Institutionella investerare vänder sig till decentraliserad ekonomi

Varför vi nu ser ett tydligt institutionellt intresse för det växande utrymmet för decentraliserad finansiering som tar det till nästa nivå.

Denna åsiktsartikel från OKEx vd Jay Hao var ursprungligen publicerad på Cointelegraph.

Den decentraliserade finanssektorn har ökat stadigt och har börjat se frukterna av sitt arbete. Men medan det finns mycket hype kring DeFi-projekt och applikationer, särskilt under Bitcoin (BTC) okarakteristisk brist på volatilitet, det finns fortfarande en lång väg att gå. 

Tekniken är fortfarande i ett tidigt skede, men även när frågor om användbarhet, skalbarhet, interoperabilitet och brist på tydlighet i lagstiftningen fortsätter att irritera utrymmet, är löftet om DeFi obestridligt, och dess värde är omöjligt att ignorera.

DeFi: s ostoppbara tillväxt 2020

Hittills har 2020 inte varit det bästa av åren för många, men DeFi har säkert kommit till sin rätt genom att exponera exponentiellt. Det passerade en viktig milstolpe i februari när den kumulativa värdet av tokens som är låsta i DeFi-applikationer uppnådda mer än 1 miljard dollar. Trots en viss nedgång från en försäljning i mars som slog ut på alla marknader, återhämtade sig antalet redan i juni. Idag är det står till 2,52 miljarder dollar.

Bland några av de viktigaste protokollen för att driva denna tillväxt är decentraliserat orakelnätverk Chainlink, vars token har exploderad med över 1 000% i år. Utlåningsprotokoll har också sett några av de mest dragkraft, med Föreningen svarar för 28% av det totala låsta värdet och MakerDAO följer inte långt efter. Det nya fenomenet “avkastningsodling” har gett investerare och kryptohandlare möjligheter att göra vinster.

Avkastningsodling, annars känd som likviditetsbrytning, är en viktig stimulansmekanism som DeFi-protokoll använder för att locka till sig likviditet. De gör detta genom att utfärda styrelse-tokens, såsom Compounds mynt, COMP, som ger styrningsrättigheter till innehavarna som tillför välbehövlig likviditet till nätverket.

All denna åtgärd har placerat DeFi-tokens bland de bästa kryptotillgångarna i år. Förutom COMPs häpnadsväckande tillväxt efter att ha kommit in på marknaden och den ostoppbara ökningen av Chainlink’s LINK under de senaste 90 dagarna, har andra DeFi-tokens som Aave (LEND) och Bancor (BNT) sett vinster på väl över 300%.

Inga smarta pengar kan ignorera stjärntillväxt så här i DeFi-rymden, som fortfarande till stor del domineras av detaljhandelsinvesterare. Det har dock fått något allvarligt grepp bland institutionella investerare – trots att infrastrukturen ännu inte är helt klar. Låt oss titta på några exempel.

Ökningen av institutionellt intresse för DeFi

Enligt en nyligen genomförda undersökningen av Fidelity Asset Management, 80% av de tillfrågade institutionerna tycker nu att det är tilltalande att investera i digitala tillgångar. Det är ett stort antal och en gigantisk förändring jämfört med för bara ett par år sedan när många svängde Bitcoin och andra kryptovalutor som bedrägerier.

Utöver att investera i välkända digitala tillgångar har några viktiga traditionella värdepappersföretag omdirigerat sitt intresse mot DeFi för att hjälpa utvecklingen av rymden. De Chicago DeFi Alliance, omfattar till exempel några av de bästa handels-, mäklar- och värdepappersföretagen. Detta initiativ skapades för att stödja lovande DeFi-startups med finansiering, resurser, marknadsskapande och andra tjänster.

Vi pratar om spelare som TD Ameritrade, Arca och CMT Digital. Alla inblandade företag har arbetat för både utveckling av rymden och dess reglering. Men även om reglering förblir helt klart oklar i detta decentraliserade, multirisdiktionella utrymme har investerare uppmuntrats kraftigt av åtgärder från Förenta staternas Securities and Exchange Commission angående Arcas aktie på New York Stock Exchange den här månaden.

En Bitcoin-ETF kan fortsätta att vara en het potatis, men i juli, den SEC godkände en Ethereum-baserad fond. Efter nästan 20 månaders påtryckningar för beslutet började Arca Labs sälja aktier i sin Arca U.S. Treasury Fund den 6 juli efter att ha fått ett officiellt meddelande om effektivitet.

SEC-godkända representerar Arcas digitala aktier av ArCoins och handlas på Ethereum blockchain. Detta är en viktig milstolpe för hela branschen, eftersom det representerar första gången SEC tillåter en fond med kryptografiska tokens att komma in på investeringsmarknaderna – och det är ett stort steg i rätt riktning mot att förena traditionell finansiering med digitala tillgångsinvesteringar.

Positiva utsikter inför Ethereum 2.0

Medan Bitcoins handelsvolym har nått en sexmånadersnivå fortsätter intresset från flera nyckelaktörer att vända sig till Ethereum. Världens största kryptoinvesteringsföretag, Grayscale, meddelade nyligen att den ökade sin viktning av Bitcoin och Ether (ETH) i sin Digital Large Cap-investeringsfond.

Fondens största innehav förblir naturligtvis fortfarande Bitcoin i en mil. mellan mars och juni ökade andelen BTC i sin fond från 81% till 81,5%. Ethereums viktning på gråskala ökade dock också betydligt från 9,6% till 11,7% under andra kvartalet.

Allt detta institutionella intresse för Ether är extremt positivt för samhället framför Ethereum 2.0, och vi är glada över att vara i spetsen för nästa stora våg av kryptovertagande som så småningom kommer att ta verkliga tillgångar till blockchain och slutligen tillåta obankrade en chans att få tillgång till finansiella tjänster. Vi listar inte bara större DeFi-tokens inklusive LINK, Maker (MKR) och COMP utan vi är också bland dem de första validerarna på Topaz testnet, Ethereums testnät för Ethereum 2.0.

Vi utökar ständigt vårt fotavtryck i DeFi-utrymmet med kund-till-kund-utlåningsfunktioner, DeFi-styrningstokenlistor och vår egen offentliga kedja, OKChain, så att en mängd DeFi-appar kan byggas i stor kommersiell skala.

Vi är medvetna om utmaningarna kring DeFi-rymden och förstår de steg som fortfarande måste göras. Men det ökade institutionella intresset för ett fortfarande växande område är ett gott tecken på att DeFi kommer att fortsätta att expandera, och OKEx är stolta över att vara i framkant för kryptos nästa revolution.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map