Global Crypto Markets Review: januari 2020

En sammanfattning av marknadsprestanda och faktorer som driver marknader under den senaste månaden, som omfattar både makroekonomi och större kryptovalutor

Det bästa av OKEx

OKEx Perspectives

OKEx-tekniker

OKEx kvant

OKEx-strategi

OKEx-händelse & Produkter

Sammanfattning av kryptomarknaden

Januari har varit en av de bäst presterande månaderna för det bredare kryptoutrymmet på ett halvt år, som kom efter en trög och torterande 4Q19. De OKExs BTCUSD-index steg 29,85% i januari efter en minskning med 5% i december, vilket kom efter en minskning med 10% under det sista kvartalet. Marknaderna har fortsatt att fokusera på den kommande halveringen av bitcoinblockbelöningen. OKEx kvant Pekat ut tidigare att även om januari kan vara en av de perfekta startpunkterna för en halveringsuppsättning, förväntas denna marknadscykel inte vara klar förrän 2022.

Å andra sidan har makroosäkerheten fortsatt att dra ner på aktier och råvaror; den ökande efterfrågan på säkra tillflyktsorter kan fortsätta att gynna priserna på bitcoin och den bredare kryptomarknaden.

Trots prisökningen i BTC, bitcoins marknadsdominans har dragit sig något tillbaka från 68,21% i början av månaden till 66,02% i slutet av månaden. Däremot har det totala börsvärdet ex-bitcoin ökat från 60,41 miljarder USD till 89,2 miljarder USD under perioden.

Även om bitcoins marknadsdominans hittills har varit mjuk sedan början av i år är det nuvarande antalet fortfarande betydligt högre än under 50% under 2019. Den senaste tidens bitcoin-dominansfall kan dock signalera att en del av kapitalet har flyttat från den ledande kryptovalutan och flyttat mot altcoin-utrymmet. Det kan delvis förklara varför ETH samlade mer än 40% i januari, medan EOS ökade 62%.

Framöver kan situationen med coronavirusutbrottet förbli den dominerande faktorn för både traditionella och kryptotillgångar. Safe-haven behöver tillsammans med de hausseartade förväntningarna på belöningshalveringen kan fortsätta att visa höga korrelationer med bitcoinpriser, åtminstone för kort / medellång sikt. Samtidigt vill kryptoklockare hålla koll på bitcoin / altcoin-marknadens dominansnummer, vilket kan ge en aning om kapitalflödet inom kryptorummet.

Figur 1: Mätvärden för större kryptovalutor i januari (Källa: Messari.io; Coin360)

Mid-Caps ledde Altcoin Rally


Stora altcoins har praktiskt taget lagt starka resultat i januari BSV och BCH. Men OKEx Technicals förklarade den överköpta situationen genom att analysera dess MVRV-förhållande och trodde att BSV priserna kanske inte kan upprätthållas på 300 nivåer solidt innan dess Genesis Hard Fork. Sedan dess, BSVVolatiliteten har ökat och priset har dragit tillbaka till så lågt som 240.

Figur 2: Altcoin-föreställningar i januari (Källa: Coin360)

Vi vill också lyfta fram outperformance av mid-cap altcoins i förhållande till små och stora caps. Figur 3 visar den månatliga utvecklingen av Fundstrats kryptokapitaliserade viktade index. FS Crypto 40 Index (orange linje), som spårar de 11 till 50 digitala valutorna efter marknadsvärde och likviditet, steg med 46% i januari. Som jämförelse steg FS Crypto 10-indexet – stort kapitalindex (blå linje) bara 36% medan BTC tillförde 34% av värdet under samma period.

Figur 3: Altcoin-föreställningar i januari (Källa: Tradingview)

Vi tror att låg värdering kan vara en av anledningarna till de starka prestationerna i mid cap. Tokens som ETC, XLM, och ADA har nått eller sjunkit nära sina årliga nedgångar i slutet av 2019, och det kan locka några av de värdedrivna investerarna att köpa dip. Men när halveringshändelsen för bitcoinbelöning närmar sig kan marknaderna förvänta sig att en del av kapitalet omfördelas tillbaka till BTC och kanske andra stora bolagsnamn under första kvartalet i år.

Crypto News Highlight i januari

 • Deltagare i kryptomarknaden förväntar sig inte att Facebook lanserar Vågen 2020, enligt en nyligen genomförd undersökning från Kvarteret. Företaget intervjuade marknadsaktörer från riskkapital, finansiella tjänster och industrin för digitala tillgångar, med mer än hälften av de svarande tror att marknaden inte ser lanseringen av Vågen inom detta år.
 • Investeringsbankjätten JP Morgan tror att bitcoins bitcoinvärde förblir under marknadspriset. Nikolaos Panigirtzoglou, VD för global marknadsstrategi på JPM, sa, bitcoin har minskat med nästan 40% från sin topp, medan det inre värdet har ökat med cirka 10%. Han sa också, “klyftan har ännu inte helt stängts, vilket tyder på att det finns en nackdelrisk kvar.”
 • Teslas VD Elon Musk såg inte kryptos primära användning som för transaktioner. I en nyligen podcast, Musk sa, ”du måste ha en laglig till olaglig bro. Så där jag ser att krypto är effektivt som en ersättning för kontanter. ” Men Musk tillade också att han är “varken här eller där på Bitcoin”, erkände Satoshis vitbok var “ganska smart.”
 • Ripples VD Brad Garlinghouse tror att det kommer att finnas fler krypto- och blockchainföretag att offentliggöras 2020, och Ripple kan vara en av dem. På Davos, enligt uppgift Garlinghouse sa, “Vi kommer inte att vara de första och vi kommer inte att vara de sista, men jag förväntar mig att vi ska vara på framsidan.”
 • Politiker har nu fler verktyg för att förstå centralbankens digitala valuta och dess potentiella fördelar. World Economic Forum har infört en CBDC-verktygslåda, som utvecklats i samarbete med centralbanker, syftar till att ge en omfattande titt på att anta CBDC till beslutsfattare runt om i världen. Å andra sidan meddelade BoE, BoJ, BoC, Riksbank och SNB att de samarbetade för sin forskning för CBDC..

Bitcoin bokade bästa månatliga resultat sedan juli

Även om historiska data visar att januari brukade vara en mjuk månad för bitcoin, reglerar den ledande kryptovalutan över tillgångar från den traditionella världen till kryptorummet. Vi förväntar oss att halveringen kan stärka riskaptiten på bitcoin, och att risk-on-sentiment ytterligare kan reflektera över priset när halveringen närmar sig.

I vår tidigare publikation <Bitcoins säsong>, OKEx Perspectives påpekade att bitcoins bästa månatliga genomsnittliga prestanda oftast händer i april, maj, oktober och november. Medan den kommande halveringen kommer att ske i maj, kan marknaden förvänta sig att bitcoins volatilitet kan öka under de närmaste månaderna och kan ytterligare förstärkas av halveringen och förväntningarna bygger runt den.

Vi kommer också att fortsätta titta på rubriker och händelser om vad som nu är bekanta samtal: Coronavirusutbrott, globala handelsspänningar, geopolitiska osäkerheter och centralbankers policyinställningar.

Figur 4: OKEx BTCUSD Index Månadsprestanda (Källa: OKEx) Bild 5: OKEx BTCUSD Månadsintervall (Källa: OKEx) Figur 6: Bitcoin-Gold / SPX Realised Correlation (Källa: Skew) Figur 7: Bitcoin-Gold / SPX realiserad korrelation (Källa: Skew)

Blandad förändring i korrelationen mellan större Altcoins och Bitcoin

Vi har sett några blandade åtgärder när det gäller förändringar i korrelationer mellan större altcoins och bitcoin. ETH förblev en av de mest BTC-korrelerade altcoins, även om korrelationen verkar nått sin topp i början av januari, och den har varit mjuk. Å andra sidan, XTZKorrelationen med bitcoin har ytterligare en glidning till under 0,3 i januari och nådde ett nytt årligt lägsta. Det är värt att nämna det BTC-ETCkorrelationen har minskat betydligt under perioden. En liknande fluktuation ses också i BSV.

Figur 8: Bitcoins korrelation med större Altcoins (Källa: Coinmetrics.io)

Bitcoin februari Outlook: Gradvis mot oktober hög

Den nuvarande bitcoins rallymoment verkar intakt, och den drivningen verkar överföras till början av februarihandeln. Det fanns emellertid tecken på att tjurarna kan ta en paus innan priset kunde pressa högre.

 • BTCUSDT har nått den övre änden av de veckovisa Bollinger-banden, vilket kan indikera att priset kan behöva konsolideras på 9800 till 10000 nivåer.
 • Weekly RSI har närmade sig det överköpta området, det kan vara en annan indikation på att det aktuella rallyt kan behöva ta en paus, men tiden kan vara kort.
 • Emellertid har den hausseartade delningen av den veckovisa MACD verkat öka. En ytterligare flytt in i det positiva territoriet kan innebära att haussinessen förblir oskadd.
 • 9960 kommer att vara den första nivån att titta på i februari om paret återhämtar sig att framgångsrikt, oktober högt på 10500, kan bli nästa nivå.

Figur 9: BTCUSDT veckodiagram (Källa: OKEx; Tradingview)

Altcoin-strategi: dags att vända sig till XRP?

Priset på Ripples betalningstoken XRP kan snart träffa väggen. Figur 10 antyder det XRPUSDT har bildat ett triangelmönster, och det har närmat sig triangelns övre motståndsnivåer.

 • Tre av momentumindikatorerna visar att paret redan kunde köpas över, även om det uppåtgående momentet fortfarande var mest intakt.
 • Trots de hausseartade grunderna, såsom Ripples partnerskap med International Money Express, och den nya BitMEX eviga byteslistan, kunde paret först testa det lägre stödet av det 200-dagars glidande genomsnittet och det lägre stödet för triangeln, innan de gick högre.
 • Det glidande genomsnittet på 200 dagar, som ligger nära 0,25-området, kan vara den första nivån att titta på. Triangelns nedre stöd skulle vara nära 0,24 nivåer.

Figur 10: XRPUSDT Daily Chart (Källa: OKEx; Tradingview)

Följ OKEx på:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Webbplats: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map