Litecoin – silver till Bitcoins guld (del I)

Abstrakt: Vi planerar att introducera Litecoin i tre artiklar för att hjälpa våra läsare att förstå Litecoin heltäckande. Den första delen av denna serie täcker Litecoin ur perspektivet av dess utvecklingshistoria och nuvarande status quo, främst med fokus på de milstolpar som hittills har uppnåtts, arbetsalgoritm, blockeringsbelopphalvering, prisutveckling, distribution av gruvpool, Github-åtaganden och google-söktrend.

Jag. Introduktion till Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC eller Ł), skapades av Charlie Li, en tidigare Google-anställd, som ägde sig åt att sträva efter att uppfylla sin vision om att skapa en lättare version av Bitcoin (BTC). Tekniskt sett liknar Litecoin nästan Bitcoin.

Liknande till bitcoin, skapande och överföring av Litecoin baseras på en öppen källkodkryptografiskt protokoll och hanteras inte av någon central myndighet. Litecoin-nätverket är planerat att producera 84 miljoner Litecoins (LTC), vilket är fyra gånger så många valutaenheter som Bitcoin, med den nuvarande cirkulerande leveransnivån på 61 276 211 LTC.

1. Litecoins Chronicle of Milestones

 • Litecoin släpptes via en open source-klient på Github den 1 oktober 2011.
 • Den 26 augusti 2015 halverades Litecoin-blockbelöningen för första gången, med Litecoin-produktionen per block som minskade från 50 till 25.
 • Den 3 juli 2016, Litecoin Association, som förespråkar för Litecoin, samarbetade med Litecoins kärnutvecklingsteam och släppte en Road Map 2016 som beskriver sina planer för framtiden. Ett av deras främsta utsikter från deras färdplan inkluderar att lansera en ny version av Litecoin med funktioner från Segregated Witness (SegWit), Lighting Network och Smart Contract.
 • Den 11 maj 2017 aktiverades Segregated Witness (SegWit) i 1 201 536: e blocket, och Litecoin hodlers kunde sedan dess göra Segregated Witness (SegWit) -transaktioner.
 • I juni. 21: a 2017 meddelade Charlie Lee att Lightning Network of Litecoin officiellt lanserades. Lightning Network är en av de mest efterlängtade teknologierna för att skala betalningar på en långsiktig och hållbar metod.

Litecoin (LTC) utnyttjar de underliggande värdena för blockchain-infrastruktur och har djup likviditet på kryptomarknaden. Antalet uttagsautomater för Litecoin (LTC) har också haft en exponentiell tillväxt på senare tid och står nu bara på andra plats än Bitcoin (BTC) globalt.

Litecoin, har också sett betydande sprut i antalet gruvarbetare, kryptovalutans transaktionsplattformar, utvecklare, handlare som accepterar Litecoins och användare sedan dess utveckling.

2. Litecoin vs Bitcoin: Förstå kärnskillnaden

Litecoin kallas “Silver till Bitcoins guld” och är den första peer-to-peer-internetvalutan baserat på Scrypt-algoritm. Även om funktionerna i Litecoin är nästan identiska med Bitcoin, det finns stora skillnader mellan dem:

 • Litecoin-nätverket syftar till att behandla ett block var 2,5: e minut medan bearbetningstiden för Bitcoin är 10 minuter. Därför hävdar utvecklarna att detta gör det möjligt för Litecoin att få snabbare transaktionsbekräftelse.
 • Litecoin har en leveransgräns på 8400, fyra gånger Bitcoins leveransgräns.
 • Litecoin använder kryptera i dess bevis på arbetet algoritm, en sekventiell minneshård funktion som kräver asymptotiskt mer minne än Bitcoins inte minneshårda SHA256-algoritm. Minnet är svårt kryptera krypteringsalgoritmen kan konkurrera med kapaciteten hos den professionella gruvutrustningen. Skrypta algoritm påminner människor om att ta itu med centraliseringsproblemen inom hash-databehandling eftersom det förhindrar så kalladeASIC från att dominera Litecoins hashfrekvens, och därmed driva fram branschen för att gå mot en mer decentraliserad riktning.

3. Litecoin Block Reward Halvering

Litecoin genomgår en belöning som halveras ungefär vart fjärde år, med det senaste som inträffade den 26 augusti 2015 då Litecoin-belöningen minskade från 50 LTC till 25 LTC. Teoretiskt kan blockgenereringshalveringen leda till obalanserad tillgång & efterfrågan och utlöser ett prisrally. Eftersom Litecoins pris till stor del påverkas av utbud och efterfrågan hade vissa spekulerat i att ett minskat utbud skulle leda till en efterföljande prisökning på Litecoin. I verkligheten hände dock en omvänd trend eftersom fler faktorer och variabler hade spelat in. Historiska data 2015 har visat att Litecoin har sett priset sjunka till viss del efter halveringshändelsen. Baserat på analysen kan följande faktorer ha bidragit till dess nedåtgående trend:

Prisutveckling för LTC två månader efter blockbelöningshalvering 2015

 • För det första, baserat på Litecoins prisutvecklingstabell 2015, har Litecoin (LTC) ökat kraftigt månader före sin belöningshalvering, klockade högst 8 967 $, långt över marknadens förväntningar.
 • För det andra var det totala börsvärdet på hela kryptomarknaden relativt litet och även de verkliga användningsfallen var fortfarande begränsade. Baserat på vår forskning är den skarpa prisuppgången en spekulation snarare än en verklig återspegling av dess värde.
 • För det tredje tvingade blockproduktionshalveringen också gruvarbetare att stänga sina servrar på grund av krympande belöningar och höga kostnader. Men datorkraften bevittnade också en viss nedgång efter halveringshändelsen, vilket pressade Litecoin-priset till en björntrend under ganska lång tid. Litecoin-svårigheten gick igenom sin första justering den 27 augusti samma år efter halvering för att hålla blockgenereringstiden på 150 sekunder, en nedgång på 7,61%

Cryptocurrency-marknaden har sett många tjurar och björnar sedan 2015, det gjorde Litecoin också. Litecoin har utvecklats snabbare än många andra stora mynt när det gäller teknik, ekosystembyggande och andra aspekter.

II. Nuvarande Litecoin Fundamentals Status Quo

 1. Nuvarande grundläggande Litecoin

Litecoin handlas för närvarande till cirka $ 60 vid presstiden, med en total börsvärde på $ 3,67 miljarder

2. Transaktioner i Litecoin Chain

3. Jämförelse av transaktionsdata för större blockkedjor

Handelsvolymen i Litecoin-kedjan har fortfarande ett gap att minska för att komma ikapp BTC och ETH. Litecoin är dock fortfarande motståndskraftigt tack vare sin stora börsvärde, stora användarbas och en täckning på 5,51% av det totala marknadsvärdet genom dess 24-timmars handelsvolym. Dessutom har Litecoin för närvarande 55822 aktiva adresser. Förutom att döma av den stigande trenden för transaktionsavgifter visar Litecoin en stabil och kontinuerlig tillväxt i sin transaktionsvolym.

4. LTC-distribution

5. LTC-innehavsprocent jämfört med totalt marknadsvärde av de 10 bästa, 100 bästa och 1000 bästa LTC-adresserna

I likhet med andra vanliga mynt är LTC också koncentrerad till några få toppadresser. Faktum är att tillgångsvärdet för de 500 bästa adresserna ensamt har täckt över 60% av den totala LTC-utbudet, inklusive adresserna för vissa centraliserade börser, vilket är det vanliga fallet för andra toppmynt.

6. LTC Mining Pool

LTC Mining Pool Distribution

LTC-gruvdelsdistributionen är relativ även bland stora aktörer, med den bästa gruvpoolen F2Pool som täcker 20,45% av all gruvproduktion, följt nära av andra stora pooler som Poolin, LTC Top och ViaBTC. Den relativt jämna fördelningen av gruvpooler ger sina gruvarbetare bättre stabilitet och säkerhet. Litecoin har dock fortfarande en lång väg att gå när det gäller att förbättra sin datorkraft jämfört med Bitcoins 47,31 EH / s och BCHs 1,6 EH / s.

Hashrate-distribution för de senaste 100 blocken

7. Liecoins Github begår frekvens

LTC-kod åtar sig på Github har varit kontinuerligt aktiva. Det har dock skett ett litet dopp under de senaste tre månaderna.

8. Google Trend

Litecoins Google Trend Google Trend Distribution

Litecoin rankas högt på Googles trend eftersom data visar intresse för Litecoin är starkt bland de stora mynten, koncentrerat i Nord- och Sydamerika, särskilt i länderna Venezuela, Amerika och Kanada.

III. Slutsats

Som världens fjärde största kryptovaluta på CoinMarketCap visar Litecoins parametrar som vi nämnde i allmänhet dess enastående och motståndskraftiga prestanda. Litecoin blockchain har varit helt funktionell, vilket mestadels krediteras dess solida underliggande tekniska fördelar. Men Litecoin kämpar också med vissa ömma poäng jämfört med andra toppmynt, till exempel koncentrationen av tillgångar i toppadresserna.

I nästa artikel kommer vi att dyka djupt in i dess blockeringshalveringshändelse och dess breda effekter på Litecoin-ekosystemet.

Referenser:

BitInfoCharts: https://bitinfocharts.com/zh/

CoinMarketCap: https://coinmarketcap.com/

CryptoID:https://chainz.cryptoid.info/

BlockChair: https://blockchair.com/

CryptoMiso:https://www.cryptomiso.com/

LTC-webbläsare

Litecoin (LTC) Whitepaper: https://cryptoverze.com/litecoin-whitepaper/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map