Filecoin Fever, Smart Contract Plagiarism och Two Provinsces Push for Blockchain – China Market Watch

En veckovis översikt över blockchain och kryptovaluta nyheter från Kina och Hong Kong.

Aktiemarknaden i Kina och Hong Kong såg en mild nedgång den här veckan. Shanghai SE Composite och CSI 300 för närvarande springa vid 3 210 och 4 516, efter att ha sjunkit -6,97% respektive -6,7% under veckan. De Hang Seng Index visade också ett veckovärde på -4,73%, som för närvarande ligger på 24 971.

Nedgången över den kinesiska aktiemarknaden kan förklaras av de senaste affärsrestriktionerna som USA infört kinesiska företag. USA: s utrikesminister Mike Pompeo meddelade att USA skulle göra det förelägga viseringsrestriktioner för vissa anställda hos kinesiska teknikjättar som Huawei för påstådda brott mot de mänskliga rättigheterna.

Dessutom är president Donald Trumps administration också förväntas att vidta åtgärder mot kinesiska teknikföretag TikTok och WeChat efter att ha väckt nationella säkerhetsproblem.

När det gäller Kinas blockchain-utvecklingslandskap tittade vi på Shenzhen Stock Exchange (SZSE) Blockchain 50 index, som består av de 50 bästa SZSE-noterade företagen som har blockchain-relaterade projekt.

SZSE Blockchain 50-indexet ligger för närvarande på 3 920,18, efter en veckosänkning på -6,14%. Bland de 50 aktier som ingår i indexet är HengBao (002104.SZ) den dagliga toppvinnaren, med en ökning på 2,26%, medan Guangdong Advertising Group (002400.SZ) är den bästa förloraren, med en nedgång på -10,03%.

Prestanda för kinesiska marknadsindex. Källa: Handelsekonomi Blockchain-index i Kina med toppvinnare / förlorare. Källa: JRJ.com, OKEx Insights

Veckans nyheter

Från Filecoin-feber till plagiering av smarta kontrakt i Kina såväl som Zhejiang-provinsens blockchain-push, tittar OKEx Insights på veckans tre bästa kryptonyheter från Kina och Hong Kong.

Filecoin-token steg i luften före lanseringen av mainnet

Ett officiellt blogginlägg från efterlängtade decentraliserade lagringsnätverk Filecoin den 14 juli avslöjade att lanseringen av dess mainnet förväntas mellan 31 augusti och 21 september 2020. Efter detta nådde det dagliga transaktionsvärdet av Filecoins inhemska mynt, FIL, 300 miljoner yuan (42,86 miljoner dollar) i Kina, och det handlar för närvarande mycket högre än det ursprungliga priset för mynt 2017.

Från och med den 15 juli, statistik från kryptomarknadens datatjänst Feixiaohao ange att FIL-priset har en avvikelse på 377 RMB (53,86 $) över kryptovalutabörser, eftersom priserna varierar från 40 till 417 RMB. Sådana prisskillnader ger enorma möjligheter för arbitragehandlare.

Under tiden är FILs dagliga handelsvolym för närvarande koncentrerad på tre börser – CITEX (25,08%), EXX (19,94%) och Biki (15,7%) – och dess USDT-par stod för 88,7% av FIL-handeln.

Det högsta och lägsta priset på FIL bland kryptovalutabörser. Källa: Feixiaohao

Viktiga takeaways

  • FIL är en token som ännu inte lanseras och har ingen cirkulation, men den handlas på olika prispunkter på olika börser.
  • Filecoins ICO 2017 fick stor uppmärksamhet, eftersom företaget samlade in över 200 miljoner dollar på mindre än en halvtimme.
  • Bortsett från marknadshypen nådde Filecoin precis en milstolpe om 20 petabyte inbyggd lagring, vilket indikerar den snabba utvecklingen av Filecoins gruvsamhälle. Utvecklarna arbetar också med blockbelöningsincitament och bug bounty-programmet före den schemalagda lanseringen.

Yao vid CSRC: Plagiering av smarta kontraktskoder är viral i Kina

Den 12 juli ledde Yao Qian – en välkänd person i Kinas blockchain-industri, som ledde forskning om Kinas digitala yuan och är chef för China Securities Regulatory Commission – deltog ett seminarium som hålls av Tencent Research Institute och School of Public Policy and Management vid Tsinghua University.

Vid evenemanget, som rapporterades allmänt i kinesiska medier, betonade Yao att medan blockchain-applikationer i Kina har sett en anmärkningsvärd tillväxt, är plagiering av smarta kontraktskoder fortfarande den viktigaste smärtpunkten för Kinas utveckling i branschen..

Yao noterade att blockchain-projektteam i Kina vanligtvis kopierar öppen källkod för smarta kontrakt och ändrade några parametrar för att hävda dem som sina egna. I framtiden tror han att blockchainingenjörer och utvecklare bör fokusera på blockchains integritet, säkerhet och interoperabilitet.

Viktiga takeaways

  • Plagiering av smarta kontrakt har varit ett känt hinder för Kinas blockchain-utveckling sedan 2018. Forskning av Netta Labs och Xi’an Jiaotong University 2018 avslöjade att av ett urval av 488 fanns det 324 digitala valutor som såg 95% –100% ut i smart kontraktskod.
  • Plagiering av smart kontraktskod ses också i decentraliserad ekonomi, eller DeFi, nisch. Till exempel i april 2020 var dForce den anklagade att plagiera koden från Compound.

Yunnan och Zhejiang-provinserna växlar upp för att påskynda blockchain-antagandet

I ett försök att öka investeringarna i “Ny infrastruktur” – en trend termin i Kina, vilket indikerar landets strävan att bygga infrastruktur med teknik som 5G, AI, blockchain och cloud computing – Yunnan- och Zhejiang-provinserna har tagit med blockchain i sina treåriga strategiska utvecklingsplaner.

Enligt Yunnans treårig strategisk utvecklingsplan, regeringen förväntar sig en total investering på 377,6 miljarder RMB (nästan 54 miljarder dollar), vilket inkluderar distribution av blockchain i finansiella tjänster, beskattning, produktautentisering, sjukvård och gränsöverskridande transaktioner.

För provinsen Zhejiang också provinsregeringen meddelat sin treåriga strategiska utvecklingsplan för New Infrastructure, med en förväntad total investering på 1 biljon RMB (nästan $ 142,88 miljarder). Provinsstyrelsen syftar till att utnyttja blockchain-utveckling när det gäller regler, talangodling, blockchain-infrastruktur och kapitalstöd.

Viktiga takeaways

  • Zhejiang-provinsen har varit en pionjär inom Kinas blockchain-utveckling. Dess huvudstad i Hangzhou meddelat öppnandet av en blockchain industripark och en 10 miljarder RMB blockchain innovationsfond tillbaka i april 2018.
  • Före tillkännagivandet av en treårig strategisk utvecklingsplan, det statsledande initiativet blockchain-servicenätverk, eller BSN, lanserades dess första provinsiella mainnet i Zhejiang i början av juli.
  • Blockchain-teknologin har antagits i Yunnan-provinsen mitt i COVID-19. Fintech jätte Ant Group samarbetade med Yunnan International Trust för att använda blockchain för att spåra finansiering av leveranskedjan i Yunnan-provinsen.

__________________________________________________________________________

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map