Fidelity Files för Bitcoin ETF-Like Fund, och Libra Nabs en DC-veteran

De största berättelserna från kryptovalutavärlden som du kanske har missat

Kryptovalutavärlden slutar aldrig att röra sig, och den här veckan var inget undantag. Vi såg en ny institutionell investeringsfokuserad Bitcoin (BTC) -produkt lämnas in, en ny jätte kommer in i kryptogruvutrymmet, Libra Association poach en annan regeringschef och mer. 

Ta reda på vad du kanske har missat i veckans utgåva av OKEx Insights ‘Crypto News of the Week.

Fidelity lämnar in en ny BTC-fokuserad fond för institutionella investerare

Fidelity Investments Inc., ett stort amerikanskt multinationellt företag för finansiella tjänster, har lämnat in dokument med United States Securities and Exchange Commission för att starta en ny BTC-fokuserad fond, kallad Wise Origin Bitcoin Index Fund I, LP.

Det lägsta investeringsbeloppet är, som noterats i ansökan, 100 000 dollar – vilket riktar sig fast mot institutionella investerare, som nyligen har blivit exponerade för gällande digitala valutor.

Viktiga takeaways

  • Bitcoin-förespråkare har länge haft ögonen på en börshandlad fond, vanligtvis kallad ETF. Även om ansökningar om en sådan produkt upprepade gånger har avvisats av SEC, kan Fidelitys nya BTC-fokuserade fond fungera som ett annat genomförbart alternativ för den institutionella publiken.
  • Vissa i 401 (k) -utrymmet är tillräckligt optimistiska för att notera deras förväntningar att Fidelitys fond skulle kunna nå 1 miljard dollar i förvaltat kapital.

Digital Currency Group går in i kryptogruvutrymme med Foundry

Digital Currency Group, ett välkänt kryptokurvkapitalföretag som framför allt driver Grayscale Investments, Genesis och CoinDesk, går med i kryptovalutagruvindustrin via ett nytt dotterbolag. Called Foundry, det Rochester, NY-baserade företaget kommer att hantera gruvdrift, satsning, hårdvarufinansiering, inköp av utrustning och rådgivning.

Digital Currency Group planerar investerar mer än 100 miljoner dollar till dotterbolaget till slutet av nästa år.

Nyckelavhämtning

  • Bitcoin-gruvindustrin domineras till stor del av verksamhet i Kina, som hävdar att 65% av den första och främsta kryptovalutans totala hashfrekvens är. Gjuteri kan hjälpa nordamerikanska gruvarbetare att göra anspråk på en större marknadsandel än den nuvarande approximationen på 8%.

Kina dominerar Bitcoin-gruvindustrin. Källa: Cambridge Centre for Alternative Finance

Libra Association anställer tidigare juridisk chef för Homeland Security

Libra Association – gruppen bakom den Facebook-associerade digitala valutan, Libra – har anlitade tidigare amerikanska inrikesministeriets generalråd Steve Bunnell som dess juridiska chef.

Viktiga takeaways

  • Anställningen av Bunnell illustrerar Libra Association: s fortsatta press för att vinna de amerikanska lagstiftarnas tjänst genom att anställa tidigare regeringstjänstemän. Han kommer att ersätta en tidigare chef för nätverket för ekonomisk brottsbekämpning.
  • Bunnell har tidigare erfarenhet av dataskydd och säkerhet på advokatbyrån O’Melveny & Myers, som fungerade som rådgivare för skapandet av Crypto Rating Council. Som sådan kan han ta med sig mycket välbehövlig expertis till Vågen efter en mängd dataskyddsfrågor från Facebook under de senaste åren.

ShapeShift stämmer för skadestånd efter insidajobb

ShapeShift stämmer före detta senioringenjör Azamat Mukhiddinov för skador som uppkommit till följd av den uppenbara stölden av $ 900.000 i BTC genom skadlig programvara. Svaranden har enligt uppgift redan betalat tillbaka det digitala tillgångsutbytet via banköverföringar, BTC-transaktioner och kassetter fulla med kontanter.

Den civila rättegången har varit arkiverade i Colorado Federal District Court.

Nyckelavhämtning

  • ShapeShift upplevde tidigare en inte annorlunda "inuti jobbet" 2016, vilket indikerar att börsen kan behöva stärka sin inre säkerhet.

Amerikanska handlingar väckts mot påstådda nordkoreanska kriminella konton

Amerikanska åklagare har lämnade in en förverkandekostnad mot 280 kryptovalutakonton med påstådda band till nordkoreanska statssponserade kryptovalutahackar och penningtvätt.

Hackarna i fråga handlar om stöld från 272 000 dollar från ett namnlöst börs och 2,5 miljoner dollar stöld från en börs i USA. De stulna medlen påstås tvättas via kinesiska receptfria handlare med en historia av krypto-involverad penningtvätt..

Nyckelavhämtning

  • Det har länge cirkulerats bland kryptovalutafokuserade nyhetsbutiker att Nordkoreas statssponserade kryptovalutahackningsnätverk är omfattande. Detta nya klagomål kan lysa ett ljusare ljus på de inre mekanismerna i det uppenbara kriminella nätverket.

 

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map