Goldman Sachs, Facebooks Novi och Digital Dollars: Crypto News of the Week

OKEx Insights presenterar de fem senaste kryptonyheterna under den senaste veckan.

Goldman Sachs berättar för kunder att Bitcoin inte är en tillgångsklass

Goldman Sachs var värd för en förplanerad investeringsrådgivningssamtal för klienter den 27 maj, där den diskuterade Bitcoin och kryptovalutor. Även om vissa inom branschen förväntade sig en positiv ställning efter nyheterna om Paul Tudor Jones Bitcoin-investering och den dramatiska ökningen av den institutionella exponeringen som har skett under de senaste åren, skeppade den multinationella investeringsbanken BTC som en olaglig tillgångsklass.

I en bild med titeln ”Kryptovalutor inklusive Bitcoin är inte en tillgångsklass," Goldman Sachs hävdade att Bitcoin inte ger något kassaflöde eller resultat, inte ger diversifiering och inte är en effektiv säkring mot fiatinflation, bland annat negativa saker.

Viktiga takeaways

  • Bitcoin-communityn svarade snabbt på Goldman Sachs ‘intag av den marknadsledande kryptovalutan. Särskilt anmärkningsvärt var Coinshares Chief Strategy Officer Meltem Demirors påminnelse om att investeringsbanken har varit involverad i penningtvätt, trots sitt påstående att Bitcoin främst används för detta och andra olagliga ändamål.
  • Med tanke på vågen av institutionellt intresse för Bitcoin och kryptovalutautrymmet – som inte förväntas sakta ner – är det svårt att ta Goldman Sachs föråldrade åsikt om BTC på allvar.

Facebook ommärker Libra-plånboken till Novi

Facebook meddelat den här veckan har dess dotterbolag som ansvarar för plånbok-appen för digitalvalutaprojekt Vågen omprövats. Plånboken heter ursprungligen Calibra och kommer nu att kallas Novi.

Den sociala mediejätten har också gjort det klart att Novi kommer att kräva verifiering av identifiering av din kund (KYC) – något som regulatorer i USA och på annat håll klargjorde skulle vara en absolut nödvändighet för att mynt och plånbok ska lanseras för konsumenterna. Appen kommer att vara fristående och integrerad i Facebook Messenger och Facebook-ägda meddelandegiganten WhatsApp.

Viktiga takeaways

  • Facebooks ansträngningar att ommärkta Calibra till Novi är troligtvis avsedda att distansera företagets upplevda dominans av Libra-projektet. Medan Facebook bara ansvarar för Novi, har det positionerat sig som enbart en medlem av Libra Association – organisationen bakom Libra.
  • Vågen har kritiserats i stor utsträckning av kryptovalutamiljön för sin uppenbara centralisering, integritetshänsyn och inneboende brist på censurmotstånd..

Digital dollar föreslagen i en ny vitbok

En ram för en amerikansk centralbank digital valuta (CBDC) har varit föreslagen av The Digital Dollar Project – en grupp bestående av den tidigare ordföranden för Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Chris Giancarlo, tidigare CFTC Chief Innovation Officer Daniel Gorfine och andra.

I förslaget anges att varje CBDC i USA inte ska vara konsumentvänligt – vilket innebär att det ska upprätthålla det nuvarande tvåskiktsbanksystemet, där Federal Reserve utfärdar dollar till banker. Användare kan sedan hålla sina tokeniserade dollar i sina egna digitala plånböcker – troligen bara deras nätbankapp – medan banker fortfarande skulle ha möjlighet att använda kundernas medel för utlåning..

Viktiga takeaways

  • USA kan äntligen sluta dra fötterna på reglering av digital valuta och CBDC med den nya vitboken som lägger en ram för en digital dollar.
  • Eftersom Kina fortsätter att påskynda utvecklingen och implementeringen av sin egen CBDC, måste USA hålla jämna steg om de vill behålla Dollarnas position som världens reservvaluta.

2009 BTC-gruvarbetare ropar Craig Wright

När en Bitcoin-adress från 2009 fick liv för första gången på 11 år den 20 maj 2020, utlöste Twitter-användaren Whale Alert rädsla för att Bitcoins skapare, Satoshi Nakamoto, kan stå bakom transaktionen.


Märkligt nog befanns Bitcoin-adressen bakom transaktionen den 20 maj vara bland de 16 000+ adresserna som datavetenskapsmannen Craig Steven Wright – som påstår sig vara den sanna Nakamoto – överlämnade till domstolen som sin egen i en pågående rättslig tvist. Transaktionen den 20 maj – även om den kan ha gjorts slumpmässigt – diskrediterar effektivt Wrights påstående att han äger adressen men inte innehar dess privata nycklar.

En anonym enhet publicerade dock en filen den 25 maj som lämnade ett direktmeddelande som diskrediterade Wright. Inlägget verifierade digitalt äganderätten till 145 Bitcoin-adresser, som alla även innehade Bitcoin som bryts under 2009 och hade också hävdats av Wright som sin egen.

Med tanke på åldern och innehavet av adresserna i fråga finns det en möjlighet att de kan tillhöra Nakamoto, men blockchain-forskare citerar i båda fallen Patoshi-mönstret i oenighet..

Viktiga takeaways

  • Huruvida dessa adresser tillhör Nakamoto eller andra slumpmässiga tidiga gruvarbetare är fortfarande okända, men på något sätt har Craig Wright placerats på plats.
  • Eftersom Nakamoto tros äga mer än 1,1 miljoner Bitcoins, som han potentiellt kan sälja när som helst, spekulationer kring hans avkastning dämpade marknadssentiment – även som industrin påverkare förblev skeptisk.

Gemini integrerar app med Samsung Blockchain

På torsdag utbytte USA-baserade kryptovalutor Gemini och teknikjätten Samsung meddelat ett partnerskap. De två företagen introducerade Samsung Blockchain Wallet. Integrationen låter användare av Samsungs plånbok-app i USA och Kanada köpa, sälja och handla krypto via Geminis mobilapp

Viktiga takeaways

  • Medan mainstream-antagande av Bitcoin och andra kryptovalutor inte precis har blivit verklighet, är partnerskap med tekniska giganter som Samsung exempel på meningsfulla steg på vägen mot att lägga tillgång till kryptovalutor i allas händer.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal. Följ OKEx Insights på Twitter och Telegram.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map