Indien förbjuder kryptovalutor efter att Tesla köpt BTC

Veckans nyheter – Kryptovalutavärldens största berättelser i veckan

Det har varit en exceptionellt hausseartad vecka för Bitcoin och kryptovalutaindustrin efter att Tesla lade till 1,5 miljarder dollar i BTC till sin balansräkning. Twitter överväger nu att följa som Amerikas äldsta bank planerar att erbjuda kryptoinnehav och Mastercard planerar att stödja kryptovalutabetalningar. Men Indien vill verkställa ett heltäckande förbud mot allt som rör kryptovalutor.

Här är allt du behöver veta om dessa berättelser och mer i veckans utgåva av OKEx Insights Week’s News.

Indien förbereder filtförbud mot kryptovalutor

Indiens regering är redo att förstärka ett fullständigt förbud mot kryptovalutor, enligt en rapport från BloombergQuint. Förbudet skulle komma efter en övergångsperiod – uppåt ett halvt år – där kryptovalutainvesterare kan avveckla sina innehav.

Viktiga takeaways

 • Att vara ett fullständigt förbud skulle Indiens reglering göra olaglig inte bara kryptovalutainvestering utan också transaktion och handel med dem på utländska börser.
 • Skulle förbudet träda i kraft skulle Indiens regler till synes vara hårdare än Kinas, där handel med kryptovaluta-till-kryptovaluta fortfarande är tillåten.
 • Indien rymmer nästan 1,4 miljarder individer, som effektivt skulle avskäras från den globala kryptoekonomin.

Världens största förvaringsinstitut som erbjuder kryptovalutaförvaring

Amerikas äldsta bank är redo att börja erbjuda förvaring av BTC och andra kryptovalutor 2021. Enligt en rapport från The Wall Street Journal, Bank of New York Mellon planer om att betrakta kryptovalutor som tillgångar, som alla andra.

Viktiga takeaways

 • BNY Mellon chefer hävdade det där "digitala tillgångar blir en del av mainstream." Som sådan är att erbjuda lösningar för digitala tillgångar i bankens kunder.
 • BNY Mellon har över 40 biljoner dollar i tillgångar under administration. Genom att erbjuda kryptovalutaförvaring legitimerar världens största depå ytterligare Bitcoin och andra blockchain-baserade mynt och token.

Mastercard för att stödja kryptovalutor 2021

Mastercard kommer att börja stödja kryptovalutor 2021. Meddelandet kommer via ett blogginlägg, där företaget anges det där "digitala tillgångar blir en viktigare del av betalningsvärlden."

Viktiga takeaways

 • Mastercard har inte klargjort exakt vilka kryptovalutor det kommer att stödja, men det är självklart att BTC, stablecoins och andra större decentraliserade mynt och token kommer att stödjas.
 • Digitala tillgångar kopplade till mer centraliserade enheter och initiala mynterbjudanden kanske inte ser stöd av överensstämmelseskäl.

Mastercards aktiekurs steg efter tillkännagivandet av sina planer på att stödja kryptovalutor. Källa: Microsoft Bing

Twitter överväger att lägga till BTC till balansräkningen

Twitter är med tanke på tillägget av BTC till balansräkningen, enligt social media jättens CFO, Ned Segal. Intresset härrör från möjligheten att företagets anställda och / eller leverantörer begär betalning i BTC.

Viktiga takeaways

 • Twitters VD, Jack Dorsey, är en långvarig förespråkare för Bitcoin. Han nyligen gjord en donation på 1 miljon dollar till Coin Center, en tankesmedja med fokus på positiv politisk utformning av kryptovalutor, och samarbetade med rapparen Jay-Z för att ge 500 BTC till ett bidrag med fokus på Bitcoin-utveckling i Afrika och Indien.
 • Med tanke på Dorseys proaktivitet när det gäller Bitcoin, skulle det inte komma som en överraskning om Twitter verkligen lade BTC till sin balansräkning.

Twitters aktiekurs ökade efter företagets övervägande att sätta BTC i balansräkningen. Källa: Microsoft Bing

Tesla köper BTC, planerar att acceptera det som betalning

Tesla köpte 1,5 miljarder dollar i BTC, enligt en ansökan till United States Securities and Exchange Commission publicerad på måndag. Dessutom planerar det Kalifornienbaserade elfordonet och företaget för ren energi att acceptera den främsta kryptovalutan som betalning.

Viktiga takeaways

 • Nyheten om Teslas köp skickade priset på BTC högre och kommer sannolikt att sjunka som en av de mest anmärkningsvärda händelserna i kryptovalutans historia.
 • I Teslas fotspår förväntas många andra större företag nu på allvar överväga att sätta BTC på sina balansräkningar.

Teslas aktiekurs har sjunkit den här veckan. Källa: Microsoft Bing

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map