Längtan utnyttjas efter att Elon Musk har avskaffat Dogecoin, och Ethereums avgifter slog rekordhöjder

Veckans nyheter – Kryptovalutavärldens största berättelser i veckan

Den här veckan var som alltid en händelserik i blockchain- och kryptovalutabranschen. Vi såg Yearn utnyttjas för miljontals dollar på några minuter medan den ökande efterfrågan på decentraliserad finansiering har skickat Ethereums nätverksavgifter till rekordhöjder. Elon Musk tog också bort hänvisningen till Bitcoin från sin Twitter-bio för att tweeta om Dogecoin.

Här är allt du behöver veta om dessa berättelser och mer i veckans utgåva av OKEx Insights Week’s News.

Yearn exploit orsakar 2,8 miljoner dollar förlust på 10 minuter

Sen torsdag kväll var decentraliserad finansplattform Yearn Finance utnyttjas. Trots att det lindrades i ungefär 10 minuter, 2,8 miljoner dollar förlorades för en angripare medan ett valv förlorade 11 miljoner dollar.

Viktiga takeaways

 • Yearn är en välkänd plattform i DeFi-rymden, och det är värd för en massa partnerskap. Utnyttjandet kommer utan tvekan att skada – åtminstone tillfälligt – projektet, som har haft sina egna debatter om styrning senast.
 • Utnyttjandet kommer vid en tidpunkt då DeFi-styrningstoken skyhöjer i värderingen. Nyheter om Yearns problem gjorde inte mycket för att omedelbart stoppa tillväxten av andra tokens.
 • Attacken var mycket komplex till sin natur och kan så frön av tvivel om annan väletablerad DeFi-plattforms säkerhet.

Priset på YFI såg volatilitet direkt efter exploateringen. Källa: OKEx

Elon Musk tar bort Bitcoin från bio, shills Dogecoin

Elon Musk tog bort "#bitcoin" hashtag från sin Twitter-bio på torsdag innan han publicerade en serie tweets om Dogecoin. En prisökning för DOGE följde omedelbart men lyckades inte uppnå sina senaste toppar efter en Wall Street Bets-relaterad stigning.

Viktiga takeaways

 • Musks Twitter-bio-godkännande av Bitcoin var kortvarig, men det betyder inte att han inte är intresserad. Den gåtfulla Tesla-grundaren nämnde i ett klubbhusmöte att han ser potential i den ledande kryptovalutan.
 • Några inom blockchain-branschen hittar Musks Twitter-upptåg – särskilt hans Dogecoin-tweets – att vara otrevlig och farligt för privatpersoner.

Priset på DOGE upplevde en särskilt volatil vecka. Källa: OKEx

Ruffer sålde 40% av BTC-exponeringen för 650 miljoner dollar i vinst

Ruffer avslöjas försäljningen av cirka 40% av den totala BTC-exponeringen på onsdagen för 650 miljoner dollar i vinst. Investeringsföretaget för flera miljarder dollar köpte mynten i november 2020 och behåller fortfarande cirka 700 miljoner dollar i exponering för den ledande kryptovalutan.

Nyckelavhämtning

 • Som en institutionell investerare kan Ruffers framgångsrika handel signalera att liknande stora spelare också kan vara villiga att ta vinst efter omfattande BTC-prishöjningar – i motsats till att bara hålla hela sin exponering på lång sikt.

De genomsnittliga Ethereum-avgifterna är nya heltidshöga

Med intresse för decentraliserad ekonomi och Ethereum-baserade tokens växer, genomsnittliga transaktionsavgifter på ovannämnda baslager har nått en ny heltidshöjd på över $ 20.

Viktiga takeaways

 • Ethereum-användare och DeFi-deltagare tyckte att transaktionsavgifterna var dåliga förra sommaren när intresset för decentraliserad finansiering verkligen tog fart. Nu är avgifterna i princip dubbla vad de var under "DeFi sommar."
 • Många ifrågasätter Ethereums uppenbara brist på skalbarhet och undrar hur hållbart nätverket är för "framtiden för ekonomi."
 • Ethereum gruvarbetare är de största mottagarna av den dramatiska ökningen av transaktionsavgifter.
 • Mindre detaljhandelsanvändare prissätts från decentraliserade börser, som Uniswap och SushiSwap.

De genomsnittliga transaktionsavgifterna i Ethereum-nätverket skjuter i höjden. Källa: Blockchair

Guggenheim CIO ups BTC-mål till $ 600.000

Guggenheim Partners Scott Minerd har ökat sin prisprognos för BTC till uppåt på $ 600.000 per mynt. Investeringsföretagets investeringschef på flera miljarder dollar gjorde detta reviderade mål år en intervju med CNN på tisdag.

Viktiga takeaways

 • Trots det långsiktiga målet anser Minerd att institutionellt deltagande för närvarande inte räcker för att stödja nuvarande prisnivåer under $ 40 000 per mynt.
 • Minerds känsla är dock ännu ett exempel på att BTC blir mer accepterad som en tillgång som är värd att investera i från institutionella investerare och individer med hög nettovärde.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map