Den senaste veckan såg Bitcoins (BTC) prisökning över 10 000 dollar för första gången sedan februari i väntan på att den tredje halvan av belöningen skulle bli halverad, planerad till tisdag 11 maj.

Nyheter från kryptobranschen den här veckan inkluderade hausseartade BTC-investeringar, uppmärksammat företagsdrama och de nedslående effekterna av den stränga amerikanska värdepapperslagen.

Topp fem berättelser den här veckan

Paul Tudor Jones fond kan handla med BTC-terminer som en säkring mot inflation

Den 7 maj hedgefondsförvaltaren och makroinvesteraren Paul Tudor Jones meddelat att hans Tudor BVI-fond är beredd att handla Bitcoin-terminer.

I ett brev till investerare med titeln “Den stora monetära inflationen” berättade han för investerare att han satsade på Bitcoin – vilket han kvalificerade som en värdeförråd. Han sa att hans vändning mot BTC motiverades av den oöverträffade penningpolitiken som för närvarande införs för att mildra effekterna av COVID-19-pandemin..

Tycka om många före honom, Jones jämförde Bitcoin med guld och sa: “Bitcoin påminner mig om guld när jag först gick in i verksamheten 1976.” När det gäller hur mycket som investerats noterade Jones att för att köpa BTC-terminer var fonden beredd att börja med en maximal ”låg ensiffrig exponeringsprocent” av sina nettotillgångar, som för närvarande ligger på cirka 22 miljarder dollar.

Takeaways:

1. Många inom kryptobranschen har hyllat nyheterna som godkännande av krypto – och särskilt Bitcoin – som en tillgångsklass och en signal av mer institutionella investeringar som kommer.

2. Tidpunkten för Jones stora avslöjande – precis innan Bitcoins blockeringsbelopp halveras – bör noteras. Jones gjorde sin medvetenhet om halveringen tydlig i hans investerarbrev.

Som många analytiker förutspådde har den senaste veckan fram till Bitcoins blockbelöning halverat myntets pris stigit över 12 procent för att handla nära $ 10.000. BTC fick denna vecka nästan 150 procent i värde sedan dess krasch i mitten av mars.

3. Detta är egentligen inte Jones första interaktion med Bitcoin. Enligt Bloomberg, investeraren ägde tidigare BTC 2017 och sålde den nära sin allra högsta nivå på 20 000 dollar per mynt.

TRON rapporterade att de fick 2 miljoner dollar i koronavirusrelaterat stöd från den amerikanska regeringen

Den 5 maj rapporterade blockchain-plattformen Tron (TRON) att företagets USA-baserade team hade mottagen kontanthjälp som en del av CARES-lagen. Rapporten, som publicerades om vad som tycks vara två av dess officiella kinesiska sociala mediekonton, hävdar att företaget hittills har fått cirka 2 miljoner dollar i lättnad för småföretag och förväntar sig ett andra parti COVID-19-relaterat stöd.

Konstigt nog, inläggen på Tron’s WeChat och Weibo om ämnet citerar ”utländska medierapporter” och ”personer som är bekanta med saken.” Som källa länkar Trons WeChat-inlägg också till vad som verkar vara en individs konto på Weibo, som påstås tillhandahålla den ursprungliga rapporten, i sin tur med hänvisning till “industrins insiders.”

Tron har ännu inte bekräftat nyheterna direkt på kinesiska eller engelska, med en talesman för Tron Foundation Kvarteret på torsdag ”vi kan inte kommentera.”

OKEx Insights kontaktade även företaget för kommentar, men har inte fått svar inom presstiden.

Takeaways:

1. Både den enskilda Weibo-posten och Trons officiella inlägg hänvisar uttryckligen till uppfattningen att Tron får stöd från den amerikanska regeringen bevisar företagets legitimitet och “värde” i de amerikanska tillsynsmyndigheternas ögon.

2. Tron-grundaren Justin Sun är allmänt känd i branschen för sitt skamlös kampanj av hans blockchain (vars tagline ändå är “decentralisera webben”) och tillhörande projekt och hans detaljerade PR-stunts.

3. Crypto Twitter (på engelska) träffade Nyheter med upprördhet, minns Suns förmodligen mest berömda stunt – ett rekordbud på 4,5 miljoner dollar i en välgörenhetsauktion för att äta lunch med Warren Buffet förra året. Kritiken handlar i allmänhet om argumentet att Tron – även om det amerikanska företaget tekniskt sett kan kvalificera sig för lättnad – faktiskt inte behöver nämnda stöd och i ansökan tar det bort från småföretag som faktiskt gör.

Telegram berättar för amerikanska investerare att de inte längre kan finansiera sitt blockchain-projekt TON

Den 4 maj kryptoindustrins favorit messenger-app, Telegram, skickas ett brev till amerikanska investerare i dess efterlängtade blockchain-protokoll, TON, som ber dem att lämna projektet.

Företaget säger att det kommer att återbetala amerikanska investerare 72 procent av sina medel (detta är en uppdatering från förra veckans varsel till alla TON-investerare, vilket gav dem valet att ta en återbetalning på 72 procent nu eller vänta till april 2021 för en återbetalning på 110 procent via lån).

Flytten är i samband med pågående rättsliga åtgärder mot Telegram av U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). TON skulle ursprungligen lanseras i oktober 2019 efter att Telegram samlade in 1,7 miljarder dollar i två privata försäljningar av plattformens token, GRAM. Lanseringen försenades på grund av en nödåtgärd arkiverade av SEC samma månad och anklagade Telegram för att förbereda sig för att sälja oregistrerade värdepapper till amerikanska investerare.

Förra månaden tillkännagav företaget en ytterligare lanseringsfördröjning till april 2021 efter ett domstolsbeslut i det pågående SEC-fallet. Telegram förklarade sitt senaste beslut att helt utesluta amerikanska investerare genom att citera en ”osäker reglerande inställning i USA.”

Takeaways:

1. Tillbaka 2018, Telegram arkiverade för undantag med SEC för försäljning av GRAM – eller snarare rättigheter till tokens, som bara kommer att levereras när TON lanseras – till ackrediterade amerikanska investerare. SEC: s nödåtgärd för 2019 hävdade att när GRAM lanserades skulle investerare och Telegram kunna sälja tokens, som inte är registrerade som värdepapper i USA, för vinst.

2. Industrins hype kring TON drivs av det faktum att den förväntas integreras i den populära budbäraren själv, vilket möjliggör omedelbar, utbredd adoption. Telegram själv har Inte bekräftat alla detaljer om hur TON kommer att implementeras, förutom att säga att det kommer att vara ett open-source, decentraliserat protokoll.

Square Cash App ser rekordhöga Bitcoin-intäkter kvartalsvis

Kryptovänlig betalningsapp Square rapporterad rekordintäkter på 306 miljoner dollar från Bitcoin-försäljningen förra kvartalet i en resultatrapport som publicerades den 6 maj. I mars berättade företaget för investerare att det hade sett ökat “antagande och engagemang” med BTC-investeringar under de senaste veckorna..

Takeaways:

Tidpunkten för Square-talet visar att intresset för Bitcoin växer mot bakgrund av marknadsförhållandena i samband med koronaviruspandemin.

Gruvjätten Bitmain execs bokstavligen slåss om företaget

Igår 8 maj var Bitmain-grundare Micree Zhan – som förvisades från företaget förra året av medgrundare Jihan Wu – uppenbarligen inblandad i en fysisk konfrontation med en annan Bitmain-chef över företagets dokumentation.

Händelsen ägde rum vid Industry and Commerce Bureau i Peking, där Micree enligt uppgift hämtade ett dokument som bevisar att han har status som juridisk representant för företaget Beijing Bitmain Technology.

En av Bitmains högsta chefer, Luyao Liu, konfronterade Micree när en folkmassa bildades runt dem i byggnaden och tog dokumentet från honom i vad dök upp att vara en fysisk kamp. Båda parterna arresterades enligt uppgift.

Senare samma dag, Bitmain släppte ett uttalande som säger att Luyao är företagets “nuvarande juridiska representant”. Anteckningen betonade också att Micree “inte längre innehar någon position” på Bitmain.

Takeaways:

1. Bitmain’s pågående interna drama fortsätt när företaget enligt uppgift förbereder sig för att börsnoteras i USA.

2. Från och med november 2019 dominerade Bitmain a 75 procent andel av marknaden för kryptogruvhårdvara.

Följ Okex Insights:

https://t.me/OKEx_Insights

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me