Ethereum 2.0 Testnet, Goldman Sachs Stablecoin och ‘Crypto Mom’ bekräftade – Crypto News of the Week

Som alltid var det en händelserik vecka i blockchain- och kryptovalutavärlden. Det efterlängtade testnätet Ethereum 2.0 gick i drift, USA: s Federal Reserve påskyndar ansträngningarna för att lansera en snabbbetalningsplattform, och Goldman Sachs har tagit ett stort intresse av att lansera sin egen kryptovaluta – dessa berättelser och mer i denna utgåva av OKEx Insights “Veckans Crypto News!

Ethereum 2.0 testnet Medalla går live, har 21 373 validerare

Medalla, det sista offentliga testnätet för Ethereum 2.0, gick live på tisdag 4 augusti.

Ethereum 2.0 överför framför allt det första och främsta altcoinet från ett proof-of-work till en proof-of-stake konsensusmekanism. Vid tidpunkten för pressen har 21373 validerare satsat totalt 683936 ETH i nätverket – dock är dessa testnet-token tekniskt sett inte riktiga Ether.

Fas 0-lanseringen av Ethereum 2.0 själv planeras preliminärt i slutet av 2020 – även om naysayers förväntar sig en annan i en lång historia av förseningar.

Viktiga takeaways:

  • Lanseringen av Medalla kommer att gå långt för att säkra förtroende för en framtida lansering av Ethereum 2.0, som notoriskt har försenats vid flera tillfällen.
  • Priset på Ether har sett betydande ökningar de senaste veckorna. En möjlig orsak är bland annat kravet på att köpa ETH i syfte att satsa som nätverksvalidator i det nya systemet för bevis på insats.

Diagram som illustrerar insatta eter och aktiva validerare på Medalla testnät. Källa: beaconcha.inDiagram som illustrerar insatta eter och aktiva validerare på Medalla testnät. Källa: beaconcha.in

1,2 miljarder dollar MicroStrategy överväger BTC-investeringar

MicroStrategy, ett företag på 1,2 miljarder dollar som hjälper företag att bygga och distribuera analys- och mobilitetsappar via business intelligence, mobil programvara och molnbaserade tjänster, planerar att investera 250 miljoner dollar i "alternativa investeringar eller tillgångar" – som Bitcoin (BTC).

Nyheten kommer via kommentarer som gjordes under ett inkomstsamtal den 28 juni, med företagets vd och finansdirektör, Phong Le, som säger:

"Dessutom kommer vi att försöka investera upp till ytterligare 250 miljoner dollar under de närmaste 12 månaderna i en eller flera alternativa investeringar eller tillgångar som kan inkludera aktier, obligationer, råvaror som guld, digitala tillgångar som Bitcoin eller andra tillgångstyper."

MicroStrategys VD Michael Saylor klumpade senare in BTC med guld och silver som tillgångar som "kan inte blåsas bort eller är mindre benägna att bli uppblåsta."

Viktiga takeaways:

  • Även om MicroStrategy inte uttryckligen bekräftade att det skulle fördela kapital i BTC specifikt, erbjuder det som ett alternativ ytterligare kryptovalutan som en värdefull tillgång och potentiell värdeförvaring..
  • Företagets uttalanden illustrerar också en omfattande oro för devalveringen av den amerikanska dollarn bland massiva penningtryckningsansträngningar för att kompensera de omedelbara ekonomiska konsekvenserna av COVID-19-pandemin..

Diagram som illustrerar det aktuella aktiekursen i MicroStrategy Incorporated. Källa: GoogleDiagram som illustrerar det aktuella aktiekursen i MicroStrategy Incorporated. Källa: Google


Goldman Sachs överväger sin egen digitala valuta

Goldman Sachs överväger enligt uppgift att skapa en egen kryptovaluta.

Nyheten kommer via den amerikanska multinationella investeringsbanken och finansiella tjänsteföretagets nya globala chef för digitala tillgångar, Matthew McDermott, som bekräftad att Goldman Sachs överväger sin egen digitala tillgång – som allmänt anses vara en stabil valuta. McDermott sa:

"Vi undersöker den kommersiella lönsamheten för att skapa vår egen fiat digitala token, men det är tidiga dagar när vi fortsätter att arbeta igenom de potentiella användningsfallen."

Viktiga takeaways:

  • Allvaret med Goldman Sachs kryptoöverväganden förstärks av den senaste anställningen av Oli Harris, som var mycket involverad i JPMorgan’s Quroum blockchain och JPMCoin.
  • Goldman Sachs överväganden överensstämmer till stor del med rival JPMorgan, liksom Facebooks ambitioner att lansera sin egen digitala valuta, Vågen. McDermott utesluter inte ett samarbete mellan företagen.
  • Det är tydligt att världen av traditionell finansiering alltmer engagerar sig i både blockchain-lösningar och digitala valutor.

Diagram som illustrerar det långsiktiga aktiekursen för Goldman Sachs Group Inc. Källa: GoogleDiagram som illustrerar det långsiktiga aktiekursen för Goldman Sachs Group Inc. Källa: Google

"Crypto mamma" bekräftas för andra period som SEC-kommissionär

Hester Peirce, en berömd kryptovänlig finansmarknadsregulator, har bekräftats för en andra period som kommissionär för USA: s Securities and Exchange Commission.

Bekräftelsen kom via en röströstning från senaten på torsdag.

Peirces andra mandatperiod som SEC-kommissionär löper ut 2025.

Nyckelavhämtning:

  • Det förväntas allmänt att Peirce, känd inom blockchain- och kryptovalutaindustrin som "Crypto mamma," kommer att fortsätta sina till stor del pro-kryptoställningar – som hon noterade förespråkande för en Bitcoin ETF.

Fed bråttom att starta omedelbar betalningstjänst

Den amerikanska centralbanken accelererar enligt uppgift sina ansträngningar att lansera sin egen snabbbetalningstjänst, FedNow

FedNow planerades ursprungligen för en lansering 2023/2024, men Fed driver nu för en stegvis lansering på kort sikt. Enligt Federal Reserve Board Guvernör Lael Brainard önskar centralbanken att lansera sin höghastighetsbetalningsplattform "så snart som möjligt."

Viktiga takeaways:

  • De finansiella myndigheterna i USA har notoriskt dragit sina fötter när det gäller innovation inom finanssektorn. Fed: s nyvunna brådska för att starta FedNow kan vara ett tecken på en insikt om att USA tappar på den fronten mot andra utvecklade ekonomier, som Kina och dess avancerade digitalbankens digitala valuta.
  • När det gäller centralbankens digitala valutor har det hittills varit mycket prat och lite åtgärd med avseende på en digital dollar. I synnerhet misslyckades det senaste talet om FedNow om att nämna något om CBDC.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map