Dollartankar som Bakkt bryter rekord – Crypto News of the Week

Det har varit en händelserik vecka i kryptovalutavärlden. Ledger redogjorde för sitt oavsiktliga läckage av användarinformation och Cardanos Shelley-hårda gaffel kom äntligen att fungera. Under tiden tankar den amerikanska dollarn, medan Bakkt Bitcoin futures upplever rekordvolym.

Dessa berättelser och mer i veckans utgåva av veckans Crypto News!

Ledger-databasöverträdelse exponerade användarnas information

Tidigare denna vecka redogjorde Ledger för ett dataintrång som inträffade i juni, där dess marknadsförings- och e-handelsdatabas exponerades.

I ett blogginlägg publicerades på onsdagen förklarade det populära hårdvaruplånboksföretaget att en deltagare i bounty-programmet avslöjade ett potentiellt hål på Ledgers webbplats den 14 juli. En undersökning från företaget avslöjade att säkerhetsfelet redan hade utnyttjats den 25 juni. Specifikt berörda databasen komprometterades via en nu avaktiverad API-nyckel.

Ledger har sedan lämnat in en rapport till Frankrikes dataskyddsmyndighet och samarbetat med Orange Cyberdefense i ett försök att stödja sina integritets- och säkerhetsåtgärder samtidigt som de bedömer potentiella skador..

Viktiga takeaways:

  • Även om Ledger-hårdvaruplånböcker inte påverkas och användarnas kryptofonder inte äventyras, kan vissa finna att ett säkerhetsfokuserat företag läcker ut användarnas information obehaglig.
  • Händelsen belyser också fördelen med bug-bounty-program, trots att bristen upptäcktes efter att skadan redan hade skett.

Bakkt slår rekord i sin starkaste vecka någonsin

Det har varit en rekordstämningsvecka för Bakkt, som såg att den fysiskt avvecklade månatliga Bitcoin-terminsmarknaden slog ett nytt rekordhögt Måndag. Det institutionellt fokuserade dotterbolaget Intercontinental Exchange såg 11 509 mynt – värda cirka 114 miljoner dollar – i en dags handelsvolym. 

Därefter följde den upp med en ny rekordinställningsdag på tisdag innan den skryter av en annan rekordbrytande handelsdag den Onsdag.

Viktiga takeaways:

  • Institutionellt intresse för BTC ökar tydligt. Måndagens höga, ensam, representerade en ökning med 84% från Bakks tidigare rekordhöga nivå i december 2019.
  • Bakkt är inte den enda börsen som upplever en stor uppgång i Bitcoin futures trading. CME Group har också publicerade data som visar en ökad daglig utbytesvolym.

Diagram som visar Bakkt Bitcoin Futures totala öppna ränta & volym i USD. Källa: skew

Cardanos Shelley hårdgaffel går äntligen i drift

Efter nästan ett halvt decennium av utveckling lanserade Cardano äntligen sin Shelley hård gaffel.


Uppgraderingen introducerar efterlängtade insatsfunktioner och delegationer. Konton med stora mängder Cardanos ursprungliga valuta ADA kommer att kunna satsa den i ett försök att validera nätverket och därmed tjäna belöningar.

Den officiella lanseringen av Shelley följer ett tidigare uppmuntrat testnät, där deltagarna permanent belönades.

Viktiga takeaways:

  • Cardano har ofta kritiserats för sin långsamma utveckling. Shelleys hårda gaffel kommer dock att gå långt för att stärka tron ​​på projektets något långsamma och noggranna utvecklingssätt.
  • Shelley är på intet sätt den sista etappen av Cardano. Nästa stora uppgraderingar av det populära altcoyns färdplan är Voltaire- och Goguen-faserna, vilket kommer att påverka styrning och smart kontraktsfunktionalitet.

Cardanos ADA-pristabell under de senaste 365 dagarna. Källa: CoinGeckoCardanos ADA-pristabell under de senaste 365 dagarna. Källa: CoinGecko

Bank of England bygger enligt uppgift till stöd för CBDC

Bank of England designar enligt uppgift sitt kommande bruttoavvecklingstjänst i realtid för att stödja centralbankens digitala valutor, till exempel ett digitalt pund. Som rapporterats av CoinDesk, BoE: s betalningsnätverk – som används av finansinstitut i Storbritannien – kunde “skruva på” stöd för digitalvalutatransaktioner.

Nyheten följer rapporter att Bank of Japan gör digitala valutor till en “högsta prioritet”.

Nyckelavhämtning:

  • BoE: s avvecklingstjänst avvecklar 685 miljarder brittiska pund per dag och utgör en kärnkomponent i landets betalningsinfrastruktur.
  • Även om det till synes inte är utformat specifikt kring en centralbanks digitala valuta, kommer den omdesignade avvecklingstjänsten enligt uppgift att vara framåtkompatibel med CBDC – vilket ytterligare illustrerar hur centralbanker förbereder sig för en framtid som är tung för digitala valutor.

Amerikanska dollar närmar sig sin värsta månad på ett decennium

Värdet på den amerikanska dollarn har sjunkit till tvåårslåg den här veckan och förväntas stänga sin värsta månad på ett decennium. USD har sjunkit nästan 5% i juli, en nedgång som inte sågs sedan september 2010.

Förtroendet för valutan faller mitt i landets långvariga kamp mot COVID-19-pandemin och det aldrig tidigare skådade förslaget från president Donald Trump att presidentvalet kan försenas. BNP har också dragit tillbaka 32,9% på årsbasis under andra kvartalet – en sammandragning av intensiteten som inte har sett sedan den stora depressionen.

Viktiga takeaways:

  • USD: s status som den globala reservvalutan blir alltmer försvagad, eftersom tron ​​på landets stabilitet fortsätter att sjunka efter omfattande protester, mycket synlig politisk uppdelning och den krångliga hanteringen av COVID-19-pandemin.
  • När värdet på USD minskar har priserna på guld, silver och Bitcoin stigit i varierande grad. Speciellt guld har slagit rekordhöjder.

US Dollar Currency Index (DXY) dagligt diagram. Källa: TradingViewUS Dollar Currency Index (DXY) dagligt diagram. Källa: TradingView

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map