Efterfrågan på bitcoinbrytning ökar, Ethereum 2.0 når en ny milstolpe

Veckans nyheter – Kryptovalutavärldens största berättelser i veckan 

Veckans nyheter bild

Medan kryptovalutamarknaden till stor del firade BTC som satte en ny rekordhög den här veckan, skedde mycket i branschen för mindre utbredd medieuppmärksamhet. Driven av den främsta kryptovalutans prishöjning gör efterfrågan på Bitcoin-gruvhårdvara nya maskiner nästan omöjliga att få. Samtidigt har Ethereum-nätverkets förskjutning från en proof-of-work-modell nått en ny milstolpe när det gäller ETH-insättningar. Den decentraliserade finanssfären bevittnade emellertid ytterligare en förlust av medel efter en attack.

Här är allt du kanske har missat den här veckan på blockchain- och kryptovalutans nyhetsfront i denna utgåva av OKEx Insights ‘Crypto News of the Week.

Bitmain ökar efterfrågade Bitcoin-gruvarbetarpriser med 20%

Medan många utanför kryptovalutavärlden fokuserar på att göra PlayStation 5s för detaljhandel, kommer Bitcoin-gruvhårdvara att vara svårt att komma långt in i 2021 – med återförsäljare som höjer prispremierna. Den ledande gruvvarutillverkaren Bitman har ökat förbeställa priser för sin flaggskepps hårdvara med 20% sedan början av denna månad.

Viktiga takeaways

  • Medan efterfrågan på ny Bitcoin-gruvhårdvara har varit extrem under en tid illustrerar den senaste prisökningen från Bitmain att den inte har svalnat.
  • BTC: s prishöjning till nya rekordhöjder kan fortsätta att mata efterfrågesidan av ekvationen.

Warp Finance flashlansattack stjäl 7,7 miljoner dollar

Ytterligare en dag sker ännu en flashlansattack i världen av decentraliserad ekonomi.

Warp Finance, ett DeFi-utlåningsprotokoll, är det senaste projektet i den framväxande sektorn till erfarenhet en flash-lånattack som är ansvarig för förlusten av medel i miljoner dollar – 7,7 miljoner dollar kombinerat i DAI och USDC, för att vara exakt.

Viktiga takeaways

  • Det här är långt ifrån det första flashlansattacket som inträffar i DeFi-utlåningsvärlden, och man kan tveka att kalla det sista.
  • Utlåning är inte den enda DeFi-sektorn som upplever attacker. Tidigare denna vecka, DeFi-försäkringsplattformen Nexus Mutuals VD förlorat 8 miljoner dollar från sin personliga MetaMask-plånbok efter en exploatering.

USA för att införa bestämmelser om kryptoplånböcker med egen värd

Mer reglering är enligt uppgift kommer till kryptovalutaindustrin i USA när landets statskassa verkar vara på väg att implementera nya rapporteringsregler för företag som interagerar med egenhostade kryptovalutaplånböcker. Den nya regeln förväntas tillkännages snart – eventuellt redan innan denna utgåva av Weekens News går i tryck.

Viktiga takeaways

  • Regeln skulle sannolikt kräva att företag lämnar in en valutatransaktionsrapport, eller CTR – som, för att bekämpa penningtvätt, för närvarande fylls i av banker efter en insättning eller uttag på mer än 10 000 dollar.
  • Den här nyheten kanske inte kommer som en stor överraskning eftersom Coinbase-VD Brian Armstrong tidigare twittrade om denna uppenbarligen inkommande reglering i slutet av november.

Ethereum 2.0-satsningskontrakt når ny milstolpe

De satsningskontrakt för den nyligen lanserade Ethereum 2.0-protokolluppgraderingen har passerat ytterligare en milstolpe efter att ha dragit till sig mer än 1 miljard dollar, i form av 1 545 857. I skrivande stund har det totala värdet i det insättningsavtalet sjunkit till 982 036 576,43 dollar tillsammans med en återbetalning av ETH-priset.

Nyckelavhämtning

  • Insättningsavtalet för Ethereum 2.0 kommer sannolikt att fortsätta attrahera nya ETH-insättningar med tiden. Alla insättningar är i huvudsak låsta under några år, vilket effektivt tar bort ETH från den säljbara marknaden.

Coinbase lämnar officiellt IPO-planer med SEC

Den stora amerikanska baserade kryptobörsen Coinbase gör officiellt sina första steg mot att bli offentligt efter tillkännager dess konfidentiella inlämnande av ett utkast till registreringsutlåtande hos U.S. Securities and Exchange Commission.


Viktiga takeaways

  • Coinbase förväntar sig att SEC kommer att slutföra sin granskning och låta företaget slutföra ett börsintroduktion.
  • Det förväntas allmänt att kryptovalutaintresserade investerare kommer att vara angelägna om att investera i Coinbase, och ser det som motsvarigheten till att investera i Facebook för sociala mediesinvesterade investerare 2012..

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map