KuCoin komprometterade och BitMEX laddade, men Reddits MOON-tokennamn checkar ut

De största berättelserna från kryptovalutavärlden som du kanske har missat

Det har varit en exceptionellt dramatisk vecka i blockchain- och kryptovalutavärlden – särskilt när det gäller USA: s reglering. Vi såg en större digital tillgångsbyte komprometteras för en förlust på över 150 miljoner dollar och en annan kryptovalutaderivatutbyte som debiteras av United States Department of Justice and Commodity Futures Trading Commission. Under tiden tilldelade Internal Revenue Service kontrakt för att bryta Moneros sekretessfunktioner och Reddits MOON-community belönar token oväntat landar på den ordspråkiga månen.

Här är allt du behöver veta om de här berättelserna och mer i veckans utgåva av OKEx Insights veckans Crypto News.

KuCoin komprometterade, medel tvättades via decentraliserade börser

KuCoin, en Singapore-baserad digital tillgångsbörs, såg minst 150 miljoner dollar dräneras från sina heta plånböcker efter en eller flera hackare enligt uppgift fick tillgång till sina privata nycklar. En mängd kryptovalutor och Ethereum-baserade tokens stal – med senaste uppskattningar större än vad som ursprungligen rapporterades.

Viktiga takeaways

 • Som svar utövade olika projekt centraliserad kontroll genom att frysa eller reversera sina smarta kontrakt – ifrågasätta hur decentraliserade många av dem verkligen är.
 • Decentraliserade börser Kyber Network och Uniswap sades båda i rampljuset också, när tjuvarna började försöka tvätta de stulna medlen via DEX. Detta kan få mer uppmärksamhet i lagstiftningen när decentraliserade börser fortsätter att växa.

BitMEX-grundare som laddas av US Department of Justice och CFTC

Det amerikanska justitieministeriet har officiellt laddad BitMEX-grundarna Arthur Hayes, Samuel Reed och Benjamin Delo för att ha brutit mot Bank Secrecy Act och konspirerat för att bryta mot finansiella lagar. Derivatbörsens chef för affärsutveckling, Gregory Dwyer, anklagades också. Nyheterna om anklagelserna resulterade i att Bitcoins pris föll från 10 892 dollar till så lågt som 10 438 dollar, en minskning med mer än 4%, med altcoins som också ser en stor försäljning.

Viktiga takeaways

 • Den juridiska sagan som kommer att få kommer sannolikt att få betydande medieuppmärksamhet långt in i framtiden, eftersom många förväntar sig att Hayes och andra BitMEX-chefer kraftigt kommer att försvara sig i domstol. Dwyers advokat har redan sagt att han kommer att bestrida anklagelserna.
 • BitMEX meddelade nyligen att det skulle börja obligatoriskt Verifiera din kundidentitetsverifiering, som vissa i branschen såg som en röd flagga som derivatutbytet kan känna värmen från amerikanska tillsynsmyndigheter.

IRS tilldelar två kontrakt för att knäcka Moneros integritet

Efter att först publicera sitt mål att bryta mot integritetsfokuserad kryptovaluta Moneros transaktionsfördunkande natur har Internal Revenue Service tilldelade kontrakt till Chainalysis och Integra FEC. Kontrakten är värda 625 000 dollar vardera och mottagarna valdes av totalt 22 sökande.

Viktiga takeaways

 • Priset på XMR har – kanske överraskande – reagerat positivt på nyheterna att IRS har tilldelat kontrakt för att knäcka sitt integritetsprotokoll. Efter tillkännagivandet ökade sekretessmyntet med 12,3% och ökade med 3% per presstid. Under det senaste året har XMR ökat med 82,3%.
 • Det är ingen överraskning att Chainalysis vann ett kontrakt, eftersom det regelbundet får sådana blockchain-spårningskontrakt från USA: s regering. Integra FEC är å andra sidan ett relativt okänt namn i branschen.

Priset på XMR har ökat sedan IRS-kontrakt för att knäcka dess integritetsfokuserade protokoll tilldelades. Källa: CoinGecko

Kik bryter mot värdepapperslagen, Salt måste erbjuda återbetalning till ICO-investerare

Kik Interactive Inc. bryter mot värdepapperslagen genom att samla in 100 miljoner dollar genom en tokenförsäljning 2017, enligt onsdagens styrande från en amerikansk distriktsdomare för södra distriktet i New York, domare Alvin Hellerstein. Kik VD, Ted Livingston, har sedan dess utjämnat möjligheten att överklaga beslutet, vilket kommer efter att Securities and Exchange Commission lämnade in stämningen 2019.

Samtidigt har SEC gjort det beställde att Salt Lending måste erbjuda investerare återbetalning av det ursprungliga myntutbudet 2017 efter brott mot värdepapperslagen. Salt måste också betala en avgift på 250 000 dollar för att inte registrera sin tokenförsäljning hos tillsynsmyndigheten. Emellertid kommer utlåningsplattformen därefter att registrera sina SALT-token som värdepapper.

Viktiga takeaways

 • Domen mot Kik kommer sannolikt inte att bli en överraskning för många i kryptovalutautrymmet som har följt sin juridiska kamp med SEC, med tanke på att det verkar uppenbart att Howey-testet misslyckats – ett mått som skapats av högsta domstolen som bedömer om transaktioner eller inte kan betraktas som värdepapper.
 • Domen mot Salt kan verka lite som ett kraftigt slag på handleden, eftersom utlåningsplattformen bara behöver erbjuda återbetalningar, i motsats till att utfärda direktåterbäringar. En uppgörelse på $ 250.000 är också en relativt liten straffavgift i en bransch som dagligen hanterar betydligt högre siffror.
 • Priset på SALT hade – kanske överraskande – pumpat 140% efter att nyheterna slog till. Detta kan vara en reaktion på utlåningsplattformens avsikt att registrera token som säkerhet hos SEC.
 • Även om vi för närvarande närmar oss slutet av 2020, illustrerar dessa avgöranden att oregistrerade värdepapperserbjudanden från 2017–2018 ICO-vurm inte kommer att fly skottfritt.

Priset på SALT har reagerat positivt på SEC: s order att utlåningsplattformen måste erbjuda investerare återbetalning. Källa: CoinGecko

Reddit community token MOON ser marknadsvärde drabba ordspråklig måne

Reddits community-token för r / CryptoCurrency subreddit, MOON, säljs för närvarande för den Ethereum-baserade stablecoin DAI – på en rondell.

MOON existerar endast i Rinkeby testnet och såldes inte som sådan på den öppna kryptovalutamarknaden. En webbplats som heter xmoon.exchange tillät dock MOON-innehavare att konvertera sina testnet-tokens till en derivatprodukt som heter xMOON, som sedan kan handlas via en automatiserad market maker-utbyte mot xDAI, ett derivat av DAI som enkelt kan omvandlas till den populära stablecoin..

Viktiga takeaways

 • Från och med presstiden är 1 MOON-token värd cirka 0,067 DAI – ned från sitt ursprungliga värde på 0,095 DAI. Med tanke på sitt nuvarande utbud och dess växelkurs med DIA har community-tokens nuvarande marknadsvärde multiplicerats komiskt till septillion territorium, högre än för hela den globala ekonomin.
 • En snabbt sjunkande växelkurs kommer sannolikt att sätta tillbaka MOON-tokens marknadsvärde till mer realistiska siffror.
 • Hittills har MOON-token varit till stor del värdelös. Den decentraliserade växlingen av MOON till xMOON till xDAI till DAI skriver dock ut några aktiva Redditors "gratis pengar."

Börsvärdet för DAI har ökat dramatiskt de senaste månaderna, till stor del driven av efterfrågan på decentraliserad finansiering. Källa: CoinGecko

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map