Hur påverkar Brexit Crypto?

Är Brexit en chans för krypto att få ett starkare fotfäste i Europa?

Osäkerhetsfaktorer har förorsakat finansmarknaderna när handelskriget mellan USA och Kina intensifierades, och hittills finns det inget slut i sikte för denna långvariga handelstvist mellan de två största ekonomierna i världen. Tyvärr tar osäkerheten aldrig slut på marknaderna, och Brexit är verkligen en av dem. När Boris Johnson tog rodret som premiärminister är möjligheten till en Brexit utan avtal större än någonsin. Hur kryptoinvesterare ska spela detta? Vilka konsekvenser kan ha när det gäller prisåtgärder och kryptoutveckling?

Vad är det senaste?

Det kan verka relativt tyst när det gäller Brexit-utvecklingen och uppdateringarna, men det här är mer som lugnet före stormen. Det brittiska parlamentet kommer att återvända från sommaruppehållet under den andra veckan i september, och premiärminister Johnson förväntas ha en serie intensiva debatter med lagstiftare som försöker undvika en no-deal Brexit. Den första sammandrabbningen är sannolikt den 9 september vilka parlamentsledamöter är planerade att diskutera lägesrapporten om maktdelning i Nordirland. Under tiden kan Labour-ledaren Jeremy Corbyn kräva misstro mot PM Johnson så tidigt som 3 september.

När Johnson tog rodret som premiärminister blir chansen att Storbritannien lämnar EU utan en överenskommelse mer som om dagen. I en Rapportera, Det brittiska baserade tankesmedlet Institute for Government anser att chansen att Storbritannien lämnar EU med en affär är mycket liten, till och med en misstroendevot skulle antagligen inte blockera en utträdesavtal heller.

Så, vad kommer att hända efter att en Brexit utan avtal har levererats? Även om det är osannolikt, vad händer om Brexit-affären ändras?

Utmaningarna

Det är fortfarande oklart vilken omfattning en Brexit utan avtal kan ge för Storbritannien och den globala ekonomin. Det senaste uttalandet från Bank of England kan dock ge en ledtråd. Trots att referensräntorna hålls oförändrade är BoE markerad risken för att den underliggande tillväxten saktar ned på grund av Brexit och säger att tillväxten “verkar ha avtagit sedan 2018 till en nivå som är lägre än potentialen, vilket återspeglar både effekten av att intensifiera Brexit-relaterade osäkerheter om affärsinvesteringar och en svagare global tillväxt på nettohandeln. “Dessutom sade MPC också,” bevis från företag fram till mitten av juli tyder på att osäkerheten om Förenade kungarikets framtida handelsförbindelser med Europeiska unionen har blivit mer förankrad. “

”Bevis från företag fram till mitten av juli tyder på att osäkerheten om Storbritanniens framtida handelsförhållande med Europeiska unionen har blivit mer förankrad.” – Bank of England

Ekonomiska uppgifter har berättat samma historia. Den brittiska tillverkningsindustrin låg kvar på 48 i juli, den lägsta avläsningen på 6,5 år. CBI Business Optimism Indicator sjönk 19 poäng till -32 under tredje kvartalet i år, det är det svagaste kvartalsantalet sedan 3Q16, och osäkerhetsfaktorer i Brexit spelade en viktig roll i det.

Källa: IHS Markit; tradingeconomics.com Källa: CBI UK; tradingeconomics.com

Handel är ett av de största bekymmerna på marknaderna eftersom EU är Storbritanniens största handelspartner. Data visar att nästan hälften av Storbritannien exporterade varor och tjänster gick till EU-länder. Även om det är för tidigt att avgöra hur handelslandskapet mellan Storbritannien och EU kommer att se ut i tiden efter Brexit-eran, men i allmänhet förväntas marknaderna kostnaden för gränsöverskridande handel för brittiska företag skulle öka och så småningom kunna få negativ inverkan till de finansiella marknaderna.


Cross-asset Check

Även om det slutliga Brexit-resultatet fortfarande i stor utsträckning är variabelt, verkar marknaderna dock delvis ha prissatt den potentiella negativa effekten av ett no-deal-scenario. I vår tidigare publikation “Bitcoin och en kaotisk värld”, Vi har granskat prestanda över tillgångar under början av Brexit och motiveringen bakom det, och tydligt, säkra tillflyktsortstillgångar som guld överträffade pundet och FTSE inom den tidsramen. När vi snabbar fram tidslinjen till slutet av 2018 har den trenden blivit mer märkbar, särskilt efter förseningen av den meningsfulla omröstningen.

Om vi ​​tittar på var vi är nu är GBPUSD på ett flerårigt lågt 10Y-förgyllt avkastning sjunkit till rekordlåg under 0,5%. Naturligtvis kan vi ta hänsyn till handeln mellan USA och Kina om det, men Brexit har spelat en viktig roll i det, och vi förväntade oss att Brexit kommer att fortsätta att påverka de stora brittiska relaterade tillgångarna på kort sikt.

Förutom guld är bitcoins iögonfallande prestanda för svårt att ignorera. Oavsett om bitcoin är ett digitalt guld eller inte, verkar de uppvärmda debatterna inte kunna stoppa kryptovalutatjurarna. Utan tvekan delar bitcoin inte alla, men några av kvaliteterna och egenskaperna hos guld, såsom värdeförvaring. I en värld där fulla av osäkerheter och marknader var beroende av billiga pengar och låga räntor, är bitcoin särskilt attraktivt för några av investerarna.

Källa: tradingview.com

Brexit-inverkan på Crypto

Bitcoin har ökat med mer än 1000% sedan Brexit-folkomröstningsresultatet tillkännagavs, och det förväntas förbli i fokus eftersom Storbritanniens parlament kommer att återupptas om cirka två veckor. En ny undersökning visar att kryptoanalytiker tror att Brexit kommer att få en positiv inverkan på bredare kryptopriser.

Källa: Cindicator Analytics

A studie från Cindicator Analytics publicerad den 28 mars 2019 visar att 63% av de tillfrågade analytikerna tror att Brexit kommer att fortsätta att vara en av de största källorna till risker och osäkerhetsfaktorer på marknaderna, och krypto kan dra nytta av den känslan. Mer än 73% av analytikerna sa att de skulle investera i kryptovaluta i sin portfölj när riskaptiten är låg på marknaderna. Bland dem, stora krypto som BTC, ETH och LTC skulle vara deras preferenser.

Omvänt tror cirka 19% av analytikerna att Brexit inte kommer att ha någon meningsfull inverkan på krypto. Ytterligare 19% tror att Brexit kommer att ge krypto något negativ inverkan.

Omvänt tror cirka 19% av analytikerna att Brexit inte kommer att ha någon meningsfull inverkan på krypto. Ytterligare 19% tror att Brexit kommer att ge krypto något negativ inverkan.

Studien visar också att mer än 51% av specialisterna ser att krypto-antagandet har ökat och kan fungera som en häck under en osäker ekonomisk situation. Å andra sidan anser 15,6% att krypto-antagandet fortfarande är lågt och fortfarande för riskabelt att använda som en säkring i en portfölj.

Många av prediktorerna tror emellertid att blockchain-teknik i Storbritannien kan komma snabbare, eftersom den i allt högre grad skulle användas i gränsöverskridande handel..

Slutsats

Växande geopolitiska spänningar har gjort ordet ”hedge” till det senaste motordet på de finansiella marknaderna. Oavsett om det är bitcoin eller i större utsträckning krypto, är ett säkringsverktyg eller inte, dess korrelationer med traditionella tillgångar närmar sig dag för dag. Utvecklingen av Brexit är verkligen ett stort tema i 4Q, volatiliteten förväntas öka eftersom Brexit snart kommer att utvecklas under ledning av PM Johnson. Kryptohandlare och traditionella penningförvaltare kan dra nytta av dessa flyktiga förhållanden för att rida på marknaderna.

Dessutom presenterar ett brittiskt post-Brexit också en chans att omforma det reglerande landskapet, eftersom landet inte längre kommer att binda sig till EU: s regler. Storbritannien förväntas ta ett mer proaktivt tillvägagångssätt för att omfamna blockchain-innovation, vilket också kan leda till högre acceptans av kryptotillgångar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map