OKEx Insights presenterar de fem senaste kryptonyheterna under den senaste veckan

Veckans nyheter

Compounds DAI-leverans liknar fraktionerad reservbank

Som först rapporterats av CoinDesk, något lägger inte helt upp mängden DAI på den superhypade Compound-plattformen.

Enligt Compounds officiella webbplats är bruttotillförseln av DAI för närvarande 501,70 miljoner och stiger, som av press tid. Detta antal står dock i kontrast till de nästan 157,99 miljoner rapporterade av spårningswebbplatsen Dai Stats – ett belopp CoinGecko håller med. 

Dessutom har antalet DAI på Compound skjutit i höjden under de senaste dagarna. Den 1 juli var bruttotillförseln endast 51,75 miljoner.

Enligt vissa experter beror skillnaden mellan Compounds utbud av DAI och det uppenbara totala utbudet av verkligt DAI på plattformens utlåning. Användare deponerar uppenbarligen nylånat DAI och ökar därmed utbudet.

Electric Capitals Ken Deeter sa till CoinDesk att detta liknar det traditionella banksystemet och förklarar:

”Observera att detta faktiskt är vad banker gör med USD också. Om jag sätter in $ 100 och $ 90 lånas ut får någon betalt med de $ 90 och de sätter in det på banken. Nu finns det $ 190 i banken även om det bara var $ 100 till att börja med. ”

Viktiga takeaways

  • Avkastningsodling av Compound, som OKEx tidigare diskuterade, kan skapa vissa hållbarhetsfrågor – vilket framgår av den ganska stora avvikelsen mellan DAI-nummer.
  • Den fraktionerade reservaturen som tydligen verkar på Compound kanske inte gör mycket för att skingra antaganden om att DeFi är en bubbla.

Tillgången på Dai on Balancer ökade den här veckan. (Diagrammet börjar den 30 april.) Källa: Compound Labs

USDC-tokens överstiger 1 miljard dollar när det gäller 10 miljarder dollar

Det totala börsvärdet för USD Coin (USDC) toppade 1 miljard dollar den här veckan efter en stadig serie nya tokenavtryck. Som noterats av Kvarteret, USDC-utbudet ökade med 37% i juni och med 93% hittills.

Trots milstolpen är Coinbase- och Circle-backed stablecoin fortfarande andra fiol till USDT. De Börsvärde av Tether’s stablecoin är fortfarande knappt 10 gånger den för USDC, trots att de inte har gett ut ett nytt tryck på några veckor.

Viktiga takeaways

  • Medan Tether’s skrivare förblir urkopplad har vi sett en fortsatt efterfrågan på USDC – som vissa kan se som en mer regleringsvänlig stablecoin.
  • USD Coin är fortfarande det näst största stabila myntet med stor marginal, där Paxos Standard intar tredje plats på mindre än 25% av USDC: s börsvärde.

USD Coins marknadsvärde toppade 1 miljard dollar den 1 juli. Källa: CoinGecko

IRS vill spåra sekretessmynt

U.S. Internal Revenue Service söker information om verktyg som hjälper till att spåra sekretessmynt, BTC-protokoll från andra lager och kedjor.

De sekretessmynt som nämns med namn inkluderar Monero (XMR), Zcash (ZEC), Dash (DASH), Grin (GRIN), Komodo (KMD), Verge (XVG) och Horizon (ZEN). De off-chain-protokoll som nämns med namn inkluderar Lightning Network, Raiden Network och Celer Network. Plasma och OmiseGo nämndes också som sidokedjor.

Tidsfristen för att skicka in svar för pilotprogrammet är 14 juli.

Viktiga takeaways

  • Med massor av spårningsverktyg som redan finns tillgängliga för att ta itu med BTC-blockchain, till exempel lösningar från Chainalysis, sätter IRS nu in på de mer fördunklade blockkedjorna för sekretessmynt.
  • Vissa har marknadsfört sekretessmynt som det enda sättet att bibehålla sin ekonomiska integritet i en framtid med ökad ekonomisk övervakning. Tillsynsmyndigheter är dock angelägna om att sätta stopp för sådana idéer.

Balancer tömd av hackare för $ 500K

På måndagen hackades Balancer Pool – en likviditetsleverantör i det decentraliserade finansutrymmet – via en exploatering som fick protokollet att släppa tokens på totalt en halv miljon dollar i värde.

Speciellt påverkad var Statera (STA). Hackaren lånade 23 miljoner dollar i eterstödda WETH-tokens i ett snabblån innan han handlade mot sig själv med STA. Enligt ett blogginlägg från Balancers teknologichef Mike McDonald ansträngde förövaren STAs likviditetspool genom att gå fram och tillbaka mellan investeringstoken och WETH 24 gånger – och därmed lura systemet. Samma utnyttjande användes också med Wrapped Bitcoin (WBTC), Chainlink (LINK) och Synthetix Network Token (SNX).

Viktiga takeaways

  • Även om DeFi är det hetaste i krypto just nu, visar utnyttjande som Balancer-hacket att utrymmet fortfarande är omoget och kanske inte bygger på en så solid grund som vissa kanske tror.
  • Med decentraliserad finansiering kommer en brist på centraliserad kontroll. Det finns dock också en tydlig brist på centraliserat skydd.

Priset på BAL sjönk vanligtvis de senaste sju dagarna. Källa: CoinGecko

Bitcoin och S&P 500

Korrelationen mellan priset på Bitcoin och S&P 500 har nått en ny rekordhög nivå, enligt data från skevhet.

Den rekordhöga korrelationen på 66,2% slogs på tisdag. 

Viktiga takeaways

  • Trots att många Bitcoin-förespråkare liknar kryptovalutan till “digitalt guld” eller en värdeförråd, visar BTC sig för närvarande som en högrisktillgång som är korrelerad till läget för traditionella marknader.
  • Trots ökningen sedan mars har Bitcoins korrelation till S&P 500 är ganska flyktig och förblir sällan stark.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me