Ethereum 2.0 träffar 1 miljon insatta ETH när institutionella produkter staplas in i kryptorummet

Veckans största berättelser från kryptovalutavärlden som du kanske har missat

Det har skett flera positiva utvecklingar på nyhetsfronten för blockchain- och kryptovalutaindustrin den här veckan. Framför allt har den framgångsrika lanseringen av Ethereum 2.0s Beacon Chain sett insättningar i protokolluppgraderings satsningskontrakt på 1 miljon ETH. Samtidigt fortsätter den institutionella efterfrågan på kryptokurvexponering att öka – vilket skapar olika produkter inriktade på individer och institutionella kunder.

Här är allt du kanske har missat på blockchain- och kryptokurrencynyhetsfronten den här veckan, i den här utgåvan av OKEx Insights ‘Crypto News of the Week.

Ethereum 2.0-satsningskontraktet toppar 1 miljon ETH

Insättningskontraktet för Ethereum 2.0 nådde mer än 1 miljon deponerad ETH den här veckan efter att ha lyckats lansera sin Beacon Chain. När detta skrivs motsvarar det totala beloppet för ETH i kontraktet över 600 miljoner dollar, med 1 082 851 ETH-insats.

Viktiga takeaways

 • Även om belöningarna för tidiga intressenter för närvarande är höga kommer de att sjunka i linje med nya insättningar.
 • De mer än en miljon ETH som deponerats i satsningsavtalet är i huvudsak låst tills fas 1.5 startar 2022.

Insättningskontraktet för Ethereum 2.0 har för närvarande mer än 1 miljon ETH. Källa: Etherscan

Spotify vill anställa regissör för att leda kryptoinsatser

Spotify hoppas kunna utöka sina ansträngningar inom kryptovaluta och digitala tillgångar, enligt en offentlig utstationering på den populära streamingtjänstens webbplats. Företaget söker specifikt efter en biträdande direktör för att leda ett betalningsstrategiteam med digital valuta.

Viktiga takeaways

 • Spotify är inblandat i Diem-projektet. Den nya regissören kommer att leda företagets verksamhet i projektet – som fram till veckans ommärkning kallades Vågen.
 • Enligt jobbannonsen kan Spotify också överväga andra möjligheter relaterade till blockkedjor och digitala valutor.

Specialiserad SEC fintech-enhet för att bli fristående kontor

United States Securities and Exchange Commission vänder sitt strategiska nav för innovation och finansiell teknik – kallas helt enkelt som "FinHub" – till ett fristående kontor, enligt ett meddelande gjord på torsdagen.

Viktiga takeaways

 • Den nya strukturen visar SEC: s intresse för att ta över politiken med avseende på fintech – och, tillsammans med det, blockchain och kryptovalutor.
 • Organisationsskiftet kan också signalera SEC: s medvetenhet om att det potentiellt misslyckas med att hålla jämna steg med innovationstakt inom fintech-industrin och som sådan kräver ett fristående kontor.

Privat tysk bank startar kryptovalutafond för institutionella investerare

Hauck & Aufhauser, en privat tysk bank, planerar att starta en institutionellt fokuserad kryptovalutafond i januari 2021. Enligt ett officiellt tillkännagivande, fonden kommer att kallas HAIC Digital Asset Fund och kommer att innehålla en korg med kryptovalutor – inklusive BTC och ETH – som kommer att skyddas av det tyska fintechföretaget Kapilendo.

Viktiga takeaways

 • HAIC Digital Asset Fund representerar en av de första kryptovalutafonderna som lanserades av en privat bank för institutionella kunder.
 • Med ett minimiinvesteringskrav på 200 000 euro kommer kryptovalutafonden att vara helt inriktad på institutionella investerare – som har staplat sig in i det växande rummet 2020.
 • Hauck & Aufhauser citerade det ökade institutionella intresset för digitala tillgångar som drivkraften bakom skapandet av fonden.

S&P 500 Dow Jones-index lanserar kryptovalutaindextjänst

I linje med berättelsen att institutionella investeringar i kryptovalutor fortsätter att växa, har finansiella dataföretaget S&P Dow Jones Index har angett i ett pressmeddelande att den kommer att lansera en anpassningsbar kryptovalutaindextjänst 2021.

Viktiga takeaways

 • Indexeringstjänsten från S&P 500 Dow Jones-index kommer att konkurrera med stora namn, som Bloomberg Galaxy Crypto Index och Nasdaqs index.
 • Mer indexeringstjänster av institutionell kvalitet motsvarar mer transparens på marknaden.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map