk identitetsverifiering, efter år efter att ha bara krävt en e-postadress, lösenord och bosättningsland. De nya verifieringskraven kommer att se till att användare behöver lämna in bevis på plats och svara på frågor om handelsupplevelse bland annat i slutet av en "avdragsperiod" avslutas i februari 2021.

Viktiga takeaways:

  • BitMEX har länge varit en primär destination för individer som vill handla kryptoderivat med hög hävstång och praktiskt taget noll KYC-krav. Obligatorisk identitetsverifiering kommer säkert att förändra utbytet, och trimma dess användarbas på kort sikt.
  • Den främsta motivationen för BitMEXs nya politik härrör sannolikt från rädslan för ökat regulatoriskt tryck och granskning. Moderbolaget, HDR Global Trading Limited, är registrerat i Seychellerna – där individer inte får använda börsen.

Minskande daglig volym för BTC-futures på BitMEXBitMEX BTC futures dagliga volym har minskat över tiden. Källa: skew.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map