ETH-derivatdata visar osäkerhet inför Ethereum 2.0-uppgraderingen

Ett partnerskap mellan OKEx och skew har gjort ETH-derivathandeldata tillgängliga för allmänheten och erbjuder nya verktyg för större insikter.

Medan Bitcoin (BTC) är de facto marknadsledande inom kryptovalutautrymmet är Ether (ETH) en annan digital tillgång som har överlevt tuffa marknadscykler och omväxling av led. Där en majoritet av digitala tillgångar antingen drivs enbart av marknadsföringshype eller faller i "vaporware" Ethereum-nätverket har populariserat de flesta innovationer som vi ser i kryptorummet idag.

Vare sig det är decentraliserade börser, automatiska penningmarknader, autonoma organisationer eller någon av de hundratals decentraliserade applikationerna som bygger på nätverket, har Ethereum på egen hand gjort blockchain-tekniken mycket mer tillgänglig. Faktum är att nätverket har bidragit till att lansera hela nischer, såsom mynterbjudanden (ICO / STO / IEO, etc.) och den senare decentraliserade finansieringen.

Eftersom det totala värdet låst i Ethereum-nätverket fortsätter att växa och lanseringen av Ethereum 2.0 närmar sig ökar intresset för ETH naturligtvis. För att underlätta handlare och analytiker har OKEx återigen samarbetat med analyticsfirma för att offentligt dela data från sina ETH-futures- och ETH-optionsmarknader..

Den nya OKEx Ether-instrumentpanel på skev kommer att gå live idag, och i den här artikeln kommer vi att gå igenom ett par diagram som är tillgängliga för marknadsaktörerna som ett resultat av detta partnerskap. För en mer ingående introduktion till OKEx-derivatdata kan läsarna se vår guide till Bitcoin-derivatpanelen.

OKEx ETH-termins- och optionskartor

OKEx ETH-derivat instrumentpanelen på skew har totalt 15 datamängder. Dessa inkluderar diagram för ETH-terminer, swappar och optioner öppnar ränta och volymer, ETH-swappar jämfört med spotpris, ETH-futures årsbaserad rullande basis, ETH-optioner öppnar ränta genom streik, toppvolymer för ETH-optioner och mer.

Vi har valt några av de tillgängliga datamängderna för denna översikt. Om du är intresserad av att lära dig mer om futures och optioner, se vår guide om kryptoderivat.

24-timmars ETH-terminer och byter volymer. Källa: skev

Användbart för en snabb referens, detta diagram visar handelsvolymer för ETH-terminer och swappar (myntmarginerade och USDT-avvecklade) på OKEx under det senaste dygnet. Från diagrammet ovan kan vi notera att ETH-USDT-swap är det mest populära kontraktet och står för 28% av volymen, följt av ETH-USD-terminskontrakt, som ska löpa ut den 25 december 2020.

ETH-terminer och swappar – Daglig volym och öppet intresse. Källa: skev

Ett annat viktigt diagram för att bedöma marknadsaktivitet, det öppna intresset här anger värdet av öppna eller orörda kontrakt – medan volymen visar värdet på de handlade kontrakten. Ett stigande öppet intresse antyder att nya positioner öppnas, medan ett fallande öppet intresse kan bero på att positioner stängs – antingen på grund av vinsttagande, likvidation eller utgång.

ETH-alternativvolymer och öppet intresse. Källa: skev

Liksom terminsvolymerna och det öppna räntediagrammet tidigare, anger detta diagram samma mått för ETH-optionsmarknader. Om man ser på båda är det snabbt uppenbart att Ether-terminer är mer populära, men att optionsmarknaden också har anständiga volymer och öppna räntesiffror.


ETH futures årsbaserad rullande bas. Källa: skev

Ett användbart diagram för marknadsanalytiker, futuresbasen representerar skillnaden mellan den underliggande tillgångens spot- och futurespriser. Om marknaden är hausse tenderar basen att vara positiv, eftersom futures handlas till högre priser jämfört med spotmarknaden. I baisse faser kan terminer handlas lägre än spot och skicka basen till negativt territorium.

Med tanke på deras korrelation är terminsbasen vid varje given tidpunkt en indikator på marknadsförväntningarna kring den underliggande tillgångens framtida resultat. Diagrammet ovan visar hur ETH-framtidsbasen mestadels har varit positiv de senaste 30 dagarna, med intermittenta fall, särskilt under första halvan av september.

Intressant är att dessa droppar överensstämmer med de som visas i diagrammet nedan Futuresdata för Bitcoin från OKEx, som också finns på skew.

BTC futures årsbaserad rullande bas. Källa: skev

Medan de är tydligt korrelerade visar de två diagrammen hur Eters grund är mycket mindre motståndskraftig jämfört med Bitcoins och är snabb att följa prisfall. Detta indikerar att marknadens förtroende för Ethers framtida resultat är relativt svagare och lätt skakas.

ETH-alternativ öppnar intresse genom strejk. Källa: skev

Slutligen ska vi ta en titt på ETH-alternativens öppna ränta efter strejkdiagram, vilket återspeglar uppbyggnaden av positioner (öppet ränta på y-axeln) vid olika prispunkter (på x-axeln). Förutom öppen ränteuppbyggnad runt det aktuella marknadspriset (~ $ 350) visar diagrammet ovan stora koncentrationer av öppet ränta i båda ytterligheterna. Vi kan se positioner uppbyggda runt 600 $ och högre, samt cirka 200 $ och lägre.

Detta mönster indikerar till viss del att marknadsaktörerna är osäkra och obeslutsamma om den underliggande framtidens resultat – känslor återspeglas också i basdiagrammen ovan.

Ur ett grundläggande perspektiv kan denna brist på förtroende och osäkerhet vara ett resultat av den kommande uppdateringen av Ethereum 2.0. Till skillnad från mindre protokollförbättringar är den här uppgraderingen en viktig och kommer att flytta Ethereum-nätverket från proof-of-work till proof-of-stake. Med tanke på hur hela ekosystem körs i nätverket är det onödigt att säga att mycket rider på denna uppgradering och dess framgångsrika lansering.

Med dessa ETH-derivatdiagram nu tillgängliga, hoppas vi att marknadsaktörerna kan använda informationen för en bättre förståelse för ETH-marknader.

Inte en OKEx-handlare? Lär dig hur du börjar handla!

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map