MassMutual köper BTC då MicroStrategy ser sin aktierekommendation nedgraderas

Veckans största berättelser från kryptovalutavärlden som du kanske har missat

Det har varit en ny händelserik vecka i kryptovalutavärlden. Vi har sett att en institutionell behemoth köper in BTC eftersom en annan storaktörs aggressiva inköp framkallar en nedgraderad aktierekommendation. Under tiden försöker ett lands tillsynsmyndigheter slå ner på krypto-till-kryptotransaktioner samtidigt "Crypto mamma" kräver en omfamning av blockchains frihetsprinciper.

Här är allt du kanske har missat på blockchain- och kryptokurrencynyhetsfronten den här veckan, i den här utgåvan av OKEx Insights ‘Crypto News of the Week.

MassMutual investerar 100 miljoner dollar i BTC

Massachusetts Mutual Life Insurance Co. har blivit den senaste institutionen för att gå med i Bitcoin-vagnen efter investera 100 miljoner dollar till BTC och ytterligare 5 miljoner dollar till en aktieandel i NYDIG, ett Bitcoin-dedikerat finansföretag med 2,3 miljarder dollar under förvaltning.

Viktiga takeaways

  • MassMutuals BTC-köp ger den direkt exponering för den ledande kryptovalutan och signalerar att företaget förväntar sig att andra institutionella aktörer följer efter.
  • Det amerikanska ömsesidiga livförsäkringsbolaget är verkligen en institutionell bete, med en 169-årig historia och 235 miljarder dollar i sitt allmänna investeringskonto. Dess nyvunna exponering för BTC kommer sannolikt att främja förtroendet för den digitala tillgången bland andra institutionella giganter.

NYAG försöker förlänga föreläggandet mot Tether

Det pågående juridiska drama mellan New York Attorney General och kryptovalutbytet Bitfinex har sett en ny utveckling denna vecka efter den förstnämnda påståendet att den senare har samarbetat och förväntar sig att lånedokument kommer att överlämnas inom några veckor.

Dessutom är NYAG sökande att förlänga ett föreläggande som skulle hindra Tether från att låna Bitfinex mer pengar fram till 15 januari.

Nyckelavhämtning

  • Tether utfärdar USDT, ett UST-kopplat stablecoin som ofta kallas av företagets namn. Det aktuella börsvärdet på USDT är enligt US $ 19,949,725,669 CoinGecko, vilket gör det till det ledande stablecoin med stor marginal. Ett negativt resultat för Tether i den juridiska striden kan skicka några allvarliga chockvågor genom kryptovalutamarknaden.

Börsvärdet för USDT har skjutit i höjden 2020. Källa: CoinGecko

Frankrike ska besluta om krypto-till-kryptotransaktionsregler

Frankrike vill bli ett av de strängaste kryptoländerna i världen genom att reglera krypto-till-kryptotransaktioner, enligt uttalanden från den franska kryptoorganisationen ADAN: s president, Simon Polrot, och ytterligare källor – varav alla bekräftad landets reglerande avsikter att The Block.

Viktiga takeaways

  • De nya reglerna skulle troligen komma via ett dekret, som kringgår parlamentets godkännande.
  • Den främsta drivkraften bakom de potentiella reglerna är landets senaste erfarenheter av terrorattacker – vilket kommer att göra lite för att negera den pågående stigmatiseringen som förknippar kryptovalutornas primära användningsfall med penningtvätt och terroristfinansiering..

SEC-kommissionär efterlyser “omfamning” av kryptos frihetsprinciper

US Securities and Exchange Commissioner Hester Peirce – kallas av vissa i kryptovalutorummet som "Crypto mamma" – har återigen upprepat sin ståndpunkt att tillsynsmyndigheterna bör sträva efter att omfamna den relativt nya tillgångsklassen. I ett tal till Federalist Society den här veckan sa Peirce att de "bör räkna ut ett sätt att anamma de personliga frihetsprinciperna som ligger bakom det."

Nyckelavhämtning

  • Peirce är fortfarande en allierad med kryptovalutautrymmet med sitt insisterande på att dess underliggande teknik ökar friheten och tillhandahåller lösningar för dem med begränsad tillgång till traditionell finansiering – och att detta inte bara bör ångrullas av tillsynsmyndigheter.

MicroStrategys aggressiva BTC-push orsakar nedgraderad rekommendation

Citigroup-analytiker har nedgraderat sin rekommendation för MicroStrategy-aktien efter bolagets utfärdande av skuld för att köpa mer BTC. En anteckning från Citigroup till kunder anges, enligt The Block, det "emissionen av ny skuld för att finansiera Bitcoin-inköp är aggressiv och kan vara en deal-breaker för programvaruinvesterare, som kan frukta att de nu äger en mer riskfylld kapitalförvaltningsverksamhet."

Viktiga takeaways

  • Citigroups nedgraderade rekommendation framkallade en dubbelsiffrig försäljning av MicroStrategys aktiekurs.
  • MicroStrategy är en av de största aktörerna i BTC-investeringsutrymmet efter att ha köpt mer än 40 000 BTC 2020 – en strategi som enligt uppgift inte gillas allmänt bland företagets ledning.

MicroStrategys aktiekurs sjönk denna vecka efter Citigroups nedgraderade rekommendation. Källa: Google

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map