Falska berättelser och felinformation genomsyrar Bitcoin-diskussionen när institutioner gör steg

Veckans nyheter – Kryptovalutavärldens största berättelser i veckan

Den överväldigande optimismen som råder på marknaden för digitala tillgångar under de senaste månaderna tömdes den här veckan efter att den amerikanska finansministerns nominerade Janet Yellen hävdade att kryptovalutatransaktioner används främst för olaglig aktivitet och felaktiga rapporter om ett obefintligt dubbelutgifter för Bitcoin orsakade en våg av mainstream-negativitet. Samtidigt är den institutionella sidan upptagen bakom kulisserna med kryptorelaterade planer.

Här är allt du behöver veta om dessa berättelser och mer i veckans utgåva av OKEx Insights Week’s News.

Den amerikanska finansministerns nominerade påstår att krypto används främst för "olaglig ekonomi"

Den amerikanska finansministerns nominerade Janet Yellen dominerade Bitcoin-relaterade rubriker tidigt i veckan med sina ursprungligen negativa uttalanden angående användning av kryptovalutor. Det tidigare Federal Reserve-chefen sa i henne Senats bekräftelse den 19 januari som hon tror "många [kryptovalutor] används åtminstone i transaktionsmässig mening främst för olaglig finansiering."

Yellen ändrade sin hållning via ett skriftligt vittnesmål igår och förklarade:

"Bitcoin och andra digitala och kryptovalutor tillhandahåller finansiella transaktioner över hela världen. Liksom många tekniska utvecklingar erbjuder detta potentiella fördelar för USA och våra allierade. […] Jag tycker att det är viktigt att vi överväger fördelarna med kryptovalutor och andra digitala tillgångar och potentialen de har för att förbättra det finansiella systemets effektivitet. Samtidigt vet vi att de kan användas för att finansiera terrorism, underlätta penningtvätt och stödja maligna aktiviteter som hotar USA: s nationella säkerhetsintressen och integriteten i USA och internationella finansiella system. Jag tror att vi måste titta noga på hur man kan uppmuntra deras användning för legitima aktiviteter samtidigt som man begränsar deras användning för maligna och olagliga aktiviteter."

Viktiga takeaways

  • Yellens uttalanden tidigt på veckan betraktades till stor del av de inom kryptovalutaindustrin och samhället som FUD – förkortning för "rädsla, osäkerhet och tvivel" – givet att nya data från det ledande blockchain-analysföretaget Chainalysis illustrerar att kriminell kryptovalutaaktivitet föll till 0,34% förra året.
  • Yellens uttalanden klargör också att skapandet av regelverk för fintech och kryptovalutor är en prioritet för Federal Reserve Board och amerikanska finansiella tillsynsmyndigheter.

Mängden kryptovaluta som genomfördes för kriminell verksamhet minskade förra året. Bildkredit: Mängden kryptovaluta som genomfördes för kriminell verksamhet minskade förra året. Bildkredit: Chainalysis

Craig Wright hävdar ägandet av Bitcoin whitepaper via borttagningsförfrågningar

Advokater som företräder Satoshi Nakamoto-sökande Craig Wright, nChains chefsforskare, skickade juridiska meddelanden till Bitcoin.org och Bitcoincore.org på onsdagen och krävde att webbplatserna skulle ta bort Bitcoin-vitboken. Wright hävdar att han äger upphovsrätten för Bitcoins grunddokument och hävdar också att han var den ursprungliga ägaren till Bitcoin.org.

Bitcoin.org vägrade att ta bort vitboken. Bitcoincore.org, å andra sidan, tog ner det.

Viktiga takeaways

  • Wright har en lång historia av juridiska hot och är mycket ogillad bland Bitcoin-samhället. Som svar på de senaste rättsliga åtgärderna började en massa kryptorelaterade företag – inklusive Square, Chaincode Labs, Paradigm, Coin Center, Facebook-dotterbolaget Novi, Casa och andra – vara värd för Bitcoin whitepaper i en motstridande handling mot Bitcoin SV-skaparen.
  • Wright har ännu inte definitivt verifierat att han är den pseudonyma Satoshi Nakamoto, trots år av påståenden. Detta faktum fortsätter att göra det bredare Bitcoin-samhället trött på hans ihållande juridiska hot.

BlackRock indikerar BTC-terminsintresse för dubbla arkiv

Trillion-dollar kapitalförvaltning Behemoth BlackRock är tydligen redo att fördela kapital i BTC futures genom BlackRock Funds V och BlackRock Global Allocation Fund, Inc.., som föreslagits av nyligen gjorda ansökningar till U.S. Securities and Exchange Commission.

Ansökningarna läser, bland annat om BTC-terminer, att "de enda bitcoin-futures som fonderna kan investera i är kontantavvecklade bitcoin-futures som handlas på råvarubörser registrerade hos CFTC."

Viktiga takeaways

  • Även om ansökningarna inte uttryckligen anger att BlackRock kommer att vara inblandad i BTC-futures i en omedelbar framtid, föreslår de att kapitalförvaltningsjätten vill göra det, om det skulle välja.
  • BlackRocks inträde i BTC-terminsutrymmet skulle vara ett viktigt kapitel i den växande historien om institutionella investeringar i Bitcoin.

BlackRock, Inc.: s aktiekurs har ökat avsevärt över tiden. Källa: Google

Falska rapporter om en Bitcoin "dubbla spendera" ilska industrin

Några falska nyheter sprids sent denna vecka efter att Bitcoin blockchain genomgick en blockomorganisation som misstolkades som en "dubbla spendera," vilket är termen för när samma BTC behandlades i två transaktioner.

BitMEX Research var den första som gjorde påpeka de "dubbelt spendera-liknande scenario," vilket utlöste (ibland felaktiga) rapporter från både branschen och vanliga finansiella medier.

Viktiga takeaways

  • En dubbelutgift ägde inte rum på Bitcoin blockchain. Det som inträffade i lekmanns ordalag var faktiskt ganska fotgängare och inget att vara orolig för.
  • Många individer i branschen lammad BitMEX Research, Cointelegraph och mainstream finansiella medier för att sprida felinformation genom rubriker med klickbete och oinformerad rapportering.

VanEck arkiverar ETF-spårningskryptoföretag

Den amerikanska kapitalförvaltaren VanEck har lämnat in en ny börshandlad fond – som kommer att spåra utvecklingen för den digitala tillgångsindustrin genom Global Digital Assets Equity Index från dotterbolaget MV Index Solutions – till SEC.

Specifikt skulle ETF till stor del spåra resultatet för företag som är involverade i den digitala tillgångsindustrin – såsom börser, kryptovalutagruvföretag, betalningsportaler osv.

Viktiga takeaways

  • VanEck är mest känt inom kryptovalutabranschen för sina många misslyckade ansökningar om en BTC-ETF i USA. Den senaste ansökan lämnades in den sista dagen 2020, även om tidigare partner SolidX stämmer VanEck för att ha påstått plagiera det.
  • Skulle VanEcks ETF få godkännande skulle det vara en välbehövlig seger för företaget som är belägrat av avslag från SEC.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map