Första DCEP-uttagsautomaten prövades i Shenzhen, Shanghai som finansierar blockchain-start

En veckovis översikt över blockchain och kryptovaluta nyheter från Kina och Hong Kong

China Market Watch bild

Det har varit en händelserik vecka för den kinesiska blockchain- och kryptovalutaindustrin. 

Agricultural Bank of China – en av landets "Stora fyra" banker – genomförda insättnings- och uttagsprov för Kinas digitala valutan elektroniska betalningar, eller DCEP. Försöket är för närvarande tillgängligt på ett antal AgBanks bankomater i Shenzhen.

På Kinas östra kust gav Shanghai-regeringen ett forskningsbidrag på 5 miljoner dollar till blockchain-start Conflux.

Samtidigt ingick 500.com – ett kinesiskt sportlotteriföretag som är noterat på New York Stock Exchange – ett köpeavtal för Bitcoin-gruvmaskiner till ett värde av cirka 14,4 miljoner dollar..

Här är allt du kanske har missat angående dessa berättelser och mer i veckans utgåva av China Market Watch från OKEx Insights.

Agricultural Bank of China möjliggör DCEP-uttagsautomater

Agricultural Bank of China är enligt uppgift testa insättning och uttag av DCEP från användares check- och sparkonton. Tjänsten finns för närvarande i ett antal AgBank automatiska kassamaskiner i Shenzhen.

AgBank planerar att utöka DCEP-prövningen till betalningar för allmännyttiga tjänster och e-förvaltningstjänster.

Viktiga takeaways

  • Detta är den första DCEP-prövningen som involverar bankautomater.
  • AgBank tillkännagav nyligen inrättandet av ett DCEP-forskningslaboratorium i Shenzhen – intensifierat konkurrensen inom detta område med Construction Bank of China.

Conflux får forskningsbidrag på 5 miljoner dollar från Shanghai

Shanghai Science and Technology Committee, med Changning District-regeringen, har beviljat $ 5 miljoner till blockchain-start Conflux. Finansieringen kommer enligt uppgift användas för att stödja forskningen i en föreslagen rymdförsörjningskedja byggd på projektets nätverk.

Viktiga takeaways

  • Conflux, som redan har ett pågående forskningspartnerskap med Shanghai-regeringen, blir ett populärt projekt för regeringsrelaterade initiativ. 
  • Båda parterna samarbetade att starta Tree Graph Research Institute i september 2020. Forskningsinstitutet var en av de 57 enheterna anges på Shanghai "Teknikinnovationsplan" i december.
  • Den Peking-baserade uppstarten är också vänlig med andra kommunala myndigheter. Till exempel fick Conflux en tjänsteman godkännande från Hunan-regeringen angående skapandet av blockchain-laboratorier.

NYSE-noterat lotteriföretag köper Bitcoin-gruvmaskiner

Det kinesiska sportlotteriföretaget 500.com har gick in i i ett slutgiltigt köpeavtal för att förvärva Bitcoin gruvmaskiner. Det NYSE-noterade företaget förväntar sig att emittera cirka 14,4 miljoner dollar av sina A-stamaktier för att slutföra köpet. 

Uppgifterna om säljaren avslöjades inte och köpet förväntas slutföras inom första kvartalet 2021.

Viktiga takeaways

  • När inköpen av gruvutrustning är klar äger 500.com S17, T17 och S9 gruvmodeller från Bitmain. Det kommer också att äga M20 från MicroBT. 
  • De delat pris av 500.com ökade med 11% efter tillkännagivandet.

500. com: s aktie ökade kraftigt sedan 5 januari 2021. Källa: Google

Bilförsäljningen i Kina växte för nionde månaden i rad

Aktiemarknaderna i Hong Kong och Kina växte blygsamt den här veckan. I skrivande stund handlas Shanghai SE Composite och CSI 300 för närvarande till 3 599 och 5 578 – med veckovinst på 1,35% respektive 2,96%. I Hongkong steg Hang Seng-index med 1,98% denna vecka och ligger för närvarande på 28 241.

Aktiemarknaderna i Hong Kong och Kina steg något denna vecka. Källa: Handelsekonomi, Investing.com

Viktiga takeaways

  • Även om månatliga ökningar av bilförsäljningen har stärkt landets marknader, årlig bilförsäljning i Kina krympt med 6,8% sedan förra året. Nedgången kan hänföras till COVID-relaterad avstängning av fabriker och företag under första halvåret 2020.
  • Försäljningen av elfordon i Kina ökade till 1,17 miljoner enheter. Denna siffra kommer sannolikt att växa ytterligare efter Teslas oväntad lansering av sina elektriska SUV-modeller Model Y den 1 januari 2021.

Inte en OKEx-handlare? Lär dig hur du börjar handla!

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map